דימום מאסיבי מפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/08/2019 | 12:32 | מאת: מירי ל

היי, מאתמול *לפני* שעשיתי יציאה....יצא לי דם בכמות די גדולה, ממש דם שנזל, ורק לאחר מכן הגיעה צואה - תקינה חלוטין. נבהלתי נורא..אך רציתי לראות אם חוזר על עצמו. לאחר כשעתיים - שוב, דחף חזק לשירותים, כמו שרוצים להוציא גזים , מיד כשמתיישבת יצא רק דם עם גושי דם, כמו חתיכות כבד, וללא צואה כלל. ההרגשה הרגישה כמו שלשול, אך מדגישה שזה ממש זרם של דם שמלוווה בגושי דם . *ומדגישה שאני בטוחה שסה היה ללא צואה* מיד הלכתי למיון כי נורא פחדתי לאבד דם, שם לקחו לי בדיקות דם שיצאו תקינות לחלוטין, ועשו לי בדיקה רקטלית ידנית, בבדיקה הרקטלית אצבע הרופא יצאה נקייה לחלוטין ולכן אמר שבטוח מדובר בטחורים, שכנראה אחת היציאות לפני הייתה קשה ופצעה חלק כלשהו שכרגע מדמם. נתן לי משחה ייעודית לטחורים , שתייה מרובה, ובמידה לא עובר צוך שבועיים לגשת לייעוץ פרקטולוג לבדוק אופצייה לקשירה. מדגישה שהצואה שלי לא ממש קשה, ואני לא חשה בשום כאב עד כה. עברו 24 מהמקרה הראשון, ועד כה, בכל פעם שיש לי גזים, שלצערי זה לא מעט, מה שיוצא זה רק דם בשילוב החתיכות/גושי דם, הכמות בעיניי היא גדולה, מקפידה לשתות וכו ניגשת מחר לייעוץ פרטי, אך רוצה לשמוע מכאן האם הגיוני לדמם בצורה כזו? שזה ממש חתיכות של דם, שיוצאים בזרם כמו שלשול? אך ללא צואה כלל? חשבתי שמה שגורם לדימום זה צואה, כשיש יציאה, אך הדם יוצא גם כאשר יש גזים והכמות לא פוחתת כלל, שמתי גם אתמול בערב וגם היום בבוקר את המשחה לטחורים שהרופא נתן לי(עם מוליך לשימוש פנימי) , שיפןר לא קיים. וזה ברמה שאני חייבת שירותים צמודים וחכן לא יוצאת מהבית כי ברגע שיש גזים- המשמעות היא לדמם . אשמח לשמוע שנתקלתם במקרה כזה ושיש הגיון שאלו רק טחורים, רק כי אצבע הרופא בבדיקה יצאה נקייה. תודה ומתנצלת על אורל ההודעה

29/08/2019 | 12:34 | מאת: מירי

אגב אני בסך הכל בת 27.

שלום מירי, מה שאת מתארת אומנם יכול להיות דמם מטחורים, אבל יכול להיות דמם גם מסיבות אחרות. זה גם תלוי גיל. לכן חשוב שתיבדקי בהקדם ע״י פרוטולוג שיסתכל לתוך התעלה האנלית, אבל, גתלות בממצאים ובגיל שלך לשקול ביצוע קולונוסקופיה בנוסף על מנת לשלול מקור עמוק יותר לדימום.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה