לאחר בדיקת דם סמוי שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/08/2019 | 23:52 | מאת: דני

שלום, בן 54 עברתי לפני שנתיים וחצי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינים חוץ מדלקת בקיבה. בקולונוסקופיה נכתב- הכנה לא טובה -לאחר שטיפה ושאיבות המעי נראה תקין השבוע קיבלתי תוצאות דם סמוי חיובית. ללא ירידה במשקל המוגלובין תקין. האם יכול להיות שמדובר פה בסרטן במערכת העיכול?שכן עברתי את הבדיקות בתקינות לפני שנתיים וחצי(שכן הזמן המומלץ הוא 5 שנים) האם סרטן במערכת העיכול יכול להתפתח בפרק זמן קצר שכזה? תודה מראש!

שלום דני, הסיכוי שיש סרטן במערכת העיכול הוא אומנם נמוך לאור גילך הצעיר, העובדה שעברת קולונסוקופיה לפני שנתיים וחצי ועובדה אין כל סימפטומים. אבל, למרות זאת, עדיין יש סיכון אומנם קטן, ועדיין גם בשנתיים וחצי תיאורטית עלול להתפתח משהו, ובנסוף בקולונסוקפיה יש כ 10% סיכוי של פספוס ממצאים קטנים. לכן ההמלצה היא לבצע קולונסוקופיה בכל זאת כעת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה