מעיי גס רחבס גורמיםםםםםםםם

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/07/2019 | 03:14 | מאת: שמעון

שלום מימה ניגרם הרחבת מעי גס דוקטור רציתי לדעת תודה

הגורמים יכולים להיות רבים. באופן כללי אפשר לחלק את זה לשניים -גורם מכני - כלומר משהו שגורם לחסימה חלקית או מלאה של המעי הגס ולכן גורם להרחבה לפני החסימה (כגון גידולים, אבני צואה, סיבוב של המעי הגס על עצמו, בקעים בדופן הבטן הכולאים לולאת מעי גס). המנגנון השני הינו הרחבה של המעי הגס ללא חסימה - זה נגרם עקב תפקוד לקוי של המעי הגס, ופגם בהתרוקנות ובהתכווצות המעי הגס שמוביל להרחבה כרונית של המעי הגס . זה יכול להיות באנשים מבוגרים, חולים, שאינם ניידים, נוטלים תרופות רבות וכו.

23/07/2019 | 03:59 | מאת: שנעון

ומה הטיפול לזה עם יש תפקוד לקוי של המעי הגס הרחבה של המעי הגס מדבר על אופציה השניה שעלתה מה הטיפול לכך שהוא רחב תפקיד לקוי של המעי הגס האם כריתה שלו מעלימה את הכאבים תודה

לא בהכרח כריתה. הרחבה של המעי הגס ללא חסימה לא אמורה לגרום לכאבים. יש לברר טוב את הסיבה לכאבים על מנת להחליט על הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה