מעקב לאחר LARעקב סרטן רקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/08/2019 | 13:47 | מאת: חיים

שלום רב. אני שנה לאחר LAR בשלבT1N0MO. מרגיש טוב. בדצמבר עברתי סגירת סטומה. במעק מסודר אצל כירורג ואנקולוג. MRI אגן מחודש אפריל תקין. מרקרים בגדר הנורמה. CA19-9 במגמת ירידה. איך CEA במגמה עליה(?): •לפני ניתוח בחודש 3/18 היה 3 •אחרי 3 חודשים של ניתוח LAR בחודש 9/2018 היה 1.5 • אחרי סגירת סטומה בחודש 3/2019 היה 2.1 • לפני כמה ימים ( חצי שנה מבדיקה קודמת) 2.7 יש לציין כי אני מעשן. ראיתי כי למעשנים גבול תקין הוא עד 5. בכל מקרה מדאיג אותי מגמת עליה. ביקורים אצל כירורג ואונקולוג בתחילת ספטמבר . האם יש צורך לבקש PET CT ? תודה

עדייין הרמה של המרקר תקינה, וכמו שאמרת אתה מעשן. בנוסף הגידול שלך היה התחלתי מאוד (בהנחה שלא קיבלת טיפול קרינתי לפני הניתוח). לאור כל זה, בשלב זה יש להמשיך לעקוב. בלי קשר למרקר, בכל מקרה בד״כ מקובל לעשות הדמייה של הגוף ולא רק של האגן שנה אחרי הניתוח - בד״כ עושים ct חזה בטן אגן, ולעיתים עפ״י הצורך או לפי ממצאים בהדמיות קודמות מבצעים pet ct . לכן אם לא עשית הדמייה כזו מאז הניתוח, אני מניח שהרופאים המטפלים יבקשו זאת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה