טחורים כואבים וגורמים לאי נוחות ולעיתים לצמרמורת ואני חושש

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/08/2019 | 05:40 | מאת: דן

שלום אני בן 16 וסובל מטחורים לאחר פעילות מאומצת של הרמת משקולות אי שתיית מים וישיבה ממושכת בשירותים הטחורים יוצאים בזמן השירותים ללא דימום אך אי נוחות וכאב מלווים אותי לאורך כל היום וכל הלילה ובנוסף יש לי גם גזים שמדיפים ריח נורא הטחורים מקובצים בפי הטבעת ובזמן הישיבה בשירותים הם יוצאים בחוץ והם נפוחים ולאחר מכן הם נכנסים. לפחות 5 טחורים.התחלתי לשתות מים ולאכול פירות וירקות כבר שבועייםהיציאות שלי רכות אך כלום לא עוזר לי לכאב ולאי הנוחות שלי לדעתך רופא ימליץ לי ללכת לניתוח?

שלום דן, אתה מתאר טחורים גדולים מאוד, ואחת האפשרויות המקובלות במקרה זה הוא אכן ניתוח. ישנם הרבה סוגי ניתוחים, כשהטוב ביותר הוא ניתוח כריתה , אך מצד שני התאוששות כואבת מאוד. אבל ישנן עוד אפשרויות כגון קשירה או הזרקה ועוד - זה תלוי בממצאי הבדיקה של הרופא הבודק , בגודל הטחורים וגם בנסיון הרופא בפרוצדורות השונות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה