מחירים חיצונים לאחר האל דופלר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/08/2019 | 09:54 | מאת: ענת

שלום דוקטור. ילדתי לפני חודש וכבר שבועיים לאחר הלידה סבלתי מטחורים חיצונים ופנימיים הגעתי למצב שאני לא יכולה לעמוד וחייבת להכניס את הטחור כדי לשבת נורמלי. לפני 3 ימים עברתי האל דופלר (חייבת לציין שבכלל לא כואב) אבל נשאר לי טחור חיצוני טרמבוציטי גדול (בגודל שבלול חורף) והוא ממש מפריע לי. הרופא אמר לי לאחר הפרוצדורה של האל דופלר לא לגעת בו והוא יעבור לבד תוך כמה ימים שהוא יתמוסס. אכן שמתי לב שהוא ניהיה קטן יותר. אני עושה המון קומפרסים עם מלח אנגלי שותה מלא מים אוכלת מלא ירקות וסיבים. השאלה שלי היא מתי בערך הטחור הזה אמור לעבור? איך זה יראה? מה בעצם קורה בתוך הטחור לאן נעלם הטרמבוציט? בכלל מעוניינת לדעת מה קורה שם בפנים ומתי כבר יעלם כי התגעגעתי לתינוק שלי שלצערי לא לוקחת אותו כי כל היום שוכבת. תודה

את עושה הכל נכון, זה צריך להשתפר תוך כמה ימים עד שבוע. בפרוצדורה שעברת בעצם לא כורתים את הטחורים אלא קושרים את כלי הדם בבסיסם ולכן הם אמורים לעבור נמק ולהתכווץ. לכן את רואה את התוצאה החיצונית של אחד הטחורים הללו. אם לא משתפר תוך שבוע פני להיבדק עי הרופא המנתח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה