פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

2540 הודעות
2381 תשובות מומחה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/04/2013 | 08:02 | מאת: אדיתה

אבקש לדעת האם קיים בשוק מסמיך נוסף מלבד המסמיך שךל חברת הדסה בטירה תודה

שלום רב, ניתן להסמיך באבקת Thick and Easy. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

01/05/2013 | 13:19 | מאת: אדיתה

תודה רבה רבה , האם ידוע למשהו היכן ניתן להשיגה לבתי המרקחת שפהיתי לא היה מושג..

שלום רב, ניתן לרכישה גם בחנויות טבע. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

29/04/2013 | 12:04 | מאת: שלום

איך אפשר לתקן את בעיית הליקוי בהתפתחות שלד הפנים ? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

29/04/2013 | 12:04 | מאת: שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום.

28/04/2013 | 14:34 | מאת: שלום

שלום , אולי כל הדברים האלה קשורים ואולי לא, אז אני אכתוב הכל. אני היום בן 18 ומאז ומתמיד האף שלי היה סתום, וכל החיים אני נושם דרך הפה, בנוסף אני בטיפול אורתודנטי כבר כמה שנים, וראינו שהחיך שלי מאוד גבוה, ובצד אחד של הלסת המנשך לא נסגר עד הסוף, והאורטודנטית חושבת שיש דחיקת לשון בצד הזה. חוץ מזה, הייתי בטיפול אצל קלינאית תיקשרות בגלל שהס' והש' שלי היו שורקות, עם הס' זה הסתדר ועם הש' לא כל כך. השאלה שלי היא, האם עוד אפשר לשנות משהו במבנה של החיך, והאם מבנה החיך משפיע על הצליל של הש' שיוצא, או זה שהמנשך לא נסגר עד הסוף משפיע? והאם בגיל כזה עוד אפשר לעבוד ולשפר את הש' עד לתוצאה מושלמת? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן יש לבדוק אותך ולהציע לך שיקום. כלומר פתרון בעית הנשימה והליקוי בהתפתחות שלד הפנים שלך.רק אח"כ ניתן לבצע גם טיפול בדיבור. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

29/04/2013 | 12:04 | מאת: שלום

איך אפשר לתקן את בעיית הליקוי בהתפתחות שלד הפנים ? תודה רבה !

07/04/2013 | 14:40 | מאת: קובי

יש לי תסמינים של ריח לא טוב מהאף יובש בפה אף סתום בבוקר עברתי ניתוח קונכוטומיה עדיין קשיי נשימה אפית עברתי FO ריקמת שקד שלישי לא חוסם אבל בולט לתוך המעבר ממצאים בבדיקה אף הסטיה אינה משמעותית במחיצת האף שמאלה קונכות תחתונות היפירטרופיות ללא הפרשה עשיתי עשיתי סי טי טומוגרפיה כולל הלרינקס הכל יצא תקין

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2013 | 14:44 | מאת: קובי

אני אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי

שלום רב, פנייתך איננה ברורה, האם אתה חש בריח לא טוב, או הסובבים אותך? בכל אופן צריך לבדוק אותך בכדי לענות על שאךותיך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

01/04/2013 | 19:09 | מאת: מיכל

אנו 5 חודשים לאחר ניתוח לאיחוי עור התוף באוזן לילד בן 11. אנו לקראת בדיקת שמיעה מקיפה האם מותר לעשות גם בידקת טימפנומטריה כבר עכשיו? או לחכות עוד כמה חודשים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לבצע טימפנומטריה ללא חשש. עם זאת הבדיקה נחוצה לעיתים רחוקות ביותר.במידה ובבדיקה האוטו-מיקרוסקופית רופא אא"ג רואה שקרום התוף איננו נפול או קעור וחלל האוזן התיכונה ניבט מבעד לקרום התוף, הרי שאין הבדיקה הטימפנומטרית תורמת דבר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

26/03/2013 | 15:10 | מאת: רון

חג שמח פרופסור, אני מזה כשנה עם אבחנה זו. הרופאים ניסו כמה כיוונים, מGERD (טיפול תרופתי ללא תוצאות) עד אלרגיה (זילרג'י וטלפסט לא עזרו) ועוד טיפולים תרופתיים שלא עזרו (REMOTIV וכו'). האם אתה מכיר כיוון אחר? עשיתי בדיקות גם בריום וגם מצלמה דרך האף לגרון, אין ממצאים, כנ"ל לגבי CT צוואר וצילום בלוטה, הכל תקין. אני חי כבר שנה עם תחושת גוף זר שמשתנה לסירוגין ללא דפוס קבוע ובלי יכולת לחזות באילו ימים יהיה חזק יותר. מה זה הדבר הזה?!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה מדובר בגלובוס, כלומר תחושה ללא מחלה והטיפול צריך להיות בהתאם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

28/03/2013 | 21:45 | מאת: רון

פרופ' פינקלשטין, כאשר אתה כותב "הטיפול צריך להיות בהתאם" - למה הכוונה בבקשה? מהו טיפול פסיכוסומטי מקובל?

22/03/2013 | 17:34 | מאת: דן

בעלי אובחן לראשונה בחייו עם סינוסיטיס לפני שנה כאשר במהלך השנה חזרה לו הסינוסיטיס 3 פעמים טופל באנטיביטיקה ועבר, הסינוסיטיס לא מתבטא בכאב רציני אם בכלל אלא רק בסתימות אף ותחושה כללית רעה. סובל מאלרגיות, הסינוסיטיס חזר רק לאחר מחלות החורף שפעת והצטננות. הופנה לסיטי שזו תוצאתה חשוב לציין הבדיקה נעשתה בזמן מחלה!!! ובזמן שבאותו היום אובחן כחולה עם סינוסטיס להלן התוצאה: הודגם עיבוי רירית צרקולורי בולט במערות לסת מימין ועיבוי קל במערות לסת שמאל,עיבוי רירית גורם לחסימה של תעלות omc הודגמה מלאות במספר תאי אתמואידים דו צדדי ועיבוי קל של רירית במערות המצח.מערות ספנואיד מאוורוות היטב, הודגם עיבוי רירית בקונכות של חלל האף דו צדדי בצורה פולפאוידית והיפורטרופיה של רירית בנזופרינקס גורמים להיצרות של נתיב אויר.מחיצות אף גרמי במנח מרכזי. הדגמה תקינה של מרכיבי ארובות עיניים . אין לראות הרס גרמי .בפוסה אינפרה טמרטלטרית לא הודגמה תוספת רקמה רכה. בסיכום תמונה של סינוסיטיס כרוני במערות אף כמתאור עם היפרטופיה של רירית בחלל אף ונזופרינקס מה אפשרויות הטיפול והאם כדאי לעשות ניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינני יודע ממה סובל בעלך. סינוסיטיס אכן בד"כ איננה גורמת לכאב ראש, אך עם זאת אינני יודע מה נמצא כאשר חש ברע. הממצאים בטומוגרפיה המחשבית אינם מעדים על סינוסיטיס כרונית וזה רק ניסוח מוטעה של רנטגנולוג. מאחר וביצע את הבדיקה כאשר לדבריך היה חולה הרי ממצאיה יתכן חסרי משמעות. לסיכום, רופא אא"ג שיערוך ברור ויבדוק את בעלך בעת תחלואה יכול לדעת במה מדובר. עקרונית, כאשר יש תחלואה משמעותית שנגרמת עקב מחלה סינוזאלית הטיפול הוא אכם ניתוח. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

14/03/2013 | 17:31 | מאת: שרון

ילדה בת 10 עברה לפני חצי שנה ניתוח איחוי עור התוף באוזן. בבדיקה הכל נראה תקין כולל שמיעה תקינה אך עדיין לא מרטיבים את האוזן אלא עם אטם. האם ניתן לטוס היום? אומנם הניתוח בוצע לפני 6 חודשים אך האם יש סכנה לעור התוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם קרום התוף שלם הרי שאין כל טעם באטמים. לגבי טיסה הסכנה קיית אך כמעט כבכל אוזן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

12/03/2013 | 10:38 | מאת: בת

שלום פרופסור, אני פונה בשם אימי, בת 72, סובלת מאסטמה כרונית, סכרת, יתר לחץ דם ועוד. בחודש האחרון היא סובלת מנזלת חריפה, שיעולים וקשיי נשימה קשים. טופלה באנטיביוטיקה ובקורטיזון והמצב לא משתפר ואף הופך גרוע יותר. בעבר נאמר לה שיש לה סינוסיטיס כרוני וש"תלמד לחיות עם זה" ולכן היא מאוד מהססת ללכת לעוד רופא, שקשה לה להאמין שמישהו יכול לעזור לה... האם יש טיפול או תרופה שיכולה לעזור? אני מאוד דואגת ומרחמת עליה... אודה לתשובתך המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר ואמא סובלת מסינוסיטיס הא זקוקה לרופא אף, אוזן וגרון העוסק בכך. פנו למומחה ואז אמא תטופל כיאות והבעיה תיפתר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

03/03/2013 | 21:47 | מאת: מתלבט אם לנתח או לא

ערב טוב פרופ' הופנתי על ידי רופא א.א.ג לניתוח הוצאת פוליפים ויישור מחיצה עקב סינוסיטיס חוזר שאלותי הם: האם ישנה אלטרנטיבה מלבד ניתוח? מה זמן ההחלמה מהניתוח והאם הוא כרוך באשפוז? האם ניתן לבצע את הניתוח בבית חולים פרטי?ואם כן איפה כדאי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול היחידי האפשרי הוא ניתוחי. אם אתה מעוניין בטיפול-זו הדרך. מדובר באשפוז של יום וחופשה שבוע. ההחמה תלויה במנתח. בידיים מיומנות ניתן לעבור את הניתוח ללא טמפונים וללא סבל מיותר. ניתן לבצע בבית חולים פרטי. השאלה איננה היכן אלא בידי איזה מנתח. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/02/2013 | 11:29 | מאת: סטודנטית

שלום, אני סטודנטית לריפוי בעיסוק ובמסגרת אחד הקורסים אני מכינה עבודה על תסמונת vcf. אחת מהשאלות בעבודה היא : מה העזרים הנדרשים בתסמונת לצורך ניידות או תקשורת? האם הילדים אשר שפתם לקויה לפני או אחרי הניתוח משתמשים באביזרי עזר לתקשורת מלבד טיפול אצל קלינאית תקשורת? ואם הליקוים בשמיעה אצל חלקם מצריכים שימוש במכשירי שמיעה? תודה מראש על העזרה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שלחי אלי אימייל וברצון אעזור לך. באופן כללי ילדים עם VCF אינם זקוקים לאמצעי ניידות. בעיות השמיעה שלהם הינם לרוב על רקע הצטברות נוזלים באוזניים ואז בהתאם לרמת השמיעה והמלצת מומחה א.א.ג הם עוברים צנרור התופיות (כפתורים). הבעיות בדיבור הינן בעלות שונות רבה והן מטופלות בהתאם על ידי קלינאית תקשורת. לעיתים אף באמצעות תקשורת חליפות ולעיתים באמצעות ניתוח מתלה לועי-באותם מקרים בהם קיימת אי ספיקת חיך. בברכת שבת שלום, ד"ר אריאלה נחמני

02/03/2013 | 13:24 | מאת: סטודנטית

תודה רבה על ההיענות לעזרה, ניסיתי לשלוח לך איימיל אבל קיבלתי מייל חזרה שהכתובת ששלחתי אליה לא קיימת. אני יודעת שברב המקרים מטפלים על ידי ניתוח או טיפולים אצל קלינאית תקשורת...אבל אלו לא נחשבים אביזרי תקשורת רשמת שלעיתים משתשמים בתקשורת חליפית..באיזה עזרים משתמשים לצורך כך? תודה מראש שבוע טוב

24/02/2013 | 00:07 | מאת: פרטוש

שלום פרופסור פינקלשטין שלום רב יש לי כמה בעיו 1 אני מעומד אצלך לניתוח של מחיצה באף השאלה שלי היא כזאות אני בזמן האחרון אני לא נושם טוב כלל בלילהב 1 האם ישנו קשר בין המחיצה לבין הנשימה או שאני צריך לעבור ניתוח בקנה בנשימה ואם ישנה אפשרות להרכיב לי א קנה הנשימה

שלום רב, קנה הנשימה איננו רלבנטי. אינני יודע מה הכונה לא נושם טוב בלילה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

01/03/2013 | 16:43 | מאת: פרטוש

23/02/2013 | 16:26 | מאת: דן

האם מחר ובאיזה שעה אפשר לקבוע תור ולבדיקה אם הסיב אופטי אני צריך להביא איתי אוכל לבדיקה

שלום רב, אין סיבה להעמיס על הפורום. בשיחת טלפון ניתן לסגור הכל. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

23/02/2013 | 14:34 | מאת: דן

תודה על התשובה האם במרפאה שלך באופן פרטי אתה מבצע בדיקת בליעה אם סיב אופטי ומה הטלפון ועוד שאלה מהלחץ הנפשי יכול להיות שאחרי שאני שותה ועושה זאת בפחד אני מרגיש כמו תקיעות ואז משחרר בגרפס האם יכול להיות שהשריר מתכווץ מהלחץ

שלום רב, הבדיקה מתבצעת ובמידה ויש צורך בבדיקת מנגנון בליעה היא מתקיימת בחדר שיקופים. טל': 039305599. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

22/02/2013 | 16:54 | מאת: דן

שלום בחודשיים האחרונים אני בחרדות ולחץ נפשי קשה מאוד שמעתי על חבר שמצאו לו מחלה בגרון להבדיל ממתי ששמעתי אני מרגיש קושי בבליעה שאני שותה מים אני מרגיש שלא יורד רגיל בקושי עשיתי בדיקת בליעה אם סיב אופטי הרופא אמר שהבדיקה תקינה לחלוטין והיה קצת גבינה מרוחה בלועה אמר שיכול לקרות וגם בגלל שקיים אצלי שקדיים ענקיים שחוסמים את הגרון האם יכול להיות שפיתחתי בעיה פסיכוסומטית ואם שארית גבינה מרוחה בלועה יכול להיות גם מהשקדיים המוגדליים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה כפי שאת בעצמך מבינה המדובר במצב דחק נפשי. בכל אופן במידה וגם עקב השקדים הגדולים את מעוניינת בהערכה מקצועית הרי שניתן לבצע זאת. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

19/02/2013 | 21:15 | מאת: ינקי

1. האם יש לנחירות טיפול מלבד CPAP או סד-דנטלי 2. האם סד-דנטלי לנחירות שומר גם מפני שחיקת שיניים 3. האםיש מקום בו ניתן לנסות סד-דנטלי לפני שנכנסים להוצאה הגדולה (כמו שניתן לנסות CPAP)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגישה ביסודה מוטעית. אין לדבר על טיפול ללא ברור. בדיקת שינה היא בדיקה תיאורית סתמית שאיננה מהווה כלל בסיס לטיפול.יש לבצע ברור מתאים, כולל צילומי רנטגן בכדי לברר את הגורמים האנטומיים בפציינט האינדיבידואלי לבעייתו. רק כך ניתן להציע טיפול. CPAP מתאים למעט מאד פציינטים וסד דנטלי עוד להרבה פחות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

09/03/2013 | 14:35 | מאת: יחזקאל

תתעניין, שווה

18/02/2013 | 00:12 | מאת: מני

שלום בבדיקת MRI להיפופיזה, הופיע בפענוח משהו שקשור לספינואיד. האם זה קשור לתחום הא.א.ג. ? ומה משמעות הממצא ? PARTIALLY CSF FILLED SELLA TURCICA WITH THINNING OF PITUITARY GLAND TO THE LFET OF MIDLINE IS AGAIN IDENTIFIED WITHOUT SIGNIFICANT INTERVAL CHANGE. THERE IS PARTIAL RECOLUTION OF THE MUCOPERIOSTEAL THICKENING INVOLVING THE RIGHT SPHENOID COMPARTMENT/ REMAINDER OF THE EXAMINDER OF THE EXAMINATION REMAINS INTACT.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה אין הממצאים קשורים לרפואת אא"ג. עם זאת התיאור איננו ברור לי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

17/02/2013 | 14:53 | מאת: דפנה

לאחרונה התגלו אצל בעלי בעיות דום נשימה ברמה קלה, מעבדת השינה המליצה על שימוש ב-CPAP, לאחר לא מעט ניסיונות בעלי לא מצליח להתרגל למסיכה ולרעיון דרך הנשימה, האם יש מכשיר חלופי כדי לעזור לו? היה לי נסיון תקופה מסוימת עם שעון על כף ידו המשדר רטט בעת הפסקות הנשימה, האם המכשיר מוכר במשרד הבריאות, ברצוני לציין שלפני כחודש רשיונו נפסל ואנו בדרך לוועדת ערר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דום נשימה בשינה נקרא נכונה הפרעת נשימה בשינה. בעצם ניתן לצפיה בבית ואין המעבדה מחדשת דבר. ניתן היטב לצפות בהפסקות הנשימה ואף לכמת אותן באמצעות שעון עצר. הבדיקה במעבדת השינה היא תיאורית כפי שניתן לתאר שרכב איננו נוסע כיאות. הטיפול ברכב מתבצע לאחר הרמת מכסה המנוע ובדיקתו. אין הבדיקה מוסיפה דבר לאבחנה וודאי שאיננה מספקת כל מידע לגבי הגורמים האנטומיים להפרעת הנשימה ועל כן איננה מוסיפה דבר לגבי הטיפול המתאים. יש לבדוק את בעלך, לבצע בדיקות רנטגן מיוחדות ואז ניתן להציע לו טיפול מתאים. מובן הכל בטרם אתם מגישים ערער. בברכה פרופ]' יהודה פינקלשטין

18/02/2013 | 21:33 | מאת: דפנה

אדוני הנכבד, בידי תשובת ממעבדת שינה, רציתי להביא מספר נתונים שקצת נראים לי לא שייכים אחד לשני, 87% יעילות שינה, בממוצע 16 הפסקות נשימה ברובן חלקיות ירידות קשות ברמת ריווי החמצן בדם במ-98 ל-72% הייתכן צירוף של נתונים אלו ביחד, כאשר בסך הכל יש 87% יעילות שינה? כיצד אוכל לאמת נתונים אלו ולהיות רגועה באמיתות הבדיקה? בעקבות נתונים אלו המרב"ד שלל את רשיון הנהיגה של בעלי, על התשובתך אודה מראש

09/03/2013 | 14:36 | מאת: יחזקאל

לא צריך cpa

אין דבר כזה.

17/02/2013 | 00:45 | מאת: יפעת

שלום רב. לפני מספר שנים עברתי ניתוח לסינוסיטיס הכרוני שסבלתי. הטבה משמעותית בנשימה מאז. אך החיסרון: כשאני מתקררת הנזלת המוגלתית ישר מחליקה לדרכי הנשימה התחתונות, מקבלת ברונכיט ואסתמה. לפני חודש בדיוק הצטננתי, צפצופים, אסתמה. קיבלתי אינהלציה לשבוע, חל הטבה משמעותית, סימבקורט , ממשיכה מידי פעם להשתעל בלי צפצופים. שאלתי: מדוע מאז ההצטננות בזמן כשאני שוכבת במיטה ומשנה תנוחה,ישר מקבלת סחרחורת. או כשאני קמה מהמיטה משכיבה לעמידה מקבלת סחרחורת לכמה שניות וזה משגע. מימה זה נובע ומתי זה אמור לעבור? השבוע זה חודש ימים. אגב, מעניין שכשאני עושה אינהלציה נפתחת לי הסתימה באף. מעניין מדוע?? סליחה על האריכות ותודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הברונכיט והאסטמה לא נגרמו עקב הניתוח. הניתוח בוצע עקב ההיבט הסינוזאלי של מחלה סינו-ברונכיאלית. כלומר עקב מחלה כוללת של דרכי הנשימה העליונות והתחתונות שהתפתחה במהלך החיים. הסחרחורת בשינויי תנחה היא כבר נושא אחר ובמידה ומדובר אכן בסחרחורת סיבובית ולא בתחות "חושך בעיניים" הרי שמן הראוי להתייעץ עם רופא אא"ג. כך גם לגבי הסתימה באף, צריך לבדוק ולראות מה הגורם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

18/02/2013 | 07:16 | מאת: יפעת

שלום רב. התכוונתי לא בגלל ניתוח פשוטו כמשמעו, אלא צירוף מקרים מאז הניתוח כשאני מתקררת. מה קורה? כשאני מקבלת נזלת היא לא יוצאת לי דרך האף (בעצם כך היה לי לפני הניתוח..) היא מחליקה לי ישר (ואני מרגישה זאת) לתוך החזה- לתוך דרכי הנשימה התחתונות, נתקעת לי שם, וישר מקבלת ברונכיט, מצפצפת וקוצר נשימה. זה סיוט. הסחרחורת היא כשאני משנה תנוחה הוא כשאני קמה מהר מישיבה לעמידה. עשיתי כבר תור לרופא אא"ג שרק יהיה מקום בעוד שבוע. תודה על עזרתך.

14/02/2013 | 09:43 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 53 ובחצי השנה האחרונה נוצרה אצלי בעיית נחירות משמעותית. אודה על הפניה לרופא מומחא באזור הרצליה והסביבה. אני שייכת לקופת חולים ככלית וכמובן ארצה לפנות לרופא מומחה שעובד עם הקופה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מרפאתי בפתח תקוה ואני מוכר כיועץ לכולם כך שניתן לקבל החזר של חלק מהתשלום. פרטים בטל': 039305599. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

06/02/2013 | 15:48 | מאת: שביט

שלום, תינוקת בת חודשיים וחצי מועמדת לניתוח הקטנת לשון כתוצאה מלשון גדולה בלידה. יש לה הפרעות נשימה. רציתי להתייעץ באיזו שיטה כדאי לנתח בשיטתw באיכילוב או שיטת המנעול בתל השומר תודה רבה

06/02/2013 | 19:01 | מאת: שביט

בהמשך לשאלה , מי כדאי שינתח פלסטיקאי או אף אוזן גרון ? תודה רבה

שלום רב, קיימות גם שיטות אחרות ולעיתים שילובן. יש להתאים לכל מקרה לגופו. מנתח-ככלל מי שעוסק בלשון הוא רופא אא"ג. אך לעיתים גם כירורג פלסטי מיומן בנושא. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

02/02/2013 | 19:01 | מאת: מיכל

שלום רב, שמי מיכל בת 32 בריאה בדר"כ ללא מחלות רקע קצת מוטרדת לגביי בליטות קטנות מאין פצעים בחלק הפנימי בפה על הלשון, מעולם זה לא הטריד אותי וזה נמצא די הרבה זמן, אך אף פעם לא נתתי על כך את הדעת מאחר ואין תסמינים של כאב או משהו...על מה הדבר יכול להעיד והאם יש מקום לדאגה? הייתי עד לא מזמן בבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון לגביי בדיקה אחרת, האם יכול להיות שהרופא היה צריך להסב את תשומת ליבי לפצעים הנ"ל (לא הזכרתי אותם בפניו.) תודה ושבוע טוב

שלום רב, יתכן מאד ומדובר בבלוטות הצירקומבלטיות, כלומר חיישני טעם הממוקמים בחלק אחורי של גב הלשון ואין מדובר בתופעה חולנית כלל. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

בני בגיל 37, שמן, הוא נוחר, בעבר עשה בדיקה שינה במעבדה,בתוצאות היו לו הפסקות נשימה, בקיצור הומלץ לו להישתמש במכשיר c.p.p, מאחר וזה הפריע לו, הוא לא רוצה להשתמש במכשיר, וכחה הוא חי,בעבר היה לו רכשיון מונית, והוא ביקש ממשרד התחבורה, שיחזירו לו את הרשיו למונית, בשאלון שלהם היתה שאלה אם יש לו הפרעות בשינה, והוא אישר שכן, הם ביקשו ממנו לעשות בדיקה במעדת שינה, הזמנו בדיקה לתאריך חודש מרץ, אך לצערינו משרד התחבורה שלל לו את הרשיון, ב"ה הוא נוסע בזהירות ואינו סובל מהפרעות ריכוז במשך היום למרות הנחירות שלו, אז מדוע צריך לשלול לו את הרשיון ?, ומה עושים הלאה? אם הבדיקות תהינה אם בעיה בנשימות, והוא מתפקד טוב במשך היום, האם ם יכולים לשלול לו את הרשיון? אגב קראתי את הכתבה בקשר למכשיר למניעת נחירות בשם nozovent- מכשיר פלסיק שמצמידים לאף, האם זה יכול לעזור במקום הc.p.p אנא שילחו לי תשובה, תודה - רותי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בבדיקה במעבדת השינה למחרת בדיקת השינה עצמה ניתן לבצע בדיקה של רמת הישנוניות ממנה סובל. הבדיקה נקראת MSLT. אם הבדיקה מראה שאיננו ישנוני הרי שניתן לבקש את ביטול התלית רשיונו. אלא אם כן כבר הוכח בבדיקה שהוא ישנוני ועל כן עליו להוכיח טיפול ושיפור במצבו. לגבי עצם הבעיה, בעלך טרם עבר כל ברור. הבדיקה במעבדת השינה איננה מוסיפה דבר לאבחנה הידועה מאחר ואת צופה בהפסקות הנשימה שלו ואת יכולה אף למדוד עם סטופר ולספור אותן. הבדיקה איננה מוסיפה כל מידע רלבנטי על הגורמים לבעייתו ואיננה בסיס כלל לתכנון הטיפול המתאים לו. אם יגיע לברור ניתן יהיה לעזור לו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

לפרופד' פינקלשטיין, תודה לך על תשובתך,רציתי לדעת שעם תשובת הבדיקה של MSLTשתיעשה במרץ,ושהיא תראה שהוא אינו ישנוני, אפשר לגשת למשרד התחבורה ישירות לקבל את הרשיון? וכמו כן לא קביבלתי ממך תשובה לגבי המכשיר שהומלץ בשם nozovent שמצמידים לאף ואז הנשימה יותר קלה ולא יהיו הפסקות נשימה, רציתי גם להבין למה התכונתה שניתן להגיע לבירור, ושיהיה אפשר לעזור לו,? האם לבוא אליך לביקור, ואם כן אז איפה, ומה הכתובהת שלך ? תודה רותי

שלום רב, בנך ללא ספק היה מתפקד טוב יותר אם היה ישן היטב. בנך חולה ויהיה בריא אם יפתור את בעיית עודף משקלו והפרעת הנשימה החסימתית בשינה ממנה סובל. משרד הרישוי פועל כהלכה כאשר מעביר את הוכחת הכשירות לנהיגה לנהג החולה. מדובר בחיי אדם. אתם טועים בכך שאתם עוסקים בנושא הרישוי בטרם טיפלתם ביקר מכל-בריאות הבן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

15/04/2013 | 09:41 | מאת: רותי

תודה לך על תשובתך, אין ספק שיש חשיבות עליונה לבדיקה שינה,אני הולכת לטפל בנידון דחוף. מאחר והוא עובד כל יום ללא הפרעת שינה, אני במקביל לבדיקת הנחירות שיעשה אצלך,בקרוב ,רציתי ששתיחס לשני השאלות ששאלתי במכתבי אליך, צר לי שאני מתעקשת לקבל ת תשובתך בקשר לכך, כי רציתי גם לדעת בשביל הידע האישי, תודה לך מקרב לב, רותי

26/01/2013 | 07:29 | מאת: Pele

שלום רב, האם הפרעות שינה הנובעות מהפסקות נשימה קיימות גם אצל אנשים רזים שאינם סובלים כלל מעודף משקל? איזה גורמים נוספים יכולים לגרום להפרעות שינה המלווה בהתעוררות דחופה אצל אנשים ללא עודף משקל? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התעוררות פתאומית עקב קושי בנשימה היא נושא בפני עצמו הדורש אבחנה נכונה. עקרונית נחירה והפרעות נשימה בשינה (המושג המוטעה: דום נשימה בשינה) נגרמות עקב ליקויים אנטומיים. רק חלקם נגרמים עקב עודף משקל. לכן גם רזים רבים סובלים מהפרעות נשימה בשינה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, הפרעות נשימה בשינה נגרמות עקב ליקויים אנטומיים בדרכי הנשימה העליונות. בשמנים הם ליקויים של רקמה רכה עקב הצטברות שומן וברזים עקה ליקויים במבנה העצמות או ליקויים הרקמה רכה מסוג שונה מאשר בשמנים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

20/01/2013 | 01:32 | מאת: דנה

אמי עברה תאונת דרכים כהולכת רגל בשנת 2003 כשהיתה בגיל 54. היום היא בת 62.כתוצאה מתאונת דרכים היו לה שברים באגן ברמוס פוביס מימין שני שברים וגם שבר צוואר עצם פיבולה בברך. איבדה הכרה למספר שניות(זעזוע מוח), נחבלה בראשה,בפנים,בגפיים. בעקבות תאונת דרכים יש סטיית מחיצת האף לשמאל,היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין,מעבר אויר צר דו"צ, הפסקות נשימה בלילה,נוחרת בשינה,סחרחורת לסירוגין. מה זה היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין?ממה נובעות הנחירות והפסקות נשימה ומה הסיכון בהם ובסטיית מחיצת האף לשמאל ,מעבר אויר צר דו"צ ו היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין? האם אפשר לקבל נכות על כל הבעיות האלה בתחום א.א. ג (כתוצאה מתאונת דרכים) וכמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המחיצה הסוטה יכולה לגרום לאטימות אף. הנחירה והפסקות הנשימה מסיבות אחרות. ניתן לאבחן ולברר הכל. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

אמי עברה תאונת דרכים כהולכת רגל בשנת 2003 כשהיתה בגיל 54. היום היא בת 62.כתוצאה מתאונת דרכים איבדה הכרה למספר שניות(זעזוע מוח), נחבלה בראשה,בפנים,בגפיים. בעקבות תאונת דרכים יש סטיית מחיצת האף לשמאל,היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין,מעבר אויר צר דו"צ, הפסקות נשימה בלילה,נוחרת בשינה,סחרחורת לסירוגין. 1)מה זה היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין והאם זה כתוצאה מתאונת דרכים ? 2)האם הנחירות והפסקות נשימה בלילה נובעות מתאונת דרכים (לפני תאונת דרכים זה לא היה)או ממשהו אחר ומה הסכנות בזה? 3)מה הסיכון בסטיית מחיצת האף לשמאל ,מעבר אויר צר דו"צ ו היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין? 3)האם אפשר לקבל נכות על כל הבעיות האלה בתחום א.א. ג כתוצאה מתאונת דרכים וכמה אחוז נכות? תודה מראש

שלום רב, באף מעין מדפים הנקראים קונכיות. כאשר מחיצת האף סוטה לצד אחד מליה הרי שהיא דחוקה ע"י קונכית גדולה, תחתונה או אמצעית. לכן ניתן להסיק שככל הנראה מחיצת האף שלה הייתה מאז ומעולם סוטה. יתכן והחבלה גרמה להחמרה מסויימת בסטיה. הנחירות נגרמות מסיבות אחרות וניתן לברר את הסיבות לנחרתה. צריך לבדוק אותה, לעבור על כח החומר הרפואי הקיים ואז ניתן להביע דיעה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

17/01/2013 | 21:35 | מאת: טום

מה תפקיד קונכיות האף ? והאם כריתה שלהם עקב גודש כלי דם שמפריע לנשימה תקינה פוגעת בתפקוד הריריות, או ליובש ? והאם כשהמצב הבסיסי הוא יובש באף מומלץ לבצע הקטנת קונכיות בשיטה אחרת שהיא לא כריתה ? אם כן, אלו שיטות יש ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה מטרתן להגדיל את שטח פני האף. עם זאת כאשר האף סתום והנשימה מבעד לפה הרי שממילא הן מאבדות כל תפקיד. כריתה שלמה של קונכיות האף התחתונות היא נושא לויכוחים רבים ובעיקר לאמונות טפלות מרובות. במדינת ישראל בוצעו בשלושים שנה האחרונות לעניות דעתי כמאה אלף כריתות קונכיות ובמקרים רבים מאד כריתה שלמה. טרם ראיתי בעיני מקרה שהניתוח גרם ליובש. יש מקרים שהניתוח לא פתר את בעיית הקושי בנשימת אף, אך טרם ראיתי משהוא שכריתה שלמה של קונכיות תחתונות גרם לקושי בנשימת אף. לכן יש מי שכורת חלקית ומי שכורת מלא. הניתוח צריך להתבצע בטכניקה אנדוסקופית ובאמצעות המכשור האנדוסקופי הקיים. ניתן בעדינות לצרוב את הגדמים ואין צורך בד"כ בטמפונים ואף לא באשפוז אם לא נעשה גם ניתוח אחר. כל השיטות האחרות כדיאטרמיה, לייזר, הקפאה וקובלציה או נכשלו לחלוטין או לא הוכיחו את עצמן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

19/01/2013 | 20:53 | מאת: טום

תודה פרופ' פינקלשטיין הדילמה שלי היא כזו. במשך היום בדרך כלל אני מצליח לנשום דרך האף אולי לא בצורה אופטימלית (ייתכן ואני כבר לא יודע מה אופטימלי מרוב שאני סובל) אבל מצליח איכשהו. בתקופות שבהן יש פריחה לעצים שאני אלרגי אליהם, אני סובל, וזה מתבטא אמנם בעיקר באף, אך גם קצת בעיניים ובגרון. כמו כן, בשכיבה, זה יכול ממש להפריע לי לשינה. בדרך כלל כשאני מגיע לרופא, האף פתוח, ואז הוא לא מתרשם שחובה לנתח. מה המלצתך במקרה כזה? והאם זה עלול להחמיר את היובש שכבר יש לי ?

14/01/2013 | 19:03 | מאת: רונה

שלום רב! אני מקווה שאני בפורום הנכון כי התקשיתי למצוא פורום אחר בנושא.... בשנים האחרונות אני מרגישה שאני לא ישנה טוב בגלל בעיות נשימה- אני מתעוררת הרבה פעמים בלילה, קמה תמיד עייפה כאילו לא ישנתי טוב, עם פה יבש לחלוטין, ולרוב האף שלי נסתם כשאני הולכת לישון- והייתה לי התמכרות לאלרין במשך שנה. אולי חשוב לציין שבילדותי סבלתי מקוצר נשימה והייתי עושה אינהלציות מדי פעם... אמרו לי לאחרונה שגם הכאבים בחזה ובכל האיברים הפנימיים שיש לי מדי פעם- הינם גם כתוצאה מנשימה לא טובה... האמנם? ובנוסף- לא יודעת אם זה קשור- האף שלי כל הזמן מטפטף, ואני צריכה איתי נייר טואלט צמוד כבר יותר משנתיים... מה יכולה להיות הבעיה? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את סובלת מאטימות אף ונזלת. כלומר מחלת אף. סיבות לא חסרות, מבעיה מבנית למחלות רירית לסוגיהן. פני לרופא אא"ג והוא יבדוק את אפך, יאבחן את הבעיה ויציע פיתרון. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

14/01/2013 | 17:55 | מאת: רוני

לפני שנים שברתי את האף ונותחתי להוצאת העצם השבורה מהאף. מאותו רגע אני סובל בקושי לנשום דרך האף .המחיצות שלי עקומות, הגרון שלי מתייבש ויש לי קושי בשינה. בלילה אני מתעורר הרבה פעמים אובחן אצלי דום שינה.בנוסף כאשר אני שותה/אוכל ככל הנראה אני בולע אוויר ואז אני נאלץ לבצע גרעפס לשחרור האוויר. האם ניתוח מחיצות האף יכול לפתור את הבעיה או שישנם בעיות אחרות שאני צריך לטפל במידה וכן למי עליי לפנות תודה

שלום רב, אתה סובל מאטימות אף ומהפרעת נשימה חסימתית בשינה. יש לבדוק את אפך ולהציע פיתרון. יש לבצע ברור ולאבחן את הגורמים להפרעת הנשימה החסימתית בשינה ואז להציע לך טיפול המתאים לך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

06/01/2013 | 19:48 | מאת: ירון

שלום ברצוני לשאול בבקשה כמה שאלות לגבי הניתוח. 1. מה השיטה הכי פחות טראומטית לניתוח שכזה ? 2. איזו הרדמה נדרשת ? 3. כמה זמן החלמה עד שאפשר לנשום דרך האף ? 4. האם למחיצה יש נטיה לחזור לסורה או שהניתוח מתקן את הסטיה לתמיד ? 5. האם ישנה אפשרות ללא טמפונים ? (שמעתי שיש שיטה עם פלסטיק שתופרים למחיצה במקום טמפונים) והאם בשונה מטמפונים זה מאפשר נשימה מיד בסיום הניתוח ? 6. מה הייתרונות של טמפונים מתכלים לעומת רגילים, ומה החסרונות ? 7. הבנתי שיש אופציה לצינורית פלסטיק שתאפשר מעבר אוויר. לכאורה זה נשמע פנטסטי, האם זה כך ? והאם כל השיטות דלעיל נעשות בכל הבתי חולים ובמסגרת רפואה ציבורית ? אודה לך מאוד על מענה בנושא (אני מוטרד מהניתוח, וכן מהעובדה שלאחר ניתוח יש אטימה מלאה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השיטה האופטימלית היא המבוססת על מכשירי ברזל ומבוצעת בחלקה באמצעות מכשור אנדוסקופי. הרדמה מקומית אפשרית אך הכללית עדיפה ומומלצת. זמו ההחלמה הוא כשבוע. אם האף ישר והניתוח מבוצע נכון המחיצה איננה מתעקמת מחדש. מאחר ובד"כ אין צורך בטמפונים הרי שאין צורך בטמפונים עם צינוריות שגם ממילא בד"כ נסתמות ואינן מועילות. אכן בהחלט ניתן לנתח ללא טמפונים. לעיתים רחוקות אין ברירה ויש להשאיר טמפונים. אין צורך בתומכני פלסטיק. מאחר ובד"כ אין צורך כלל בטמפונים הרי שגם המתכלים מיותרים. השיטות קיימות ונפוצות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

אם אני מבין נכון, מטרת הטמפונים היא גם כדי לעצור דימומים, וכן כדי לשמש כתומכנים שממלאים את חלל האף ושומרים על המחיצה. בהנחה ואכן זה כך, איך מבצעים ניתוח ללא טמפונים ושיענה על 2 הבעיות הללו ? בהחלט הרגעת אותי לגבי זמן ההחלמה, ואם מדובר בשבוע של סבל ולאחר מכן האף משוחרר לנשימה, זה שווה.

06/01/2013 | 14:01 | מאת: דוד

שלום סובל כבר שנים מבעיות באף, נזלת, הפרשות, ומדי פעם דימומים. יש לי סטיית מחיצה (אך לדברי רופא מומחה היא לא זו שמפריעה למעבר האוויר), וקונכיות שמתנפחות בחלק מהיום, ובעיקר בשכיבה. השתמשתי קבוע בתרסיס סטרואידי, אך לא עזר לגמרי. מאחר וההפרשות נמשכות והרירית מודלקת ופריכה ויש דימומים, הרופא המליץ להפסיק כל טיפול באף למשך חודש, ולאחר מכן במידה ונמשך לשקול ביופסיה. האם סטיית מחיצה שלא בהכרח הגורם הישיר להפרעה במעבר האוויר (אם למשל אשתמש באוטריווין זה יפתח את האף, מה שלכאורה מעיד שהבעיה היא בקונכיות), יכולה לגרום לתופעות דלעיל או שאין קשר ? איך מבצעים ביופסיה ? והאם הרדמה מקומית ? ומה יכולים לגלות בביופסיה שיכול לעזור ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להביע דיעה מבלי לבדוק אותך. אינני יודע באם ביופסיה אכן נחוצה ואם כן ביופסיה, אז של איזה חלק באף. יתכן וקונכיות האף הו הבעיה העיקרית. אך במידה והמחיצה סוטה ומנתחים, הרי שגם מיישרים אותה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין י

07/01/2013 | 21:09 | מאת: דוד

האם הסרת הקונכיות תפתור את הבעיה ? קראתי על כך שלאחר הסרת קונכיות יש יותר יובש באף מלפני כן. במקרה שלי שיש לי יובש משמעותי וריריות מודלקות, האם עדיין זה הפתרון ? בהנחה ויעשו ביופסיה, מה זה יכול להוסיף מעבר למה שרואים בעין ? אם יש דלקת כרונית, זה המצב.

01/01/2013 | 12:47 | מאת: חיים

אני בן 67 אחרי נתוח מעקפים ומטופל ביתר לחץ דם. אובחנתי כסובל מדום נשימה בשינה קשה לפני כ4 שנים, והופניתי לשימוש ב cpap. בגלל בעיות אאג כרוניות רוב הזמן האף שלי סתום ואיני יכול להשתמש במכשיר.כאשר אני משתמש בו מצבי משתפר.קראתי על המכשיר של נקסנס הפועל על סנסורים ושעון רוטט אבל גם שמעתי שהשפעתו פגה אחרי תקופה קצרה. המכשיר אינו זול וחשוב לי לדעת מה תהיה השפעתו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איכות השינה היא בעלת חשיבות עליונה. כל מכשיר אשר גורם לעלית מתח השרירים בצוואר ובלוע והלשון בהכרח גורם גם לפגיעה בארכיטקטורה של השינה, כלומר בשינה העמוקה. כלומר המכשיר עלול לגרום לנזק שאותו הטיפול הנכון בנחירה אמור למנוע. אם הנך סובל מאטימות אף, הרי שמן הראוי לשקול ניתוח ע"מ לפתור בעיה זו ולנסות לאפשר לך לישון עם CPAP. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

לפרופ' פינקלשטיין שלום ותודה על התשובה המהירה. ברצוני לוודא שהבנתי את תשובתך נכון: המכשיר עלול לגרום עליית מתח השרירים בצוואר בלוע ובלשון ועל כן עשוי לגרום לנזק לשינה עצמה. בעבר עברתי שני ניתוחי פאס בשני הצדדים וזה עזר לי לזמן מוגבל בלבד.

20/3/2013: רכשתי לניסיון מכשיר נגד נחירות Snore care של חברת נקסנס. למרות מוטיבציה אדירה לא הצלחתי להסתגל למכשיר מצאתי עצמי ער מ-4 בבוקר ועייף למחרת. החזרתי לפני תום תקופת הניסיון והובטח לי החזר מלא. ממאי 2012 ועד היום לא קיבלתי החזר של כספי. נאמר לי לאחרונה שנקסנס תנסה לגייס כספים ואם תצליח אקבל זיכוי אחרי פסח

שלום רב, הטיפול הזה איננו הגיוני והזהרתי מפניו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטיין

25/12/2012 | 17:03 | מאת: ורד

בעקבות נחירות שהיו לי הופנתי למעבדת שינה ונמצא שיש לי דום נשימה קשה,הומלץ שאני אשתמש בסיםפ אפ ,אבל האף שי כל הזמן סתום ,כך זה שנים רבות כשהשתמשתי בסיפ אפ קשה לי להסתדר איתו מכיוון שאני פותחת את הפה בשינה ונאמר לי על ידי הטכנאי של המעבדה שאני צריכה לנשום דרך הפה ולנשוף דרך הפה וקשה לי במשך זמן רב , מה אתה מציע לעשות ? תודה מארש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בכדי להציע טיפול יש קודם כל לערוך ברור ולאבחן את הסיבות לבעייתך. בדיקת השינה היא בסך הכל בדיקה תיאורית שבמקרים כמו שלך איננה תורמת דבר. הרי מי שצופה בשנתך יכול לראות שאת עוצרת את הנשימה. הוא יכול אף עם שעון עצר למדודאת מספר העצירוץת ואת משכן. במילים אחרות הבדיקה איננה תורמת דבר לאבחנה ובודאי שאיננה תורמת דבר להחלטה על הטיפול המתאים. אם תגיעי לברור ניתן יהיה לאבחן את הגורמים לבעייתך ולהציע לך טיפול שיתאים לך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

25/12/2012 | 14:51 | מאת: יעל

אני בת 35 וסובלת (מסתבר) מנחירות חמורות, הייתי כבר פעמיים אצל רופא אא"ג שאמר שהבעיה היא במבנה הלסת ואין מה לעשות, חוץ מבצע ניתוח לשינוי מבנה הלסת. אשמח לדעת האם יש פתרון אחר שיכול לעזור לי (ולבן זוגי) לחיות חיים טובים יותר..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לבצע ברור מתאים כדי לאבחן באופן מסודר את הגורם לבעייתך. רק אז ניתן להציע לך תוכנית טיפולית מתאימה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

25/12/2012 | 02:13 | מאת: אור 30

היום עשיתי סקירה מוקדמת אני בשבוע 15 +2 וגילו שיש לעובר חיך שסוע כפול הומלץ לי ללכת ליעוץ גנטי שאלתי היא כזאת מה חומרת החיך שסוע כפול והאם יכול להיווצר מצב שיהיה שינוי עד הלידה? וגם אם לא מה הסיכויים שזה יעבור לעובר אחרי לידה כמובן עם טיפול? אשמח שתענו בהקדם תודה...

לקריאה נוספת והעמקה
30/12/2012 | 03:46 | מאת: אור 30

מחכה לתשובה

שלום רב, ככל הנראה כוונתך לשסע דו-צדדי של השפה. מדובר במום מולד שיכול להיות קשה למדי. המום איננו חולף. שסע דו-צדדי של השפה יכול להיות בדרגות חומרה שונות ויכול להצריך תיקון ניתוחי בשלבים במשך שנים וכן טיפול אורתודונטי. אני מציע לך לפנות לד"ר אריאלה נחמני לקביעת פגישה לייעוץ מפורט וענייני: ariela.nachmani@clalit.org.il ariela50@bezeqint.net במקביל אעביר אליה את פנייתך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

30/12/2012 | 09:29 | מאת: ד"ר אריאלה נחמני

שלום אור, חיך ושפה שסועים הינם מומים מולדים אשר נוצרים בשלושת החודשים הראשונים להריון. השסע אינו נסגר לאחר שנוצר אלא בניתוחים לאחר הלידה. בכל מקרה, ברצון רב אשוחח עמך. כתבי לי אימייל, כתבי לי את הנייד שלך ואצור עמך קשר בהקדם. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

24/12/2012 | 03:44 | מאת: אני

שלום, בתי אובחנה עם שסע תת רירי נסתר בחיך. היא אחרי טיפול אורתודונטי ששילמנו עליו סכום גבוהה. האבחנה הגיעה לאחר הטיפול. האם ניתן לקבל החזר על כך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא ניתן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

גדלתי על הסברה שחושך מוחלט גורם לשינה טובה ועמוקה בהכנה נכונה של הגוף וסביבה מותאמת לשינה. למשל, שהמלטונין נוצר בחושך וכמותו תלויה בחושך מוחלט. מצד שני, כשחפשתי מחקרים לתמוך בטענה זאת, לא מצאתי כלום, למעט כתבות במדורי בריאות שבעיתונים. שאלתי היא, האם הסברה שגדלתי עליה היא מיתוס או שלא חפשתי טוב?

שלום רב, עקרונית הדבר נכון ושינה בחשיכה עדיפה. בעלי חיים וצמחים הנחשפים לאור מצמיד מראים שינוי בשעון הביולוגי שלהם. אך בבני אדם הדבר שונה אינדיווידואלית. רבים כאשר עוצמים את העיניים ישנים היטב גם באור.אחרים זקוקים לסביבה חשוכה. תאורה עזה בסביבה במשך כל היום יכולה לגרום נזק ומי שסובל מנדודי שינה אכן זקוק לחשיכה הרבה יותר מאחרים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

הי, לבן שלי בן 4 יש כאב גרון בא והולך ללא חום, לעיתים מלווה בפריחה בצוואר, הרופאים אומרים שיש אודם קל בגרון אבל בדקו וזה א סטרפטוקוקוס והוא מתלונן כבר 4 חודשים. חוששת שזה סרטן או משהו כזה. מה עושים? האם יש לבדוק בדחיפות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדוע אינכם פונים למומחה? הבעיה היא בתחום מומחיותו של רופא אף, אוזן וגרון. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

17/12/2012 | 20:36 | מאת: בוריס

שלום רב! כבר זמן מה אני מרגיש כאב באזור הלסת העליונה באזור של השיניים הטוחנות,יותר נכון מאחורי השיניים הטוחנות. התחושה היא כאילו שן/עצם יוצאת מהחניכיים ועקב המיקום טיפה קשה בלעיסה ובסגירה של הלסתות. רציתי לדעת פחות או יותר מה לדעתכם הבעיה לפי התיאור המינמאלי. תודה.

שלום רב, עליך לפנות לרופא שיניים. במידה ולא יפתור את הבעיה הרי שמן הסתם יפנה אותך למנתח פה ולסת. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב. אני עליתי מרוסיה לפני 12 שנים ועדיין יש לי קצת מבטא. אני שחקנית ומאוד חשוב לי לדבר ללא מבטא ועם דיקציה נכונה. האם אתם יכולים להמליץ לי על קלינאית תקשורת או להגיד באזיו התמחות צריכה להיות קלינאית תקשורת כדי לטפל בבעיה הזו? תודה

שלום דנה, האימייל שלי ariela50@bezeqint.net כתבי לי את גילך ומקום מגוריך ואנסה לעזור לך. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני קלינאית תקשורת

30/11/2012 | 09:36 | מאת: ליאור

פרופ' פינקלשטיין, הייתי אצלך לפני מספר שנים ולאחר בדיקה אבחנת כי מקור הריח הוא ככל הנראה מהלשון ופחות מהשקדים. בזמנו לאחר בדיקתי התלבטת לגבי הנחיצות שלי לטיפול בליזר בלשון. רציתי לדעת האם חלה התפתחות בתחום בשנים האחרונות והאם הטיפול באמצעות לייזר בלשון כבר עבר אישור של ועדת הלסינקי והאם מניסיונך הוא יעיל. בנוסף המלצת לי בזמנו ליטול מטרוג'יל שאכן עזר מאד בהתחלה אולם לאחר פרק זמן הוא הפסיק להשפיע (ככל הנראה החיידיקים כבר פתחו עמידות). האם יש תרופה נוספת אשרא עשויה להועיל כמו המטרוג'יל? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן בהחלט יש מה להציע במקרים כשלך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

10/12/2012 | 11:53 | מאת: ליאור

תודה על התשובה. האם בנסיבות שתארתי הפתרון הוא תרופתי (למעט מטרוג'יל) או שיש לבצע את הטיפול בלייזר בלשון

שלום דוקטור, יש לי תינוקת בת חודש ורציתי לשאול, אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אז בכל זאת. היא משמיעה הרבה קולות של נחירות ושל כמו השתנקות בזמן שאיפת אויר בעיקר בזמן הנקה, ומדי פעם בזמן שינה, ובזמן התאמצות. כשהיא יונקת, רוב הזמן זה בא עם השמעת קולות כאילו קשה לה לנשום. ניסיתי להסביר את הדבר לרופאת ילדים ובטיפת חלב אך הם לא ראו שום דבר חריג. (בפועל לא שמעו את הקולות). ממה זה יכול להיות? אני לא רגועה מזה.. האם כדאי לבוא ליעוץ אף אוזן גרון? דבר נוסף שאמרו לי שיש לה לשון קשורה, אבל בדרגה מאוד נמוכה וזה לא מפריע לה להנקה. היא עולה יפה במשקל. אשמח לעצה/עזרה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לבנך יש בעייה בדרכי הנשימה העליונות אך אין הדבר בתחום רפואת ילדים אלא התחום רפואת אף, אוזן וגרון. תינוק נוחר צריך ברור ספציפי וגם מרבית רופאי אף, אוזן וגרון אינם עוסקים בכך. אם תגיעי לברור ניתן יהיה לעזור. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

19/11/2012 | 21:20 | מאת: שלומית

שלום רב לפני שבועיים באמצע הלילה התחלתי לחוש יובש ועקצוץ בגרון הלכתי לשתות ואז חשתי כאילו הלשון שלי נרדמת וחלק מהלוע כאילו נסגר עלי ,פלג גוף עליון שמאלי גם כן.התפללתי ונרדמתי .למחרת החל להופיע טעם מר בפה ותחושה של הירדמות באיזור הנזופרינקס , חיך עליון ושיניים קדמיות עליונות,בנוסף קיימת נקודת כאב מאוד חזק עם תחושת בלט מתחת לאוזן בזוית הלסת,כמו כן ישנה נקודת כאב באוקסיפוט המלווה את כל התחושות הללו. נבדקתי ע"י רופאת עיניים ששלה לחץ תוך עיני, עדיין לא נבדקתי ע"י א.א.ג התור בשבוע הבא מה זה יכול להיות אשמח לקבל תשובה תודה רבה שלומית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אולי גרוי של עצה הטריגמינוס (העצב החמישי). כדאי להתייעץ גם עם נוירולוג. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

19/11/2012 | 21:20 | מאת: יקיר

שלום רב, הבנתי שלילדים עם שסע בחיך יש סיכוי גדול יותר לסבול מדלקות ונוזלים באוזניים עקב אנומליה כלשהי של תעלת השמע. אני מודע לכך שחסימה של תעלה זו יוצרת לחץ שלילי באוזן התיכונה ומעודדת עקב כך הצטברות של נוזלים. מה שמעניין אותי זה כיצד עצם נוכחותו של שסע בחיך משפיע על תעלת השמע. בתודה מראש, יקיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה מורכבת ועדיין רב הנסתר על הנגלה.השריר שפותח את החצוצרות הוא חלק משרירי החיך ויכול להיות פגום. כמו כן גם סחוס החצוצרות. אורכן וזויותיהן שונות לעיתים במקרים אלו. הן סמוכות לחיך ומבחינת התפתחותן בעובר קרובות לחיך ומושפעות מהפגם שבהתפתחותו. אפשר לדון בנושא זה רבות. מה שחשוב, שבסופו של דבר במרבית המקרים מחלת האוזן חולפת. עם זאת כאשר השסע הוא חלק מתסמונות מסויימות הפגיעה בחצוצרות קשה יותר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

20/11/2012 | 07:19 | מאת: יקיר

תודה רבה עבור התגובה המהירה

17/11/2012 | 18:16 | מאת: אריה

שלום ד"ר פינקלשטיין! אני בן 28, שוקל 52 ק"ג, בריא בדרך כלל, לא נוטל תרופות מלבד לוסק וללא רקע נפשי. באוגוסט בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי בעקבות ירידה במשקל וצרבות נמצא HP. עשיתי טיפול משולש לפי המלצה. במהלך הטיפול הופיעה תחושת גוש ומלאות בגרון וקושי בליעה סובייקטיבי. עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות - סיב אופטי (תקין מלבד פטריה שנראתה בבדיקה כשכבה לבנה וסמיכה, קיבלתי טיפול בנסטטין שלא עזר), צילום וושט עם בריום (תקין ללא אבחנה של רפלוקס) וCT גרון שיצא תקין. השבוע קיבלתי תשובה של מבחן נשיפה חוזר לHP - שלילי. עם זאת, אני עדיין מרגיש גוש איתן בגרון עם גרעפסים רבים שמקלים לכמה שניות וחוזר חלילה, לעתים יש תחושת מחנק חזקה עד כדי קושי סובייקטיבי רב לבלוע רוק, לעתים תחושה של עקצוצים וגרד והמון קליקים... לרופאים אין מענה והם גורסים כי אולי מדובר ברפלוקס מסוג LPR ואולי אחרי שישה חודשים של טיפול בלוסק זה יירגע. אני רק יודע שזה הורס לי את איכות החיים ורומס אותה עד דק. מניסיונך הרב, האם ישנן עוד בדיקות שלא עשיתי או טיפול שלא הציעו לי? האם נתקלת בעבר במקרה דומה וכיצד טיפלת בכך? אני אובד עצות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעולם כמעט מיליארד בני אדם. כל דבר שקורה לך בחיים כבר קרה למליונים רבים. רפלוקס הוא מונח השגור בפי כל ומובן לאשורו להרבה פחות. כל תלונה כמעט בתחום מערכת הנשימה והבליעה מוסברת ב"רפלוקס" כפי שנעשה שימוש נרחב ב"אלרגיה" ו"וירוס" מאחר ולצורך אבחנה אמיתית יש צורך בידע. ניתן בהחלט לערוך ברור מתאים שהוא קצר יחסית ולדעת במה מדובר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

17/11/2012 | 19:26 | מאת: אריה

תודה רבה על תשובתך. ברשותך, באיזה בירור נוסף מדובר מעבר לסיב אופטי וצילום עם בריום שעשיתי? על מנת שאוכל לבקש זאת מהרופאים.

15/11/2012 | 16:10 | מאת: אלמוני

שלום רב, 1. האם לשסע תת רירי ברקמות הרכות העמוקות עלול להיות משמעות רפואית (דיבור, בליעה וכו') 2. האם לשסע בענבל עלול להיות משמעות רפואית (דיבור, בליעה וכו')

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שסע תת-רירי יכול בכ-30% מהמקרים לגרום לאי-ספיקת חיך, כלומר לדיבור אפי. ענבל מפוצל בחלק מהמקרים הינו חלק ממום חיך ואז יכול לגרום לדיבור אפי. כך או כך הם יכולים בינקות לגרום לקשיי בליעה ויכולים גם להיות חלק מתסמונת קרניופציאלית, כלומר חלק מצרוף מומים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

16/11/2012 | 12:03 | מאת: אלמוני

תודה רבה, האם שסע קטן בחיך הרך גם כן עלול במקרים מסוימים לגרום לבעיות דיבור? האם יכולות לנבוע בעיות נוספות בגלל שסע קטן בחיך הרך? תודה רבה

שלום פרופסור לפני שבועיים עשיתי בדיקת טינפנומטריה בשני האוזנים שאלותי הם 1.יש לי מאז תחושה כאילו האוזן סתומה טיפה,מין מלאות כזאת כאילו משהו מושך את עור התוף החוצה ... האם יש סיכוי אפילו קטן שבעקבות הבדיקה דבר זה יצר אצלי נוזלים באוזן אשר בחיים לא היה לי או לחץ של אוויר- חשוב לציין שהבדיקה יצאה תקינה ללא נוכחות של נוזלים.? האם יש דרך להבחין בנוזלים בבדיקת האוזן עם המכשיר שנכנס לתוך האוזן ורואה את עור התוף(שחכתי את שמה של הבדיקה)? 1.האם בדיקה זו יכולה לגרום להיחלשות עור התוף כאשר יקרע יותר מהר ברעש חזק ? הבדיקה ממש משכה את עור התוף האם הוא חוזר למצבו הרגיל ולא מתוח כלפי מטה או מעלה {שקוע}? 2.בנוסף מרגיש רגישות לקול עד כדי כך כאשר מקריב טלפון לאוזן מרגיש כאבים בעור התוף כאילו רוטט כזה והרטט כזה גורם לכאב. האם יש קשר לבדיקה זו ולממצאים הנ"ל הודה לך אם תתייחס לכול שאלותי ותסיר דאגה מליבי!. ממש דואג.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסבירות להיפגע מבדיקת טימפנומטריה היא אפסית. אולי יש לך פקק דונג באוזן.אתה זקוק לבדיקת האוזן המקובלת והשגרתית בידי רופא אא"ג, כלומר באמצעות מיקרוסקופ. כך ניתן לראות באם יש פקק, נוזל או קרע שאינם סבירים אך מהם אתה חושש. פנה לרופא אא"ג.

למראת שהקלינאית ביצעה את הבדיקה פעמים באוזן ימין? שבזו אכי מרגיש את הממצאים

07/11/2012 | 19:36 | מאת: ארי

שלום דוקטורת אני סובל מזה שנים רבות מעייפות ואלרגיה כרונית לוקח לפעמים כדורים אנטיסטניניםץ הייתי פעמיים במעבדת שינה למרות שלא ממש הצלחתי לישון כל כך טוב בבדיקות נודע לי שאין לי בעיות דום נשימה. למרות שאישתי אומרת לי שלפעמים אני נוחר בלילה ואני חושב שכן כי אני כל היום עייף מאד בקושי יכול לתפקד עליתי במשקל ולא יכול להתעסק בספורט כי אני מרגיש מאד חלש.כל הבדיקות שלי תקינות לחלוטין.הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות שאני כן סובל בכל זאת מדום נשימה ואיך אפשר לתקן זאת ,האם יש דרך אחרת לדעת הייתי רוצה לקבל תגובה ממך דוקטור ותודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין צורך במעבדת שינה בכדי לברר באם יש לך הפרעת נשימה חסימתית בשינה. אדרבה, הפרעות נשימה בשינה יכולות כלל לא להתגלות בה. בכדי לדעת באם הנך סובל מהפרעת נשימה חסימתית בשינה שאל את אשתך או את הסובבים אותך באם הנך נוחר. אם הנך נוחר ותגיע לבדיקה אפשר יהיה לעזור לך. עייפות וחולשה כפי שאתה מתלונן יכולות להגרם מסיבות שונות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

05/11/2012 | 21:26 | מאת: אופטימית

שלום, לאבי יש לשון משותקת כתוצאה מגידול שפיר שלוחץ על העצב ה-12. הלשון יכולה לעשות תנועה קלה החוצה אך לא ניתן להזיז לצדדים או להרים למעלה. כתוצאה מכך יש לו בעיות דיבור, עודף רוק שקשה לפנות, קושי בלעיסה... לפני כשלושה שבועות עבר טיפול קרינתי שאמור לכווץ מעט את הגידול. את העצב לא ניתן יהיה כנראה לשקם, אך שאלתי היא האם ניתן באמצעים אחרים לשפר את יכולת הדיבור והלעיסה. חשוב לי לציין שאבי מדבר, אם כי מבחינים מייד בקושי. מבקשת לדעת האם ניתן לעזור לו באמצעות תרגילים מיוחדים או טכניקות מתאימות, כל הצעה תתקבל בברכה, כל שיפור ולו הקטן ביותר הוא משמעותי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם יש לחץ על הלשון והשיתוק כבר קיים הרי שלא ניתן להשיב ללשון את תנועתה. הבעיה קשה מאחר וללשון תפקיד לא רק בחלל הפה אלא גם בלוע. הוא יכול להטות את הראש אחורנית ע"מ להקל על תהליך הבליעה. ניתן בזהירות להעביר מזון במרקם דייסתי או מעדן נטול גרגרים בכפית מעל גב הלשון. ניתן להיעזר בקלינאי/ת תקשורת העוסק/ת בבליעה ע"מ להקל מעט אולי את מצבו. בהנחה שמדובר רק בשיתוק לשון ולא גם בשיתוק עצבים אחרים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

06/11/2012 | 23:09 | מאת: אופטימית

תודה רבה על התגובה. האם יכול להמליץ על קלינאי/ת תקשורת מתאימים, או להפנות לאתר רלוונטי. כל מה שהצלחתי למצוא מחיפוש פשוט באינטרנט לא היה מספיק טוב. שוב תודה

04/11/2012 | 19:35 | מאת: תמי

בתי נמצאת בשבוע ה-17 להריון. בסקירת מערכות מוקדמת התגלה שלעובר יש שפה שסועה. לאחר בדיקות נוספות של צוות מומחים נקבע שב-90% אין לעובר שסע בחיך.שאלתי היא: כיצד ניתן לדעת בוודאות שאכן אין שסע בחיך? שמענו שאפשר לעשות בדיקת MRI, אולם רק בשבוע מאוחר יותר.בתי נמצאת במצב נפשי קשה מאז הובהרו לה תוצאות הבדיקה ושוקלת הפסקת הריון באם קיימת בעיה בחיך. לעומת זאת, עם שפה שסועה היא תמשיך את ההריון. האם יש אפשרות בשלב זה לדעת בוודאות של 100% שאין בעיה בחיך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמי, רצוי לערוך את סקירת המערכות אצל מומחה. פרופ' טפר מומחה בתחום. הוא יכול להתייחס לשסע גם מבחינת חומרתו. בכל מקרה אשמח לשוחח עם בתך כדי שתגיע להחלטות מתוך ידע והבנה. ניתן ליצור עמי קשר באמצעות האימייל ariela50@bezeqint.net ולהפגש עמי בבית חולים מאיר במרפאה לחיך שסוע. בברכת יום טוב, ד"ר אריאלה נחמני