נשימה דרך הפה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

22/05/2013 | 14:03 | מאת: ש

שלום רב! בתקופה האחרונה קראתי מידע על תסמונת דום נשימתית,רציתי לשמוע עליה בנוגע אלי. אני בת 20,מאז שאני זוכרת את עצמי אני מצוננת קלות ועקב כך אני נושמת דרך הפה,בילדותי לא סבלתי מדלקות אזניים גרון וכו'כיום אני ישנה כ8-10 שעות בלילה שינה חזקה ולא מופרעת, במשך היום אני עיפה ומתקשה להתרכז. בגיל 12 טופלתי אצל אורטודנט לדחיפת לסת. האם יש מצב ששנתי מופרעת מנשימה לא סדירה? תודה

22/05/2013 | 21:37 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, את סובלת מנשימה לקויה בערות וסביר מאד להניח שאת סובלת מהפרעת נשימה חסימתית, כלומר מאמץ נשימתי בשינה. זו בהחלט יכולה להיות הסיבה לעייפות, או ליתר דיוק ישנוניות-יתר וקשיי ריכוז. את זקוקה להערכה מליאה וטיפול בהתאם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

24/05/2013 | 13:43 | מאת: ש

אם כך, מה עלי לעשות? תודה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה