סינוסיטיס חוזרת

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

22/03/2013 | 17:34 | מאת: דן

בעלי אובחן לראשונה בחייו עם סינוסיטיס לפני שנה כאשר במהלך השנה חזרה לו הסינוסיטיס 3 פעמים טופל באנטיביטיקה ועבר, הסינוסיטיס לא מתבטא בכאב רציני אם בכלל אלא רק בסתימות אף ותחושה כללית רעה. סובל מאלרגיות, הסינוסיטיס חזר רק לאחר מחלות החורף שפעת והצטננות. הופנה לסיטי שזו תוצאתה חשוב לציין הבדיקה נעשתה בזמן מחלה!!! ובזמן שבאותו היום אובחן כחולה עם סינוסטיס להלן התוצאה: הודגם עיבוי רירית צרקולורי בולט במערות לסת מימין ועיבוי קל במערות לסת שמאל,עיבוי רירית גורם לחסימה של תעלות omc הודגמה מלאות במספר תאי אתמואידים דו צדדי ועיבוי קל של רירית במערות המצח.מערות ספנואיד מאוורוות היטב, הודגם עיבוי רירית בקונכות של חלל האף דו צדדי בצורה פולפאוידית והיפורטרופיה של רירית בנזופרינקס גורמים להיצרות של נתיב אויר.מחיצות אף גרמי במנח מרכזי. הדגמה תקינה של מרכיבי ארובות עיניים . אין לראות הרס גרמי .בפוסה אינפרה טמרטלטרית לא הודגמה תוספת רקמה רכה. בסיכום תמונה של סינוסיטיס כרוני במערות אף כמתאור עם היפרטופיה של רירית בחלל אף ונזופרינקס מה אפשרויות הטיפול והאם כדאי לעשות ניתוח

23/03/2013 | 00:55 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אינני יודע ממה סובל בעלך. סינוסיטיס אכן בד"כ איננה גורמת לכאב ראש, אך עם זאת אינני יודע מה נמצא כאשר חש ברע. הממצאים בטומוגרפיה המחשבית אינם מעדים על סינוסיטיס כרונית וזה רק ניסוח מוטעה של רנטגנולוג. מאחר וביצע את הבדיקה כאשר לדבריך היה חולה הרי ממצאיה יתכן חסרי משמעות. לסיכום, רופא אא"ג שיערוך ברור ויבדוק את בעלך בעת תחלואה יכול לדעת במה מדובר. עקרונית, כאשר יש תחלואה משמעותית שנגרמת עקב מחלה סינוזאלית הטיפול הוא אכם ניתוח. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה