חיך ושפה שסוע דום נשימה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

16/08/2013 | 13:33 | מאת: י

ברצוני לשאול אותך כמה שאלות למה הכוונה קול שורקני בריחת אוויר אפית 1האם יש ניתוח או טיפול לזה ואם זה מקרה נדיר שיש הריחת אוויר אפית נולדתי עם חיך ושפה שסועה והאם יש צורך לאחר ניתוח של תיקון שפה שסועה ובריחת אוויר אפית במחלקת טיפול נמרץ כללי בעקבות שאני לא נושם כלל אבל המליצו לי ללכת למעבדת שינה לפני הניתוח

16/08/2013 | 19:55 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, צריך לתקן גם את בעית הנשימה וגם את אי-ספיקת החיך הגורמת לבריחת אוויר אפית. בדיקת שינה איננה רלבנטית כלל מאף בחינה ועל כן מיותרת. אינך זקוק כלל לטיפול נמרץ. מדובר תמיד באשפוז במחלקה הרגילה עד הבקר שלמחרת בלבד. מי שלו חיך ושפה שסועים יכול להיות מטופל רק בידיים מקצועיות ואין טעם לפנות למי שאיננו מומחה בתחום. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה