חיך ושפה שסועה ודום נשימה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

14/08/2013 | 20:14 | מאת: י הושוע

שלום פרופסור ברצוני לשאול אותך מספר שאלות לארחונה מיזה כמעט שנה אני עייף בבקרים ויש לי חיך ושפה שסועה זה היה לי בעבר עכשיו הופנתי לעבור ניתוח למחיצת האף אבל הרופא המליץ לי לעשות בדיקת מעבדת שינה בעקבות שאני מתעורר כל לילה וקשה לי לנשום גם ביום וגם בלילה ויש לי ליחה כל הזמן ששאלתי את הרופא שיניים הוא אמר שאין קשר לליחה לצחצוח שיניים זה קורה לי כל יום בברכה יהושוע

14/08/2013 | 22:46 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ניתוח אף נעשה כאשר יש קושי בנשימת אף. מאחר ונולדת עם שפה וחיך שסוע ניתוח האף צריך להיעשות בהתאם ועל כן לא מקובל וודאי שלא רצוי שאת הניתוח יבצע רופא אא"ג רגיל אלא רק מי שעוסק בחיך שסוע. לגבי עייפות הבקר-אינני שולל בדיקת שינה אלא שיש לה ערך מוגבל ואיננה אלא מרכיב אחד בברור שצריך לעשות. גם בנושא זה הברור צריך להיעשות ע"י רופא אא"ג העוסק בחיך שסוע. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה