פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

2534 הודעות
2375 תשובות מומחה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/04/2012 | 14:56 | מאת: אילן

שלום פרופסור פינקלשטיין, הייתי אצלך בבדיקה ואבחנת שאני מדבר בטון גבוה( פלצטו). פניתי לקלינאית תקשורת כמו ששלחת אותי ויש לי כמה שאלות: 1) האם דיבור כזה יכול לנבוע כפיצוי על בעיה כל שהיא( לא כדיבור לא נכון)? 2) כמה זמן לוקח עד שרואים שיפור כלשהוא? 3) האם יש לך המלצות נוספות שיכולות לעזור עם הדיבור? 4) האם יש מקורות שתוכל להפנות אותי אליהם לקבל מידע על "פלצטו"? תודה רבה, אילן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפלסטו יכול להופיע מסיבה לא ידועה, לעיתים עקב חוסר ביטחון עצמי ובריחה מאחריות, זהות מינית שונה ושינויים הורמונלים. הטיפול במקרה שלך הוא בידי קלינאי/ת התקשורת ולכן יש להפנות את השאלה לגבי מועד השיפור למי שמטפל. לגבי חומר לציבור -אינני יודע מאחר ואינני עוסק בתחום של "רפואה לעם" . הספרות המקצועית עוסקת בכך לא מעט יחסית. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

12/04/2012 | 15:28 | מאת: מיכל

שלום רב, אבי כבן 90 התאשפז בימים אלו במחלקה סיעודית מורכב לאחר שהיה כחודש וחצי בבית חולים בעקבות דלקת ריאות קשה (הוא סובל ממחלת ריאות כרונית copd) הוא היה מונשם עם טובוס ולאחר שבועיים בוצע טראוכסטומי ולאחר כמה ימים החל לנשום עצמאית. מאז הוא השתפר מאוד וכרגע מצבו יציב. מיום אשפוזו, לפני כחודש וחצי חובר לזונדה באף. בוצעו לו כמה נסיונות גמילה אך רק 2 מהבדיקות היו תקינות. ואז ביצעו לו בדיקת וידאופלואוסקופיה שהראתה הפרעת בליעה קשה. (קלינאית התקשורת אמרה שצריך להמתין עוד כשבועיים עד הניסיון הבא) ברצוני לציין שטרם אשפוזו היה אבי אדם פעיל, צלול ומבין הכל ולא היתה קיימת שום בעית בליעה כרגע הוא חלש אך מבין הכל ומתחנן שנוריד לו את הזונדה כי זה מפריע לו והוא גם מבקש לאכול. אנו מאוד מאוד רוצים לדעת איך ניתן לגמול אותו מהזונדה איזה טיפולים קיימים ואיך עושים זאת ? תודה וחג שמח מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ודלקת הריאות נגרמה עקב שאיפת מזון לדרכי הנשימה. כלומר ליקוי נסתר במנגנון הבליעה כבר היה. לגבי מצבו היום, צריך להעריך את מצבו כללית וספציפית לגבי מנגנון הבליעה. ללא הערכה לא ברור מה ניתן לעשות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

09/04/2012 | 08:13 | מאת: הילה

שלום, אחי נולד עם חיך ושפה שסועים וגם בן דוד שלי. מאוחר והיו נישואי בני דודים במשפחה. רציתי לדעת האם מדובר במום גנטי? האם יש סיכויי שיחול גם על דורות הבאים במשפחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה, במשפחה בה מופיע חיך ושפה שסועים קיים סיכון גבוה להופעת המום בצאצאים נוספים בהשוואה למשפחה בה אין היסטוריה של חיך ושפה שסועים. לרוב התורשה הינה מולטיפקטורילית ופרושה שילוב של פקטורים גנטיים וסביבתיים אשר מספרם וזהותם אינה ידועה. עם זאת, התופעה נחקרת בעולם ולכן מומלץ לגשת לגנטיקאי לייעוץ. בברכת חג שמח, ד"ר אריאלה נחמני

שלום רב! אבי התאשפז להתאמת טיפול תומך נשימה עקב אי ספיקה נשימתית כרונית ודום נשימה בדרגה קשה בזמן השינה. ההמלצה הייתה מכשיר VIVO 40 בתוספת חמצן. עפ"י הפרמטרים TV=550 ML, RISE TIME=3, RR BACKUP=12, EPAP=8, IPAP MAX=24, IPAP=16. בתוספת חמצן בקצב 2 ליטר לדקה. בסופו של דבר אבא שלי לא לקח את החמצן וכרגע הוא עם המכשיר בלבד ללא החמצן ומצבו דווקא השתפר. השאלה שלי היא כזו: קופת החולים לא נותנת התחייבות למכשיר הזה, ומחברה אחרת יש מכשיר BPAP גם כן, VPAP ST 3 של רסמד בקלינטיקה. האם ניתן לקחת את המכשיר הזה במקום VIVO 40? האם זה עוזר באותה מידה? שם נאמר לי שכן, אבל רציתי להתייעץ עם גורם שבאמת מבין בזה. תודה רבה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומחיותי היא באבחון הסיבה לדום הנשימה בשינה והתאמת הטיפול המיטבי לפציינט האידיווידואלי. אינני טכנאי CPAP או BPAP. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

03/04/2012 | 09:24 | מאת: כהן אורי

בני בן השנתיים וחצי עבר ניתוח לתיקון חייך שסוע לפני שנה וחצי בביקור אצל הרופא החייך נראה מושלם. בני מדבר לא ברור יש לו רק כמה עברות א. נ. מ התחלנו טיפול אצל קלנאית תקשורת לא משתף פעולה. השמח לקבל כמה טיפים כדי לעזור לו בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ילד עם חיך שסוע צריך להיות במעקב וטיפול סדירים במרפאה מקצועית. חיך סגור אין פירושו חיך מתפקד. החיך הוא חלק משסתום הקרוי השסתום הולופארינגיאלי והשסתום צריך לפעול. כ-35% ממי שעברו ניתוח סגירת החיך צריכים אח"כ ניתוח תיקון תפקודו. בכל מקרה ילדים אלו סובלים בנוסף לכך משיעור גבוה יותר של איחור בהתפתחות הדיבור ובעיות שמיעה. ילדים אלו אינם יכולים להיות מטופלים במרפאות רגילות. אתם יכולים להגיע למרפאתנו ותקבלו סיוע מקצועי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

01/04/2012 | 15:34 | מאת: שלום

בני בן ה9 וחצי חודשים נולד עם חיך שסוע ולא ממלמל כמעט בכלל..והתחיל לומר רק "מה מה מה" וזה זה קרה רק לפני כחודש..הוא לא עושה בררר עם השפתיים ולא טה טה טה ולא דה דה דה ולא בה בה בה..כלום חוץ מ-"מה" האם יש קשר בין העיכוב הזה לעובדה שיש לו חיך שסוע? ומה ניתן לעשות? ניסינו "לעבוד" איתו על זה..אבל הוא מסתכל עלינו בהלם ואז פשוט מסובב את הראש לכיוון אחר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ילדים בעלי חיך שסוע יכולים גם לסבול מאיחור בהתפתחות הדיבור. אחת הסיבות היא ליקוי השמיעה עקב דלקת האוזניים הנסיובית ("מים באוזניים")שיש להם ויש גם סיבות אחרות בהתאם לתיאוריות שונות. בכל מקרה בנכם צריך להיות במעקב וטיפול במרכז מקצועי כשלנו ןאד תקבלו את ההדרכה והסיוע להם אתם זקוקים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

02/04/2012 | 16:17 | מאת: שלום

אבל איזה מרכז אתם והאם אפשר להיות אצלכם במעקב אף אחד לא אמר לנו שאנחנו צריכים מעקב או קלינאית או דבר כלשהו מלבד ביקורת פלסטיקאי

31/03/2012 | 22:12 | מאת: ליאן

כל מה שכתוב בנושא הפורום נכון לגביי.אני בת 17,כבר כל החיים אני חייה עם הקשיי נשימה האלה,פעמיים עברתי ניתוח פוליפים. הלכתי לרופאים, לקחתי טיפול לאלרגיה כלום לא עזר. אפילו שיניתי את התזונה באמת שכלום לא עזר. אני לא יכולה לחיות ככה יותר. איזה אפשרות יש ?יש מצב לניתוח ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2012 | 22:13 | מאת: ליאן

דרך אגב אין לי דום נשימה בשינה,אבל בשינה נורא נורא קשה לי לנשום והאף סתום כרונית

שלום רב, יתכן שעברת את ניתוח כריתת האדנואיד בגיל מאוחר מדי ואת סובלת היום ממהשלכות של נשימת פה בעת תקופת הגדילה. צריך לבדוק אותך ובהחלט ניתן להציע לך תוכנית טיפולית מתאימה וטובה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

29/03/2012 | 21:19 | מאת: תומר

שלום הומלץ לי ע"י רופא א.א.ג. לעבור טיפול גלי רדיו לכיווץ קונכיות תחתונות. אני סובל ממחיצה עקומה וקונכיות מוגדלות (טיפולים תרופתיים בתרסיס וכדורים לא ממש עזר ורק אוטריווין פותח לי את האף, אך הנזקים ידועים) ולאור הסבירות שהאטימות היא בגלל הקונכיות הרגישות ולא המחיצה, הומלץ לטפל בהם בלבד, ובשיטת גלי רדיו. האם זו השיטה הטובה והמקובלת ? והאם טיפול כזה גורם לדימומים וצורך בספוגים לאף ? מה משך ההחלמה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטכניקה הזו כבר לאורך שנים של נסיון הוכחה ככישלון. הקונכיות תחילה מתנפחות מאד ומהלך ההחלמה איננו נעים. לאורך זמן במקרים רבים הקונכיות גדלות מחדש. לעומת זאת כריתה מקונכיות האף בטכניקה אנדוסקופית מצליחה יפה, ההחלמה איננה כרוכה בסבל וניתן לבצעה ללא השארת טמפונים באף לאחר הניתוח. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, בתי בת 3. בחיבור בין השפתיים העליונות לתחתונות בשני צידי הפה יש לה חור קטן. שני החורים קיימים מיום לידתה. לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת עד שגיסתי שסיימה את לימודיה כרופאה אמרה שייתכן שחלק זה של הפנים לא התחבר באופן מלא בהיותה עוברית ושעלולות להתפתח במקום ציסטות. אני מתכוונת לקחת את בתי לרופא לבדיקה אך אשמח לדעת מהי אבחנתך. תודה רבה.

שלום רב, ראשית כל אין ממה להתרגש. שנית, יש לראות את הנקבים הללו בעין. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/03/2012 | 21:22 | מאת: יעל

שלום אודה לך על ההסבר לגבי השיטה הנ"ל בטיפול באטימות האף (לא ברור אם זה על רקע אלרגי או דלקתי) שלא התרפאה בטיפול תרופתי אלרגי/דלקתי. (ייתכן ויש גם סטית מחיצה). קראתי על כך שלריריות האף יש תפקיד פיזיולוגי חשוב, וששיטת הפלסמה פוגעת הכי פחות בריריות, וגם לא גורמת לדימומים. א. האם זו השיטה היעילה והפחות טראומתית להקטנת הקונכיות? ב. האם יש חשש להגדלת הקונכיות בעתיד יותר מאשר בשיטות האחרות ? ג. אלו עוד שיטות קיימות ? ניתוח ? גלי רדיו ? ד. האם שיטת הפלסמה מוכרת בסל הבריאות ? ה. וכן האם מיד לאחר הטיפול ניתן לנשום מהאף ולהרגיש שיפור מהמצב שלפני הטיפול ? מודה מראש על ההסבר והעזרה.

שלום רב, טכניקת הקובליישן איננה מתאימה לניתוחי אף. לריריות חשיבות אך שטח ריריות האף רב ביותר ולכן ניתן לכרות קונכיות למשל ללא כל בעיה. לגבי הקונכית, הטכניקה האידיאלית היא כריתה מהן בטכניקה אנדוסקופית. אם נעשה נכונה לא תהיה גדילה מחדש. לאחר הניתוח יש תקופת החלמה שרק לאחריה ניתן להנות מנשימת האף. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/03/2012 | 11:01 | מאת: יפעת

קראתי לאחרונה שיש שיטה חדשה לכריתת אנדואידים, "קובוליישן"? מה דעתך על השיטה הזאת החדשנית?? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האדנואיד ממוקם בלוע האפי שהוא נטול שלד. כל פעולה הגורמת לנזק לרקמות סביב גורמת להתפתחות צלקת המתכווצת פנימה ומצרה את הלוע האפי. כריתת האדנואיד בשיטה הקלאסית באמצעות קורטה, אם נעשית נכונה, היא נטולת סיכונים, מצליחה מצויין ואיננה כרוכה בכאב. לעומת זאת קובליישן גורם לנזק רקמה סביב ויכול לגרום להיצרות של הלוע (nasopharyngeal stenosis). זו נכות קשה ורק אמש הגיע אלי ילד נוסף שניזוק קשות מכריתת אדנואיד בקובליישן. ניתוח התיקון איננו פשוט ולא ניתן להחזיר את הלוע למבנה תקין. שומר נפשו ירחק מהדבר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, האדנואיד ממוקם בלוע האפי שהוא נטול שלד. כל פעולה הגורמת לנזק לרקמות סביב גורמת להתפתחות צלקת המתכווצת פנימה ומצרה את הלוע האפי. כריתת האדנואיד בשיטה הקלאסית באמצעות קורטה, אם נעשית נכונה, היא נטולת סיכונים, מצליחה מצויין ואיננה כרוכה בכאב. לעומת זאת קובליישן גורם לנזק רקמה סביב ויכול לגרום להיצרות של הלוע (nasopharyngeal stenosis). זו נכות קשה ורק אמש הגיע אלי ילד נוסף שניזוק קשות מכריתת אדנואיד בקובליישן. ניתוח התיקון איננו פשוט ולא ניתן להחזיר את הלוע למבנה תקין. שומר נפשו ירחק מהדבר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

26/03/2012 | 17:01 | מאת: אורח

שלום אלו שיטות ניתוחיות יש לתיקון סטיית מחיצת האף ? האם שיטת פלסמה (קובליישן) קשורה גם למחיצה ? האם ניתוח מחיצה מחייב טמפונים או שיש שיטות ללא טמפונים ?(מה שיאפשר קצת נשימה מהאף גם אחרי הניתוח) שמעתי שיש שיטה עם קיבוע פלסטיק במקום טמפונים, או טמפונים עם מעבר אוויר בתוכם. והאם בכל השיטות יש כיסוי של קופות החולים ? וכן לגבי ההרדמה, האם עושים את זה בהרדמה מלאה או חלקית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתוח מחיצת אף לא ניתן לביצוע באמצעות קובליישן. ניתוח המחיצה ובכלל ניתוחי האף ניתנים לביצוע באופן אלגנטי ללא כל צורך בטמפונים או תחליפיהם. ההרדמה המומלצת היא כללית. ניתן לביצוע בכיסוי קופת חולים-מובן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/03/2012 | 21:02 | מאת: אורח

מה תפקיד הטמפונים בדרך כלל ? למנוע דימום ? להחזיק את המחיצה שלא תזוז ? כשמבצעים ניתוח וללא הכנסת טמפונים לאחר מכן, מה עוצר את הדימום ? והאם אפשר לנשום מהאף מיד לאחר הניתוח ? ולגבי קובליישן, אני מניח שירצו גם להקטין את הקונכיות, האם ניתן לשלב ביניהם ? קובליישן מתבצע בכל בתי החולים ?

24/03/2012 | 16:38 | מאת: אילן

היי, אני בן 21 ויש לי בעיה של נשימה דרך הפה.בעבר הרחוק עברתי ניתוח פוליפים, שלפניו הבנתי מההורים שגם הייתי נוחר מאוד(כיום אני כבר לא נוחר).כעת, אם אני לא מודע לעצמי אני נושם דרך הפה גם ביום וגם בלילה(בלילה תמיד אני נושם דרך הפה).כנראה כבר מתוך הרגל, אבל אני מרגיש שהרבה יותר קל לי לנשום דרך הפה, הרבה אויר נכנס דרך פתח גדול ורחב ולא צריך "להעביר" אותו דרך 2 הפתחים הקטנים של הנחיריים.(האם נשימה דרך האף גם היא אמורה להיות מאוד קלה כמו דרך הפה?) קראתי שנשימה דרך הפה מאוד לא בריאה, וכן גם כשאני מתעורר בבוקר תמיד הפה יבש (כבר התרגלתי לזה..) הייתי שמח לשמוע מה ניתן לעשות? איך משנים הרגל מילדות של נשימה דרך הפה? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשימה תקינה מתבצעת מבעד לאף. נשימת פה איננה פיסיולוגית וזקיה מרובים. במקרה כשלך, יש להפחית את תינגודת האף לזרימת האוויר וכך את העבודה הכרוכה בנשימת האף שלך. בעקבות זאת לפחות בערות תנשום אף. פנה לרופא אף, אוזן וגרון. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

24/03/2012 | 12:31 | מאת: מיכל

שלום! אני מורה לחינוך מיוחד ואמא ל-2 ילדים דיספרקסים. אני שוקדת בימים אלו על תזה בנושא זה ומחפשת נואשות חומר על דיספרקסיה של הדיבור- תיאורי מקרים, מחקרים מעודכנים וכו'. אודה לך מאוד אם תוכלי לסייע לי בכך. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קיים חומר רב על הנושא ודי בהקלקת המושג בגוגל ותמצאו חומר רב ביותר על כך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

23/03/2012 | 09:02 | מאת: שני

שלום רב! אני בת 36, בשנתיים האחרונות התחלתי לנחור כנראה כתוצאה מעלייה במשקל. אני ישנה תמיד עם פה סגור. רציתי לשאול האם יש הבדל בין נחירות עם פה סגור לנחירות עם פה פתוח? (הכוונה מבחינת שורש הבעיה)בעלי טוען שאם אני ישנה עם פה פתוח הנחירות נעלמות. ודבר שני, האם NOZOVENT יכול להקל על הבעיה ואיפה אני יכולה לקנות אותו? תודה רבה שני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשימה בפה סגור היא ברכה בערות ובשינה. הנחירה איננה נגרמת עקב בעיה באף ולכן נוזוקורט איננו מהווה כלל טיפול בבעיה. צריך לבדוק אותך וניתן לברר את הסיבה לנחירה. אך אם הנחירה הופיעה במקביל לעליה במשקלך נסי תחילה לשוב למשקלך המתאים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

22/03/2012 | 22:39 | מאת: דן

שלום בחור בשנות השלושים, סובל מזה שנים מתופעות (נזלת, אף סתום, גירוד בעיניים ובלוע) שקשורות ככל הנראה משילוב של בעיות אלרגיה/דלקת (לא חיידקית) ואולי גם משהו מבני. אבל הבעיה העיקרית זה הנשימה מהאף, ובשכיבה זה מתגבר, כך שמפריע לשינה. ידועה אלרגיה למספר צמחים. וכנראה גם שינויי מזג אויר וכדומה משפיעים מיידית. אך לאחרונה התופעה די כרונית ומפריעה לנשימה בשינה. במשך השנים מדי פעם השתמשתי באוטריווין (הנזק ידוע) ובתרסיסים סטרואידים, גם זריקות וכדורים, אך התוצאה שעל אף שגמלתי את עצמי מאוטריווין במשך למעלה מחודשיים , לא חל שיפור. יש לי מחיצת אף קמורה (לא משהו חדש), אבל זה לא משהו חדש, וכן יובש משמעותי בריריות האף. ברצוני לשאול : 1. האם יש קשר לבעיית מחיצת האף, שהרי לא תמיד היא הפריעה, וכן אם זו בעיה מבנית אז גם האוטריווין לא היה פותח את האף ? 2. ככל הנראה אין מנוס מהתערבות כלשהו לגבי הגודש בריריות האף, האם התערבות כירורגית כלשהי תפתור את הבעיה גם אם יש אפשרות שהמקור הוא אלרגי ? 3. אותה שאלה במקרה שמדובר בדלקת כרונית באף. וכן האם יכול להיות קשר לכך שיש לי דלקות בכמה פרקים בגוף ? 4. מה הסיבה שבשכיבה אטימות האף מתגברת ? תודה רבה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אטימות אף כרונית ניתנת לפתרון באמצעות ניתוח. אין בנמצא טיפול שמרני-כלומר תרופתי לבעיה זו. אטימות אף בשכיבה יכולה להיגרם עקב התנפחות קונכיות האף או עקבתמט החיך. ניתן להציע לך טיפול מתאים לאחר בדיקתך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

16/03/2012 | 12:01 | מאת: אלי

רציתי לשאול אותך האם אתה מכיר את ההתקן הזה? להפסקת נחירות ולדום נשימה?האם אתה ממליץ עליו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההתקן יכול להועיל למספר מוגבל מאד של פציינטים.יש לבחור את הפציינט המתאים והרופא המתאים אשר יתקין אותו. לאורך זמן הוא יכול לגרום להתעייפות המפרקים ולתזוזת שיניים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, ההתקן יכול להועיל למספר מוגבל מאד של פציינטים.יש לבחור את הפציינט המתאים והרופא המתאים אשר יתקין אותו. לאורך זמן הוא יכול לגרום להתעייפות המפרקים ולתזוזת שיניים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

31/03/2012 | 10:39 | מאת: ליבי

שלום פרופסור. תודה רבה על המידע. בעלי סובל מאוד מנחירות ואני סובלת איתו. עד כדי כך, שלמרות שהוא ישן בחדר אחר - אני מדליקה מזגן רק כדי שיהיה רעש ואוכל להירדם... לפי מה שקראתי, בעצם אין פתרון יעיל באמת - ניתוח זה לשלוש שנים, התקן דנטאלי יביא לתזוזת שיניים ומתאים רק לחלק מהפציינטים... אין פתרון אמיתי? בעלי בחור די רזה ולא שותה אלכוהול. אז בעצם אין תקווה?

14/03/2012 | 15:57 | מאת: ניצן

שלום, נולדתי עם חיך שסוע תת רירי ולא נותחתי מעולם, עברתי טיפולים אצל קלינאיות תקשורת. היום אני בת 19 ואני רוצה לעבור את הניתוח. הבנתי שזה לא בעייתי ולכן אני רוצה להתקדם עם העניין, אני כן רוצה לעשות את הניתוח דרך הקופה אבל אני לא בדיוק יודעת לאן פונים כדי להתחיל בתהליך, לבי"ח עצמו? לרופא משפחה? בעבר ההורים שלי טיפלו בעניינים ולכן אני קצת מבולבלת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לשלוח פקס אלינו:097471617 ובו כל הפרטים האישיים ובקצרה במה מדובר, ותוזמני. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

14/03/2012 | 07:51 | מאת: אתי

שלום רב, האם יש טיפול לחך שסוע תת עורי? ניתוח או פלטה המרימה את החך? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מום חיך לכשלעצמו איננו מצריך ניתוח. אך אם הדיבור אפי הרי שצריך לתקן והתיקון הוא ניתוחי בכל סוג מום. יש לאבחן באיזה מום מדובר, להעריך את הדיבור ולהבין כיצד מנגנון החיך עובד. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

13/03/2012 | 19:52 | מאת: זהבה הראל

הייתי אצלך בביקור במרפאה בגלל נחירות, ההבחנה הייתה שיש לי עודף משקל בחלק העליון של הגוף ועלי להוריד במשקל הגוף על מנת מקבל טיפול, שהטיפוך כולל ניתוח לשון, רציתי לדעת עוד פרטים על ניתוח זה (אמרת לי שכתוצאה מההשמנה הלשון התהבת אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הניתוח מבוצע באמצעות מערכת הקרויה קובליישן ומתבצע מבעד לפה בהרדמה כללית. מסירים רקמה מאמצע בסיס הלשון. כרוך ביום אשפוז ושבוע חופשה בבחת. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

14/08/2012 | 21:53 | מאת: אבי ז.

אני הייתי נוחר המון זמן ולא הצלחתי להסתדר עם שום מכשיר. לאחרונה רכשתי אביזר שדומה למוצץ שאוחז את הלשון ושומר אותה בקדמת הפה. לקח לי כמה ימים להסתגל אבל מייד בלילה הראשון אשתי דיווחה לי שהנחירות פסקו..התמדתי ואני עכשיו מרגיש יותר טוב, פחות עייף, לא מנקר ויותר מרוכז- יושן כמו תינוק ממליץ בחום- רכשתי אצל לבריאות שופ גם לא יקר בכלל אבי ז.

11/03/2012 | 15:25 | מאת: דורון

שלום פרופסור, בזמן האחרון, אולי כמה שנים, שאני חש מן רגישות יתרה לטונים של בס או טונים נמוכים בדיבור של אנשים. זה גורם לי לאבד סבלנות ושזה קצת מוציא אותי משלוותי. בנוסף אני חש שיש ירידה בשמיעה שלי או לפחות בהבנת אנשים. הם יכולים לשוחח איתי ופתאום הדיבור שלהם ישמע כמו ג'יבריש. יש לי חיך ושפה שסועה, אני כבר בן 32. עברתי מספר ניתוחים ובקרוב אעבור אצלכם ניתוח נוסף בחיך האחורית. תהיתי אם יכול להיות קשר בין בעיות שמיעה ומום של החיך שסוע? וקשר בין בעיות שמיעה לאיכות דיבור? תודהג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סביר להניח שאין בעייתך זו קשורה לחיך השסוע.עם זאת יש לברר את הנושא. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

20/02/2012 | 22:53 | מאת: אדריאן לרנר

שלום פרופ' פינקלשטיין מה שלומך? שמי אדריאן דיברנו בעבר לגבי פגישה עם פרופ' רוזנברג לגבי ניתוח תיקון SEPTORIHNOPLASTY + תיקון מחיצת האף והקונכיות. כיום יש לי כל הזמן נזלת מוגלתית עם דם. המצב נמשך כבר כשבועיים וניסיתי תרופות כמו נוסידקס, ואקמול סינוס. במסגרת בירור של גנטיקה בבית החולים רבין בפתח תקווה התבקשתי לבצע CT מוח, בבדיקה הוצגו הממצאים הבאים: מודגם חך חצוי CLEFT PALATE. דפורמציה של עצמות האף עם סטיה של מחיצות האף. האם הופעת דם יכול להעיד על החמרה נוספת של עיוות האף החיצוני. נקבע כי עלי ללכת לא.א.ג להמשך טיפול. מחר אנסה להתקשר לבתיה המכירה של פרופ' רוזנברג לקביעת תור אליך, לד"ר נחמני ולד"ר רוזנברג משולב. ד"ר רוזנברג כאמור כבר מודע לכך, ואף ראה אותי מספר פעמים בחדר הניתוח לפני טרום ניתוחי. אומנם סוכם על ניתוח כולל שלך ופרופ' רוזנברג ביחד אבל הבעיה היא כאמור מחלת הניוון שרירים הגנטית, האם יש לכם אפשרות לבצע במסגרתה. אודה לך גם אם תוכל לדבר עם פרופ' רוזנברג אישית ולהביט ביחד איתו בתיק הרפואי. מס' ת.ז. 034333161 תודה וערב נעים , אדריאן.

זאת מאחר והאף מושך את השפה השסועה והעיוות שנוצר גרם לעיוות של השפה. כאמור מדובר על ניתוח היקפי ומוכלל. הכל כתוב בתיק הרפואי שם ציין פרופ' רוזנברג את מהלך הניתוח לתיקון הפגם. אשמח בשנית שתעיינו שניכם בתיק. בברכה. אדריאן לרנר.

אדריאן, הכל הרי ידוע וכך סוכם. מדוע להעמיס על הפורום? בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

בני בן 11 ואובחן בתסמונת חל"פ ועבר את כל הבדיקות והטיפולים הכרוכים, כולל במרפאתכם. הבעיה היחידה החוזרת על עצמה היא חוסר יכולת להתמודד עם בעיות חשבון פשוטות, כאילו בכל פעם הוא מבצע את התרגיל החשבונאי מחדש. אציין שאין לו בעיות מיוחדות בכל הקשור לנושאי זיכרון מילולי (כגון בתחום הספרות, מדעים וכ' ) ויכולת הקליטה שלו טובה בשאר הנושאים. שאלתי האם ידוע על קשר בין תסמונת חל"פ לבעיות קלקולציה או זיכרון חשבונאי ואם כן האם קיימים מומחים לטיפול בנושא זה? תודה

שלום רב, את השאלה הזו מן הראוי להפנות לפרופ' דורון גוטהלף וצוותו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

19/02/2012 | 13:07 | מאת: אילן ג'רבי

אני משתמש עד היום בCPAP המכשיר לא נוח בכלל .אבל לצערי הוא חלק ממני.האם יש אפשרות לעבור למשהו עדין יותר ,שלא אתבייש להיות איתו גם שאני לא ישן בביתי. אשמח לקבל תשובה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בכדי להציע לך טיפול יש לבצע ברור שמטרתו אבחון הגורמים להפרעת הנשימה שלך בשינה. בדיקת שינה איננה בסיס כלל לטיפול. בכדי להציע לך תוכנית טיפולית המתאימה לך אינדיווידואלית אתה צריך להגיע לבדיקה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

25/03/2012 | 16:33 | מאת: יוסי

איך מוצאים את התשובה של פרופ' פינקלשטיין לשאלת אילן ג'רבי? אילן עוד מוכן לסבול ולהשתמש ב CPAP. אני בכלל לא. מה דעתו של הפרופ' על מכשיר ה Snoring care של חב' נקסנס? בין הממליצים על מכשיר זה, על פי האתר,גם ד"ר יצחק ברוורמן מנהל יחידת א.א.ג. בבית החולים הלל יפה. תודה מראש עבור תשובה שמעניינת בוודאי רבים.

שלום רב, הנזק המשממעותי בטווח המיידי וודאי בטווח המאוחר של הפרעת הנשימה בשינה הוא הקיטוע של הארכיטקטורה של השינה. כלומר שיבוש שלבי השינה ומניעת שינה עמוקה.זה בדיוק מה שהמכשיר הזה עושה. הוא מונע שינה עמוקה ובכך מעלה את מתח השרירים. מכשיר זה מבוסס על רעיון ישן ומכשירים הפועלים כך פחות או יותר קיימים שנים רבות. לא הייתי מייעץ לאף אחד להשתמש במכשיר זה ולעניות דעתי, אם משרד הבריאות היה יעיל יותר היה פועל למניעת הפצתו. או לחילופין מחייב את המשווקים לצרף אזהרה בנושא. בכבוד רב פרופ' יהודה פינקלשטין

17/02/2012 | 09:44 | מאת: רונן

שלום, רציתי לשאול אם אתה מכיר את המוצר הנל שאמור לסייע בצרידות כתוצאה של עייפות המייתרים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לום רב, צרידות לא יכולה להיגרם עקב עייפות מיתרים מאחר ואין בנמצא עייפות כזו. הסיבות לצרידות הן שונות ויש לאבחן בכל אחד את הסיבה לצרידות שלו. מאחר והומאופטיה איננה קשורה לגוף האדם אין מבחינתה צורך לאבחן את המחלה. ממילא הטיפול הוא סוגסטיבי בלבד. עם זאת, מאחר ומדובר בהונאה הרי שיכול להיגרם נזק למי שמתפתה לטיפולי בלוף ובמיוחד להכנסת חומרים זרים לגופו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין נ"ב: ההומאופטיה הומצאה ע"י ד"ר הנמןלפני כמאתיים שנה והיא מבוססת על שלושה עקרונות המנוגדים לידע האנושי.

שלום.. אני מאוד לחוץ.. בבקשה אם תוכל לענות לי מהר כי זה חשוב. אני לא יודע ממש איך להסביר את הבעיה שלי אבל אני ינסה הכי טוב שאני יכול. אני לא מרגיש בגרון את צד שמאל, שאני שותה\אוכל או אפילו צוחק הכל רק בצד ימין אני מרגיש. כאילו שאני מכניס אוכל או מים לפה זה יורד רק בצד ימין. מין תחושה כאילו הגרון עכשיו נמצא רק בצד ימין כאילו העבירו אותו לצד ימין והכל נכנס לשם, ובצד שמאל אין כלום.. אם אני נוגע בגרון (חיצונית) עם הידיים אני מרגיש את זה והכל. אבל נגיד שאני בולע משהו זה מורגש רק בצד ימין. אולי זה נשמע קצת מוזר, אני ינסה להסביר את זה יותר טוב.. כמו שעושים לדוגמא טיפול שיניים ומרדימים את הפה אז אפשר לצבוט את השפתיים ממש חזק ולא להרגיש כלום, ככה אני מרגיש בגרון. עשיתי בדיקה: שתיתי תה ממש חם ובצד ימין שרף לי קצת הגרון אבל לא הרגשתי כלום בצד שמאל. בבקשה תענו לי. אני ממש לחוץ. דרך אגב אני בן 16 ואין לי בעיות רפואיות כלשהן... תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2012 | 19:27 | מאת: תפרופ' יהודה פינקלשטיין-מנהל הפורום

שלום רב, ככל הנראה אתה סובל ממצב חרדה. שתף בכך א

שלום רב, ככל הנראה אתה סובל ממצב חרדה. שתף בכך את הוריך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

16/02/2012 | 18:21 | מאת: שיר

אני כבת 39, ולא סובלת ממשהו מיוחד. לפני כ-3 חודשים הפסקתי לעשן לאחר 20 שנות עישון של 6 סיגריות ביום, וגם העליתי כ-7 ק"ג. לאחרונה (אולי זה לא כ"כ קשור אבל במיוחד כשבוע לפני הוסת) אני מגישה חוסר אוויר מחנק ודופק מואץ, כאילו אני רוצה שאיפה גדולה. כשאני כן מצליחה לקחת את השאיפה הגדולה - אני נרגעת לכמה דקות, ושוב זה מתחיל. עשיתי אקג - הכל כשורה. בבדיקות דם נמצא שיש לי חוסר בויטמין D וכולסטרול מעט גבוה. מה אני צריכה לעשות כדי להקל על מצבי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה את סובלת ממצב חרדה. אך כדי להתקדם בקשי בדיקת קרדיולוג. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

16/02/2012 | 10:55 | מאת: חיילת עם שפה וחיך שסועים

אני חיילת בת עוד מעט 20 נולדתי עם שפה וחיך שסועים, עשיתי ניתוחים לתיקון השפה והחיך רק שהחיך עדין לא סגור ויש לי חור למעלה שניסו כנראה לבגור ולא הצליחו אני לפעמיים מרגישה שבורח לשם אוכל כמו אורז וקוסקוס במיוחד. האף שלי עקום, יש לי מחיצה באף לכן יש לי פרופיל 64 על הבעיות האלה. קשה לי לנשום דרך האף וכשהייתי אצל רופא אא"ג אמר לי שיש לי נזלת אלרגית ונתן לי תרופות. לא ממש דיבר על ניתוח אף. איך אני יכולה לברר עוד? האם יש רופא ספציפצי שמתעסק בגלל המום הזה בקשר לאף. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול בחיך ושפה שסועים איננו יכול להינתן אלא במרכז מקצועי העוסק בכך. אנחנו יכולים בהחלט לעזור לך. את יכולה לשלוח פקס עם פרטיך: 09-7471617 ואנו נשלח לך הזמנה למרכז שלנו בבי"ח מאיר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

22/02/2012 | 19:56 | מאת: חיילת עם שפה וחיך שסועים

תודה על התשובה.

15/02/2012 | 18:49 | מאת: הראל

שלום, הנני צרוד כבר כחודשיים, לאחרונה עשיתי בדיקת סטרובוסקופיה עם סיב קשיח. נאמר לי שיש לי סימני לרינגיטיס ואודם ושללו נגעים. הומלץ לשתות הרבה ולשנות הרגלי תזונה. אני פועל לפי ההוראות אבל אין שיפור בצרידות(יש לציין שבבוקר הקול שלי יותר טוב משעות הערב). 1) האם יש המלצות נוספות בנושא? 2) תוך כמה זמן אני אמור להרגיש שיפור? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לום רב, לא ראיתי את הבדיקה ולכן אינני יודע אם הייתי מסכים עם האבחנה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

14/02/2012 | 09:19 | מאת: לימור

בעלי איש צבא, אשר סובל מנחירות, האם יש פתרון לבעיה זאת ? רופא היחידה אמר שאין מה לעשות, ולא הפנה אותו לשום מומחה בנושא, לאיזה רופא עליו לפנות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אכן כך הוא הרשי שהדבר מצער. מכל מקום בעלך יכול לדרוש הפניה למרפאת מומחים אף, אוזן וגרון. שם הוא יכול לבקש הפניה אלי במרפאת חוץ אא"ג במרכז הרפואי "מאיר" בכפר-סבא. אוכל לאבחן את הסיבות לבעייתו ולהציע לו תוכנית טיפולית מתאימה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, אם אכן כך הוא הרשי שהדבר מצער. מכל מקום בעלך יכול לדרוש הפניה למרפאת מומחים אף, אוזן וגרון. שם הוא יכול לבקש הפניה אלי במרפאת חוץ אא"ג במרכז הרפואי "מאיר" בכפר-סבא. אוכל לאבחן את הסיבות לבעייתו ולהציע לו תוכנית טיפולית מתאימה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

09/02/2012 | 00:06 | מאת: ליטל

שלום, שמי ליטל אני בת 23 בתקופה האחרונה אני מנסה לבלוע רוק ולא מצליחה. יש לי הרגשה שמשהו תקוע בגרוני ולא מאפשר לי להשלים את בליעת הרוק, רק בפעם השנייה כשאני מנסה שוב אני מצליחה. לפני יומיים הופיעה גם נפיחות בצווארי ממש באמצע. מה לדעתך זה יכול להיות? אני די מפחדת שזה ישפיע על נשימתי בלילה. אני סובת ממחסור בברזל ואנמיה... אשמח לתשובתך, ליטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ מדובר במצב חרדה ופניקה. בשלב זה פני לרופא אף, אוזן וגרון. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום, שמי דני בן 38 ומראש אני מתנצל על אורך המכתב פשוט חשוב לי לתאר את כל המצב מההתחלה. סבלתי מנחירות חזקות ע"פ אישתי ומעייפות כללית במהלך היום ז"א הייתי מניח את ראשי ותוך דקה הייתי נרדם. עשיתי בדיקה במעבדת שינה בתאריך 21/03/2011 במכון לרפואת שינה ועייפות בתל השומר. תוצאות האבחנה: משך השינה 6 שעות חביון ההרדמות: 1.8 דקות חביון REM 129.5 דקות. REM% = 22.8 SSW% = 25.3 74 התעוררויות שמשכן קצר מ-15 שניות 31 התעוררויות שמשכן ארוך מ 15 שניות יעילות שינה 90.3% 30 הפסקות נשימה מלאות מהן 26 חסימתיות, 3 מרכזיות, 1 מעורבות. 127 הפסקות נשימה חלקיות צפיפות הפרעת נשימה 25.4 נצפה FLOW LIMITATION נרשמו 82 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 96% עד למינימום של 84%. במשך 75.5% מהלילה נשמעה נחירה. אובחנו 132 תנועות רגליים מחזוריות בצפיפות של 21.3 לשעה סיכום הביקור: הנבדק סובל מהפרעת נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית. המלצות: מ ד"ר אייל רוזנצויג היו נסיון טיפולי ב CPAP אחרי שראיתי את תוצאות הבדיקה נבהלתי ניסיתי מכשירי CPAP שונים ובסוף רכשתי מכשיר: cpap s8 spirit 2 אוטומטי ללא מעשיר לחות אני ישן אם המכשיר כבר עוד מעט שנה ואילו התוצאות: לא היתה לי שום בעיה להתרגל למכשיר ולישון איתו אני מרגיש הרבה יותר עירני במהלך היום חשוב לי לציין: גם לפני המכשיר וגם לאחר השימוש רוב הפעמיים נחיר אחד אצלי תמיד היה סתום ז"א נשמתי מנחיר אחד וזה לפעמים משתנה פעם ימין פתוח ופעם שמאל ולעיתים גם שניהם. בעייתי היא: בחיי לא סבלתי מנזלת או מבעיות בסינוסים והחורף זו כבר פעם שניה שאני סובל מכאביי ראש עזים ששום כדור נגד כאבים עוזר לי (בעבר נורופן אחד והייתי מסודר) לאחר בדיקה אובחנתי בסינוסיטיס ונאלצתי לקחת אוגמינטין לטיפול. זה כבר פעמיים שזה תקף אותי. לפי בני משפחה ואשתי אני מושך נזלת באף כל הזמן מה שלא היה קורה לפני. בשמן הכאבים יוצאת לי נזלת ירוקה וצמיגית ומהגרון לאחר השתעלות ממש גושים ירוקים חומים שחורים כאלו. שאלותי הם: האם זה שהתחלתי להשתמש ב CPAP אמנם בפועל פתרה לי בעיה חמורה אבל גרמה לי לבעיה אחרת? היש דרך להינות מכל העולמות ביחד? בתודה רבה מראש, דני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית כל אתה מיחס למעבדת השינה חשיבות מופרזת מאד.מעבדת השינה לא תורמת במקרה שלך דבר לגבי האבחון של הפרעת הנשימה שלך ואיננה תורמת כל מידע רלבנטי לגבי הטיפול. אתה יודע שאתה סובל מהפרעת נשימה חסימתית בשינה. אשתך יכולה גם לספור את מספר הפסקות המשימה מאחר והתופעה נצפית היטב. שאר המספרים כלל אינם רלבנטיים. ברור לא עברת כלל. הרי הבדיקה במעבדת השינה היא תיאורית ואין בה כל מידע לגבי הגורמים האנטומיים שאצלך גורמים להפרעת הנשימה. אנו יודעים מהבדיקה שישש לך תנועות רגליים מחזוריות בשינה ובכך כדאי לטפל. כך, שלפני החלטה על הטיפול המתאים יש לבצע ברור שטרם נעשה. לגבי הנזלת-מכשיר ה-CPAP יכול לגרום לכך ויש לבדוק אותך. אינני יודע כיצד נעשתה האבחנה של סינוסיטיס. כאב הראש יכול להיגרם מסיבות שונות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

05/02/2012 | 08:44 | מאת: דני

פרופסור פינקלשטיין שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת. אני בתור אדם מין המניין הייתה לי בעיה של נחירות חזקות הלכתי לרופא אף אוזן גרון שהפנה אותי למעבדת שינה. לאחר קבלת התוצאות 2 רופאי אף אוזן גרון המליצו על טיפול ב CPAP. חשוב לי שוב לציין למרות שקל היה לי לישון עם המכשיר אני אשמח אם אוכל להיפטר מימנו ומהבעיה אבל כרגע במבחן התוצאה הוא עוזר לי מאוד. רשמת שלא עברתי בירור - איזה בירור הייתי אמור לעבור? שוב כאדם מן המניין שאין לא שום ידע בתחום הרפואה אני חשבתי שאחריי ש 2 רופאי אף אוזן גרון עיינו בתוצאות הבדיקה אבל פיזית לא ערכו שום בדיקה אני דיי מסודר. עכשיו אחרי שקראתי את תשובתך אני מבין שאני וכנראה מי שטיפל בי לא מבין שום דבר. מה עליי לעשות? איפה אני כן יכול לעבור בירור שכזה? רוצה מאוד לטפל בבעיה אבל בצורה הנכונה ביותר. אשמח להמלצתך ומודה אני לך מראש על עזרתך בנושא. בתודה רבה מראש, דני

31/01/2012 | 18:48 | מאת: קארין

שלום. אני בת 35 ולא מעשנת. קורה לי מידי כמה חודשים הפסקת נשימה של בערך עד דקה שאני לא מסוגלת לנשום.לא דרך האף ולא דרך הפה כמובן. זה מכניס אותי ללחץ נוראי, גלי חום בזמן שזה קורה. ממש מפחיד. בלי שום סימפתום לפני (בא בהפתעה). אציין שלא סבלתי מאסתמה מעולם. "בעיות הנשימה" אם היו לי זה רק כשהייתי מצוננת נורא ואז יש גם קושי לנשום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בהתקפי פניקה המביעים מצב חרדה. פני בשלב ראשון לרופא המשפחה. במידת הצורך לפסיכיאטר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

29/01/2012 | 14:43 | מאת: פבל

שלום ד?ר, הייתי מעוניין לברר האם ישנה דרך כלשהי שלא צורכת מעורבות של ניתוח, דרך טבעית שבה אוכל לעשות קול ?גברי? יותר, יותר בסי. תודה מראש,

שלום רב, צריך לבדוק ולשמוע מה הטון היסודי הטבעי שלך. במידה ואתה מדבר בטון גבוה מדי הרי שטיפול בדיבור (טיפול קול) ע"י קלינאי/ת תקשורת הוא הטיפול הנחוץ. "טיפול טבעי" הינו שם נרדף לשרלטנות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

28/01/2012 | 02:22 | מאת: שלומי

שלום אני בן 47 מידי כמה שנים אני נתקף בשיעול תוך כדי דיבור ולא מהתקררות . אני רוצה לציין שאני מעולם לא עשנתי וגם לא שותה אלכוהול. הטיפול שעוזר לי להרגיע את השיעול הוא קוד אקמול , בימים אלה אני עושה אנילציה של דקסאקורט פורטה פעמיים ביום לאחר יומיים אין הרבה שיפור . אשמח לקבל חוות דעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר ומדובר בגרוי עצבי הקודאין עוזר והדקסאקורט לא עוזר. אין צורך באקאמול די בכדורי קודאין. קודאין ניתן ליטול ימים מועטים בלבד. על כן במידה והקודאין לא מועיל יש תרופות אחרות. כדי לאבחן סופית ולטפל צריך לבדוק אותך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

18/01/2012 | 13:50 | מאת: רועי

פרופ פינקלשטיין, אני מגיע אליך לביקור בעוד פחות משבוע. יש לי בעיה של לייחה שלא נפתרת כבר הרבה שנים,רק דיפרוספן עזר,ואלרגיות וסינוסים נשללו. רציתי לשאול אותך איזו בדיקה אפשר לבצע ללייחה עצמה שתבדוק אולי פטריות,חיידקים,או איזה גורם שיוצר את הלייחה? האם יש בדיקה ספציפית שאוכל לבקש מרופא המשפחה שאולי תשפוך אור על הסיוט המתמשך הזה? כיח מגורה נשלחתי לעשות,אבל זה יותר עבור הריאות ולא עבור הליחה הצמיגית שיורדת ממעלה האף. המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין צורך בכל בדיקה מוקדמת. צריך רק לבדוק אותך. שבוע טוב פרופ' יהודה פינקלשטין

18/01/2012 | 13:43 | מאת: רמי

שאלתי היא בנוגע לצרידות כתוצאה מרפלוקס, 1) תוכל בבקשה לייעץ לגבי תזונה ובכלל. 2) תוך כמה זמן אני אמור להרגיש שינוי? תודה רבה, רמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צרידות הנגרמת עקב רפלוקס קיימת אך איננה כ"כ שכיחה. במקרים רבים עקב תפיחות ואודם של החלק האחורי שבגרון נטען בטעות שהסיבה לצרידות היא רםפלוקס. בפועל אין זה כך והממצאים הללו הם תוצאה של הפקה קולית שגויה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

19/01/2012 | 09:01 | מאת: רמי

שלום, הצרידות כתוצאה מרפלוקס אובחנה לי אחרי בדיקת סטרובוסקופיה דרך הפה עם סיב קשיח. מצאו לי מייתרים ייבשים ואדומים ואזור שהוא רגיש. שללו ממצאים כגון פוליפים וציסטות. מהן המלצותך בעיניין? תודה רבה.

16/01/2012 | 12:12 | מאת: מעיין

שלום וברכה, אני בחודש תשיעי להריון וכחודש אני סובלת מסחרחורות, חוסר פוקוס בהליכה וצמרמורת בקרקפת שמכונה בתחושת עילפון גם בכפות הידיים והרגליים ובעיקר כשרני מנסה להרדם. בדיוק על סף השינה אני קופצת ומתעוררת מהזרם שלך נותן לי להרדם ואני כבר מיואשת,עייפה וחושדת שזה קשור בלחץ וחרדה אך האם נשמע מוכר? יש טיפול? יכול לעבור? חוששת להשאר עם זה גם אחרי הלידה ולטפל כך גם בתינוק. אודה לתשובתך, בברכה, מעיין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן ככל הנראה את סובלת מחרדה. פני לרופא המטפל שלך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

08/01/2012 | 18:42 | מאת: רועי

הייתי מעוניין לדעת איך היית נוהג במקרה הבא: בנושא ריח פה לאחר בדיקות אצל מספר רופאים אלו הממצאים: 1.דריפ פוסט אפי שיורד כלפי הגרון-בעיה שכרגע לא נמצא לה פתרון(מלבד קורטיזון בזריקה) 2.מצד שני,שקדים קריפטיות שלטענת הרופא ללא מושבת חיידקים בתוכן. 1.השאלה שלי,איך תנהג במקרה שקיימת ליחה בלתי פתירה .האם עדיין יש ערך לאיוד השקדים? 2.האם לדעתך קיימת אפשרות לאייד בלייזר גם את הרקמה שאפשר לצפות בה כאשר פותחים את הפה-כלומר הרקמה האחורית בגרון(שעליה בדרך כלל אני רואה את הליחה יורד מהאף). אשמח מאוד אם תענה לי המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דלף אחור-אפי איננו קשור לריח-פה.יש לאבחן את סיבתו ולטפל בדבר עקב המטרד שבתופעה. יש לאבחן את מקור ריח-הפה ולטפל בו בהתאם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

08/01/2012 | 21:32 | מאת: רועי

כשקיבלתי דיפרוספן הפסיקו הליחות ויחד איתם הריח. כך ששוב אני מנסה להבין האם איוד שקדים יהיה יעיל במקרה שהליחה כן נמשכת?כרגע חמישה רופאים לא מצאו להפתרון,אז אני מנסה להבין האם איוד השקדים זה הימור טוב למניעת הריח לפחות?

שלום רב, הייתי רוצה לדעת מהו הסיכוי ללידת ילד בעל תסמונת פייר-רובין, כשאחד ההורים סובל מתסמונת זו, אל מול שכיחות התסמונת באוכלוסיה הכללית. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוחנן, במשפחה בה אחד ההורים נולד עם תסמונת פייר רובין הסיכוי ללידת ילד עם התסמונת עולה בהשואה למשפחה בה אין היסטוריה של התסמונת. בכל מקרה, הייתי מציעה לפנות לייעוץ גנטי. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

יש לי מזה חודשיים צפצוף באוזניים ורופאים לא יודעים למה לשייך את זה (שללו ירידת שמיעה (אם כי בעבר הייתה), שללו מנייר, ועור התוף תקין 100%). ידוע שיש אצלי בעיית סרטונין (סובל בנוסף מCFS) אך התנגדתי לטיפול תרופתי ולמדתי להסתדר עם העייפות עד שהצפצוף הארור הזה הופיע ורק עכשיו עולה בדעתי כי ייתכן שיש קשר בין הדברים. האם ידוע על קשר בין מחסור סירטונין לבין צפצוף והם תרופות כמו SSRI יכולים להעלים את הצפצוף או שכבר נדרש טיפול ספציפי בדבר? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נושא הטנטון הוא מורכב מאד. אך ככל הנראה אתה זקוק לטיפול התרופתי כולל SSRI והדבר יכול להקל את סבלך מהצפצוף. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום, אני בן 20, יש לי בעיות של צפצופים באוזניים שבאים כל פעם לאחר אוננות. (לרוב אחרי אוננות ממושכת) התרגלתי לאונן לפרקים ממושכים בזמן שאני כאילו עוצר את הנשימה והדבר הביא לי לצפצופים שהיו באים לכמה לכמה דקות ונעלמים (באים והולכים אחרי השפיכה) לפני כחודש הצפצוף שוב החל ועד היום הוא לא הפסיק ואני ממש מתוסכל. הייתי אצל מספר רופאי אא"ג שחלקם טענו שאין קשר בין הדברים אם כי בפועל חייב להיות קשר כי אם אני לא מאונן שבועים אין לי התקף וביום שאני כן אז ההתקף חוזר, טופלתי בכדורים כנגד מנייר שלא עזרו (בטיסטין). כיום אני כבר מבין שזה היה טיפשי להמשיך משהו שחשבתי שעושה רע והפסקתי עם ההרגל אבל הצפצוף עדיין שם ואני אבוד עצות. יכול להיות שבעקבות "החניקה" נוצר אצלי לחץ שגרם לצפצוף אבל אני כבר באמת לא יודע. האם יש דרך לבדוק אם פעילות מינית משפיעה אצלי איכשהו על המוח\אוזניים ודרך זה אולי למצוא פתרון? והאם יש דרך לפתור את בעיית הצפצוף? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה יכול לפנות למומחה בתחום הטנטון: ד"ר נתן שלמקוביץ, טל': 03-5588774/5. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

05/01/2012 | 10:45 | מאת: מורן

בתי בת השנתיים ועשרה חודשים נוחרת בלילות. לא באופן רצוף כל הלילה אבל ברובו האם יש צורך לבדוק את הנושא מבחינה רפואית? האם יש בכך סיכון? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשימה היא התפקוד החשוב בטבע. היגיינה נשימתית חשובה ביותר להתפתחות הילד והיא כוללת: נשימת אף ונשימת לילה שקטה וטובה. ילד נוחר הוא ילד אטום אף, כלומר הנושם נשימת פה והדבר כרוך בסיבוכים לא פשוטים. בנוסף לכך נחירה היא ביטוי לנשימה מאומצת בשינה. במה שאצה מתאר די. אך אם הילד זז בשינה וישן כשראשו מוטה אחורנית הרי המצב חמור עוד יותר. ילד הנוחר בשינה זקוק לבדיקת רופא אא"ג כולל של האוזניים. שיעור מחלות האוזן התיכונה בילדים אלו גבוה למדי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, ביצעתי בעבר הלא רחוק 2 ניתוחים להורדת קונכיות ויישור מחיצה מכיוון שלא נשמתי...בשנתיים האחרונות עדייו סובל מאף סתום ללא יכולת נשימה ביום/לילה, גירוי חריף בחיך,פה יבש בלילה, נחירות וכו' האם יש פתרון נוסף לבעיות הנ"ל? אשמח לשמוע או לחילופין לקבל ייעוץ אישי.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לכישלון ניתוחי מסוג זה יכולות להיות סיבות שונות. לעיתים תכנון הטיפול כולל הניתוח איננו נכון, לעיתים טכניקת הניתוח לקויה. במקרים נדירים אכן קצרה ידנו. בכדי לאבחן את הגורם יש לבדוק אותך ויתכן ויהיה צורך גם בהדמיה. אתה יכול להתקשר לקבוע תור. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

לאחר בדיקה שנעשתה לי נאמר לי שמומלץ לכרות חלק מרקמת החיך. מה הסיכונים והסיכויים בניתוח זה? האם ניתן לעשות בלייזר? כמה זמן אישפוז? כמה זמן החלמה וחזרה לעבודה? מה משך זמן הניתוח? האם ניתן לביצוע במרפאה או רק בבית חולים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כריתה חלקיך של החיך בד"כ גורמת להיצרות הלוע ולהחמרה במאמץ הנשימתי. ראשית כל יש לבצע ברור מתאים כולל צילומי רנטגן ע"מ לברר את הסיבה לבעיית הנשימה שלך. מאחר ולראש כולל דרכי הנשימה העליונות מבנה תלת-ממדי, אין בדיקה מבעד לפה ואף אנדוסקופיה מספקות את כל המידע הדרוש. לאחר מידע על הגורם האנטומי ניתן להציע טיפול. באותם מקרים שניתוח לוע יכול להועיל, יש להסיר את השקדים ולבצע פלסטיקה של הלוע. כלומר אומנם בנוסף להסרת השקדים לכרות חלקית מהחיך אך לצורך ביצוע פלסטיקה. כלומר הרחבת הלוע והחלקתו. כריתה חלקית של החיך גורנת במקום להרחבה צנטריפוגלית להיצרות צנטריפטלית של הלוע ויכולה על כן להחמיר את הבעיה הנשימתית בשינה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

31/12/2011 | 17:07 | מאת: זיו

בתי אמורה לעבור בעוד יומיים ניתוח להסרת השקדים על ידך והיום הופיע חום של 38.3 - בינתיים חד פעמי, לא מתלוננת על שום כאב אחר. הניתוח נדחה כבר 4 פעמים בגלל שביתת הרופאים האם ישנה בעיה לבצע את הניתוח (הניתוח ביום שני) במידה ומחר לא יהיה חום האם יהיה אפשרי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם החום לא ישוב ניתן ככל הנראה לנתח. אם החום ימשך, נצטרך לדחות את הניתוח. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, אם החום לא ישוב ניתן ככל הנראה לנתח. אם החום ימשך, נצטרך לדחות את הניתוח. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

30/12/2011 | 13:34 | מאת: אביב

אני ממשיך עם השאלות שלי בנושא כי זה ממש מסקרן וחשוב לי. אם הליחה גורמת לריח רע,אז מאיפה בדיוק היא מדיפה את הריח? הרי הליחה נוצרת במעלה האף והנשימה היא דרך הפה,אז איפה בדיוק יכולה להתמקם הליחה על מנת שתייצר ריח?חוץ מהשקדים כמובן,האם היא יכולה להתמקם בתוך הגרון עצמו ולהתפח שם? והאם במצב של ליחה שלא נפתרת יש מצב לפחות לעצור הריח שהיא גורמת?

שלום רב, ליחה היא תחושה של הפרשות בלוע תחתון ובכניסה לגרון. אין לדבר קשר לריח-פה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/12/2011 | 10:43 | מאת: אביב

אהלן.אני בן 28.כבר 15 שנה של ליחות דריפ פוסט קבועות.כבר הייתי אצל 6 א.א.ג ואולי הבעיה בלתי פתירה,אבל אני רוצה לשאול בנושא משיק. יש לי ריח פה.הריח כמעט בודאות לא מגיע מחלל הפה וזה אחרי אינסוף בדיקות.כמו כן בודאות קיים ריח חריף ועמוק אחד מרופאי הא.א.ג אמר לי שיש לי שקדים קריפטיות.אך הוא לא ציין שיש אבני שקדים(אחרת היה מוציא אותם אבל אני לא בטוח). המליץ לי על ניתוח להשטחת השקד בלייזר. עוד נתון נוסף חשוב-כאשר קיבלתי דיפרוספן,הופסקו הליחות באופן מוחלט וכך גם ריח הפה. ועוד נתון קטן-הליחות עצמן לא מסריחות כאשר אני מריח אותן,וכמו כן כאשר אני מוציא אויר מהאף אין ריח.רק מהפה. רציתי לשאול מה המסקנה הסבירה יותר: 1.הליחות יוצרות ריח מחדירתן לשקדים או לאיזור אחר בגרון(האם בכלל קיים איזור שיכול לצבור חיידקים ליחה באיזור הגרון מלבד השקדים והפה?) 2.לליחות אין קשר לריח הפה,אך כאשר הדיפרוספן עצר אותן הוא גם עצר את החיידקים שהתפחתו באופן קבוע בשקדים ולכן גם הפסיק הריח תוך כדי הפסקת הליחות. האם כדי לנסות טיםול אנטביוטי קודם לפני שקילת הניתוח להשטחת השקדים?הכי חשוב לי להבין האם יכול להיות מקום נוסף בגרון למעט השקדים שעליו הליחה להישאר אחרי הנזילה מהאף ולייצר את הריח,או שהסיכויים בסבירות גבוהה מאוד נוטות לכיוון הדקים הקריפטיים(בהנחה שזה לא מגיע מהפה או מהקיבה)? מה לדעתך סביר יותר? אני מנסה להבין האם כאשר מדברים על ריח רע מהשקדים מדברים על האבנים הגדולות והלבנות האלה או שמדובר על הקריפטות הקטנות בשקד שמהוות חממה לחיידקים כמו הטיפול שאתה מציע?או שזה אותו דבר? בכ"מ אגיע למרפאה אבל אני מעוניין לדעת כבר עכשיו יותר לגבי היתכנות המון תודה על המקצוענות שלך בתשובות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2011 | 10:49 | מאת: אביב

לדעתי,הוא דיי רגיש. כלומר קצת קשה לרופאים לבדוק אותי. מה עושים במצב כזה אם מעוניינים בניתוח הלייזר?יש פתרון לזה? תודה

שלום רב, לעיתים הליחה וריח-הפה הן שתי תופעות שונות ולעיתים שני היבטים לבעיה אחת. ריח נגרם משקדים שלעיתים נוצרות בהן גם אבנים שהן בואשות בפני עצמן. מעבר למידע הבסיסי לא ניתן לייעץ לך בלי לבדוק אותך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/12/2011 | 11:19 | מאת: אביב

ניתוח הלייזר נועד להילחם בתופעה של החריצים בשקדים ולא באבנים?כי האבנים ממש גדולות לפי מה שראיתי בסרטונים.ואני בכלל לא בטוח שיש לי. בנוסף,בקשר לרפלקס הקאה הרגיש..אני לא בטוח,אבל אם יש לי רפלקס כזה,האם עדיין אפשר לנתח?

19/12/2011 | 19:30 | מאת: רונן

שלום, אני אמור לעבור בדיקת אנדוסקופיה עם סיב אופטי. קראתי על הבדיקה וראיתי שיש בדיקה נוספת שנקרית סטרובוסקופיה. אז אני מבולבל קצת. 1)תוכל בבקשה להסביר מה ההבדל בין שתי הבדיקות?ואיך מבוצעת כל בדיקה (האם זה דרך האף או דרך הפה?) 2)מה קורה אם יש רפלקס הקאה אם הבדיקה מבוצעת דרך הפה? מה אז עושים? תודה, רונן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנדוסקופיה פירושה הצצה בתוך גופו של האדם. לשם כך משמש הסיב האופטי. מאחר ותנועתיות מיתרי הקול והגלים שעל פניהם מהירים ממה שניתן לצפות בעין בלתי מזויינת, התצפית הרגילה מבעד לאנדוסקופ איננה מאפשרת לצפות במתרחש במיתרים. לכן התצפית הנכונה במיתרי הקול מבעד לאנדוסקופ נעשית בעזרת הסטרובוסקופ.מערכת יקרה המציגה לאחר עיבוד את התמונה הנכונה על המסך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

20/12/2011 | 12:00 | מאת: רונן

תודה על התשובה המהירה. האם הסטרובוסקופ הינו גם כן סיב אופטי המוחדר דרך האף?

13/12/2011 | 22:21 | מאת: מוטי

האם אתה מבצע טיפול בגלי רדיו בחיך? מה העלות לחבר קופ"ח עם מושלם? האם יש טיפול חדיש ויעיל יותר לטיפול בנחירות בגלל החיך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול בגלי רדיו בחיך היה משולל כל הגיון ולעניות דעתי פשט את הרגל מזמן. לעיתים יש עוד מי שמוציא את השלד מהארון... אכן יש בהחלט טיפולים אלא שצריך ראשית כל לאבחן מה הגורם להפרעת הנשימה בשינה כולל הנחירה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין