ליקוי שמיעה הולכתי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

14/07/2013 | 09:34 | מאת: לילך

בוקר טוב, בני בן 3 חודשים, נולד עם אוזן ימין שלא התפתחה דייה, תעלת שמיעה צרה מאוד עד כי לא ניתן לראות את התופית. מבדיקת שמיעה מקיפה שעשינו לו כולל בדיקת BERA, נראה כי יש לו ליקוי שמיעה חמור אך ליקוי הולכתי ולא עיצבי. מה אפשר לעשות על מנת לתקן את זה? האם בגיל כזה ניתן לעשות ניתוח ? או בדיקות נוספות לבירור משלים כתוצאה ממה הבעיה ההולכתית? אודה מאוד לתשובתך

22/07/2013 | 06:04 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, המושג של אוזן שלא התפתחה דייה איינו מושג מובן. אולי כוונתך לכך שיש פגם מבני באפרכסת. אני יכול לשער ששמיעתו באוזן השניה תקינה מאחר ואינך מציינת בנושא דבר. לגבי ניתוח עוד המועד רחוק. לגבי הגברה שמיעתית, הטוב ביותר לפנות למיח"א. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה