תינוק שהכניס חימר לפה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/09/2013 | 13:35 | מאת: מאיה

שלום רב, תינוק בן 9 חודשים הכניס חימר משחק לפה (כמו פלסטלינה), השתעל והשתנק, הצלחנו להוציא מהפה שלו חתיכה גדולה שנראה שהייתה מה שבלע. כרגע הוא נושם ומתנהג כרגיל ואף ינק. יחד עם זה אנחנו חוששים שמא הייתה חתיכה נוספת שאולי בלע למרות שלא נראים סימנים. על החימר עצמו לא כתוב דבר בעניין החומרים שמכיל. האם יש לפנות לרופא? תודה רבה

16/09/2013 | 05:49 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, במידה והילד משתעל הרי שיש חשש לשאף פרורים לריאות. כל עוד איננו משתעל, איננו מצפצף או מחרחר הרי שאין בעיה. לגבי החומר עצמו-רופא הילדים יכול להתעניין במרכז הרעלים שבחיפה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה