חיך ושפה שסוע דום נשימה ובריחת אוויר אפית

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/09/2013 | 02:31 | מאת: י

שלום פרופסור בני נולד עם חיך ושפה שסועה והוא נותח ובחיך סידרו לו את הקול השורקני והוא אמור לעבור נוסף לתיקון בריחת אוויר ולאי ספיקת חיך 1האם לאחר ניתוח ראשון שהוא כשל אז בני צריך לעבור את הטיפול ריפוי בדיבור או לאחר הניתוח? 2 שיש בריחת אוויר אפית האם יש קשר בין בריחת אוויר לקול שורקני והאם ישנם טיפולים מונעים במקום ניתוח בברכת שנה טובה

06/09/2013 | 11:42 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, צריך לבדוק את בנך ולאבחן את הסיבה לבריחת האוויר האפית. האם מדובר בבריחת אוויר אפית תפקודית או עקב ליקוי במנגנון. כך ניתן להחליט באם הטיפול הדרוש הוא טיפול בדיבור או ניתוח ולאחריו טיפול בדיבור. שנה טובה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה