לפרופסור יהודה פינקלשטיין

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

11/08/2013 | 05:28 | מאת: אני

שלום רב, יש לי כמה שאלות שאני רוצה, ואני מקווה שכולן שייכות לתחום שבו אתה עוסק ותוכל לענות לי עליהם. אני בן 18.5, וכל החיים שלי אני נושם מהאף, לפני בערך 5 התחלתי טיפול אורטודנטי ליישור השיניים. האורטודנטית שלחה אותי לקלינאית תקשורת בגלל דחיקת לשון קדמית. הקלינאית עזרה לי עם הבעיה, אך אבחנה שיש לי גם שיבוש בהגיית אותיות שורקות, וגם חיך גבוה מהרגיל. בנוסף, היום לאחר כל הטיפול אצל האורטודנטית, נשאר בצד ימין מנשך לא סגור, והאורטודנטית חושבת שזה בגלל דחיקת לשון צדדית. בנוסף יש דבר שמאוד מפריע לי, מן תחושה של ליחה בקצה של הגרון או נוזלים אני לא יודע להסביר בדיוק, זה דבר שמאוד מפריע לי. אז סיכום קצר של הבעיות- - אף סתום - עכשיו עברתי ניתוח ליישור המחיצה . - חיך גבוה מהרגיל - שיבוש הגיית אותיות שורקות, ודחיקת לשון - תחושה של ליחה או נוזלים בקצה של הגרון- הדבר שהכי מפריע לי! קראתי קצת באינטרנט, אולי אפילו מאמר שלך, שקושר נשימה דרך הפה לכל הדברים האלה. עכשיו השאלה שלי האם כל הדברים שכתבתי כאן קשורים לתחום ההתמחות שלך? האם יש דרך לאבחן את הכל בצורה טובה, ואם כן גם לטפל ולעזור לי? הנושא נורא מפריע לי, ואשמח לתשובה מפורטת ומרגיעה ! תודה רבה !!

11/08/2013 | 05:45 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, התכונת לכתוב שכל החיים אתה נושם מבעד לפה. יתכן מאד שגם עתה זה המצב. בכל אופן אתה אכן זקוק להערכה מדוקדקת מאחר וככל הנראה אתה זקוק לטיפול בהתאם. מובן שבעיותך הן בתחום מומחיותי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

11/08/2013 | 10:11 | מאת: אני

תודה רבה על תשובתך, מה הן דרכי האבחון שבהן תשמש, באילו אמצעי עזר. אשמח להגיע למרפאתך, מה מחיר ביקור והאם יש החזר מקופת חולים ?

13/08/2013 | 01:10 | מאת: אשמח לתשובה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה