גלובוס אידיופטי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/03/2013 | 15:10 | מאת: רון

חג שמח פרופסור, אני מזה כשנה עם אבחנה זו. הרופאים ניסו כמה כיוונים, מGERD (טיפול תרופתי ללא תוצאות) עד אלרגיה (זילרג'י וטלפסט לא עזרו) ועוד טיפולים תרופתיים שלא עזרו (REMOTIV וכו'). האם אתה מכיר כיוון אחר? עשיתי בדיקות גם בריום וגם מצלמה דרך האף לגרון, אין ממצאים, כנ"ל לגבי CT צוואר וצילום בלוטה, הכל תקין. אני חי כבר שנה עם תחושת גוף זר שמשתנה לסירוגין ללא דפוס קבוע ובלי יכולת לחזות באילו ימים יהיה חזק יותר. מה זה הדבר הזה?!

26/03/2013 | 23:05 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ככל הנראה מדובר בגלובוס, כלומר תחושה ללא מחלה והטיפול צריך להיות בהתאם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

28/03/2013 | 21:45 | מאת: רון

פרופ' פינקלשטין, כאשר אתה כותב "הטיפול צריך להיות בהתאם" - למה הכוונה בבקשה? מהו טיפול פסיכוסומטי מקובל?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה