דקלת ונוזלים באוזן

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/07/2013 | 06:00 | מאת: שלמה

שלום רב, סובל מספר רב של חודשים מנוזלים ודלקת באוזן התחיל לפני 4 שנים במהלך תקופת הקיץ (בריכות וים) כל פעם הייתי עושה שאיבה טיפות דזורן או סילוקסן לפני מספר חודשים שוב התחיל ללא קשר לים/ בריכה הרופא זיהה פיטריה השתמשתי באגיסטן למשך 10 ימים לא עזר לאחר מכן השתמשתי בספורנוקס, עשיתי ct אוזניים הפיענוח מראה על "תעלת שמע חיצונית תקינה עם מעט רקמה רכה באספקט פנימי עד לאזור התופית" בדיקת שמיעה מראה על ירידה בשמיעה באוזן החולה אך עדיין בגדר הנורמה (15) וירידה בתדרים גבוהים. עדיין יש דלקת ונוזלים באוזן. מה ניתן לעשות? בברכת בריאות איתנה שלמה

30/07/2013 | 20:58 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, מדבריך לא ניתן לדעת באם מדובר בדלקת של התעלה החיצונית(אוטיטיס אקסטרנה) או מחלת אוזן תיכונה (אוטיטיס מדיה). סביר שמדובר בדלקת של התעלה החיצונית. מכל מקום לא הייתי משתמש באגיסטן. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה