אינפוף slurring

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

05/06/2013 | 10:54 | מאת: דפנה

קלינאית תקשורת הפנתה את הבת שלי , בת כ 5, לפגישה עם פרופ' יהודה פינקלשטיין ועם ד"ר אריאלה נחמני במרפאת חיך בבית חולים מאיר כפ"ס מכיוון שיש לה: נטייה ל slurring עד לבריחת אוייר בסותמים הבלתי קוליים, P K וגם בהפקת השורקות קיים slurring לדבריה בריחת האויר לא עקבית ובאה לידי ביטוי ברצפי דיבור ארוכים יותר מאשר במסרים קצרים. רופא אא"ג ראה שיש לה שקדים ענקיים ונושקים ורוצה לנתח ולהסירם חלקית/מלא. היא עברה ניתוח כפתורים ואדנואידים בגיל שנתיים וחצי והכפתורים כבר יצאו לפני כמה חודשים. האם השקדים קשורים לאנפוף/slurring? מה זה בכלל? מה דרכי הטיפול בזה? אפשר לקבל עוד מידע כדי לדעת במה מדובר ומה צפוי לנו?

05/06/2013 | 23:40 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, השקדים יכולים לגרום לאנפוף, לעמימות של תהודת הפה ועוד ועוד. בבדיקה ניתן להגדיר את אפיוני ההפקה הקולית, התהודה וההיגוי ולאבחן את הגורמים להם. לגבי ניתוח שקדים, לא הייתי ממליץ על כריתה חלקית. מוטב לבצע את הניתוח בידי מי שמיומן ויכול לבצע את הניתוח כיאות-כלומר הסרה שלמה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה