בן 6

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

21/05/2013 | 00:12 | מאת: ליאת

שלום בני בן 6 עבר ניתוח להסרת שקד שלישי לפני שנתיים לאחרונה שמתי לב שלמרות שנשימתו חרישית והוא אינו נוחר כלל ,הנשימה שלו מהירה ושטוחה כאילו שהוא בקוצר נשימה, מדדתי כ30 נשימות בדקה בבדיקה אחרונה אצל רופא אף אוזן גרון לא הומלץ על ניתוח הרופא הסביר שיש מעבר אויר למרות השקדים הגדולים ונתן לנו תרסיס אוומיס אציין שיש לבני לסת תחתונה אחורית ובלט של השיניים הקדמיות שדורש טיפול אורטודנטי הרופא המליץ לנו להתחיל לטפל בלסת האחורית כי הטיפול בה יעזור לפתוח נתיב אויר מה דעתך?

21/05/2013 | 05:49 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, לבנך ליקוי בהתפתחות שלד הפנים ועל כן זקוק להגדרת הליקוי. כך ניתן לאבחן את הגורמים לו. שקדים גדולים יכולים לגרום לליקוי בהתפתחות שלד הפנים באופן ישיר ובאופן עקיף ע"י העמדת הלשון לפנים לצורך נשימה תקינה. הנשימה מושגת אך לחץ הלשון המתמשך על הלסת פוגע בהתפתחותה. אין טעם בטיפול אורתודונטי שהוא חשוב ביותר ללא אבחון מוקדם ותכנון כולל של הטיפול. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

21/05/2013 | 07:08 | מאת: ליאת

תודה על התיחסותך המהירה האם מספר הנשימות שלו בדקה תקין כ30 נשימות בדקה משתנה במהלך הלילה ולפעמים עומד על 24 נשימות בדקה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה