מי חמצן

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/06/2013 | 19:53 | מאת: משה

ילדה בת 10 שנים, לפני 10 חודשים ניתוח לסגירת נקב באוזן. אוזניים עם תעלות מאוד צרות. שמיעה תקינה לגמרי והכל תקין, אין דלקות ואין שום בעייה אחרת. הרופא המנתח מבקש עדיין (מאז שמים)לשים טיפת מי חמצן או טיפת דזורן בכל אוזן אחרי מקלחת בריכה או ים. לאחר מכן אנו מייבשים בפן את האוזן, דקה לאוזן בערך. האם זה נראה בסדר? עד מתי צריך, אם בכלל, לשים מי חמצן או דזורן ובכלל האם זה בסדר? לא גורם נזק לעור התוף? תודה

22/06/2013 | 11:42 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, השאלה העיקרית היא האם התופית (קרום התוף) סגורה ואין נקב. מאחר ואינני יודע מה הסיבה לבקשתו, ניתן לשאול את המנתח מה הסיבה לבקשתו. סביר להניח שמדובר בטרדה מבחינתכם ולא בטיפול שיכול לגרום נזק. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה