בעיות בליעה וקנדידיס בלשון

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

28/08/2013 | 14:36 | מאת: כפיר

אבי בן 77 החל בחודשיים האחרונים לסבול מיובש פה קיצוני, לאחריו החל להתלונן על מרירות בפיו, עקצוצים בלשון ולעתים לפני-כן התלונן על "מועקה בחזה" שעברה עם אכילה, בנוסף מתלונן לאחרונה על היתקעות כדורים בבליעה שלא יורדים, עד כדי שנבדק במיון בשל כך. במשטח גרון- פלורה תקינה, במשטח לשון- קנדידה . טופל בדקטארין ג'יל ולאחר כישלון הועבר לניסטטין כישלון נוסף, הוחזר לדקטרין, הפטריה עברה וחזרה לאחר מספר ימים פעמיים. נבדק ע"י א.א.ג. אובחנה laryngitis כרונית והומלץ טיפול באומפרדקס. באותו יום , כאשר נטל אומפרדקס נתקע בגרונו, ולאחר כ-4 שעות הופנה ע"י אחות טלפונית למיון א.א.ג. במיון - בבדיקת מראה הכדור לא נמצא. לא היו בעיות נשימה או הפרעה בליעת מזון או שתייה.מפתח ותנועתיות מיתרי הקול היו תקינים, שוחרר לביתו. עבר גסטרוסקופיה ללא ממצאים בושט , בקיבה הודגמו ממצאים קפלים היפרמיים בקיבה, בביופסיה גסטריטיס כרוני. עבר צ. בריום- תקין ללא ממצאים חריגים. מצבו כיום: ירד במשקלו כ- 5-6 ק"ג . ככח הנראה בשל ירידה בתיאבון. מבחינת בליעה- עדיין מתלונן כי חלקי מזון קטנים כגון פירורים, כדורים לנטילה נתקעים בגרונו ללא הפרעות בנשימה , שתייה או אכילה. נתקע ולאחר זמן כלשהו (בין עשרים דקות למס' שעות) התחושה עוברת ונעלמת. מצוקתו גדולה מבחינת נטילת התרופות הקבועות , אכילת ענבים, מזון קשה ומתפורר. קנדידה למרות טיפול בדקטרין שוב חזרה. מי צריך לנהל את הטיפול בבליעה? א.א.ג? גסטרו? נוירולוג? מי אמור וצריך לנהל הטיפול בקנדידה? א.א.ג? דרמטולוג? מה לדעתך המשך הבירור? ומה לדעתך הקושי? האם יש מרפאה רב מקצועית לנושא?

28/08/2013 | 21:14 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, לאביך בית בליעה וזקוק לבדיקה במרפאה(כרופא אא"ג שעוסק בבליעה) בהמשך לכך צריך לבצע בדיקת מנגנון בליעה=וידאופלואורוסקופיה. אין הנושא קשור לגסטרואנטרולוגיה, לנוירולוג או דרמטולוג. העיסוק בקנדידה מיותר לחלוטין ולא רלבנטי. אני מאבחן ומטפל בבעיות אלו באופן שגרתי ולצערי המסלול שעברתם היה מיותר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

29/08/2013 | 00:55 | מאת: כפיר

האם תלונות על עקצוצים בלשון, מרירות בפה ויובש קיצוני קשורים לבעיית הבליעה למרות שאובחנה קנדידה במשטח לשון?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה