טימפנומטריה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/04/2013 | 19:09 | מאת: מיכל

אנו 5 חודשים לאחר ניתוח לאיחוי עור התוף באוזן לילד בן 11. אנו לקראת בדיקת שמיעה מקיפה האם מותר לעשות גם בידקת טימפנומטריה כבר עכשיו? או לחכות עוד כמה חודשים? תודה

01/04/2013 | 20:48 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ניתן לבצע טימפנומטריה ללא חשש. עם זאת הבדיקה נחוצה לעיתים רחוקות ביותר.במידה ובבדיקה האוטו-מיקרוסקופית רופא אא"ג רואה שקרום התוף איננו נפול או קעור וחלל האוזן התיכונה ניבט מבעד לקרום התוף, הרי שאין הבדיקה הטימפנומטרית תורמת דבר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה