עזרה בעבודה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

27/02/2013 | 11:29 | מאת: סטודנטית

שלום, אני סטודנטית לריפוי בעיסוק ובמסגרת אחד הקורסים אני מכינה עבודה על תסמונת vcf. אחת מהשאלות בעבודה היא : מה העזרים הנדרשים בתסמונת לצורך ניידות או תקשורת? האם הילדים אשר שפתם לקויה לפני או אחרי הניתוח משתמשים באביזרי עזר לתקשורת מלבד טיפול אצל קלינאית תקשורת? ואם הליקוים בשמיעה אצל חלקם מצריכים שימוש במכשירי שמיעה? תודה מראש על העזרה..

שלום רב, שלחי אלי אימייל וברצון אעזור לך. באופן כללי ילדים עם VCF אינם זקוקים לאמצעי ניידות. בעיות השמיעה שלהם הינם לרוב על רקע הצטברות נוזלים באוזניים ואז בהתאם לרמת השמיעה והמלצת מומחה א.א.ג הם עוברים צנרור התופיות (כפתורים). הבעיות בדיבור הינן בעלות שונות רבה והן מטופלות בהתאם על ידי קלינאית תקשורת. לעיתים אף באמצעות תקשורת חליפות ולעיתים באמצעות ניתוח מתלה לועי-באותם מקרים בהם קיימת אי ספיקת חיך. בברכת שבת שלום, ד"ר אריאלה נחמני

02/03/2013 | 13:24 | מאת: סטודנטית

תודה רבה על ההיענות לעזרה, ניסיתי לשלוח לך איימיל אבל קיבלתי מייל חזרה שהכתובת ששלחתי אליה לא קיימת. אני יודעת שברב המקרים מטפלים על ידי ניתוח או טיפולים אצל קלינאית תקשורת...אבל אלו לא נחשבים אביזרי תקשורת רשמת שלעיתים משתשמים בתקשורת חליפית..באיזה עזרים משתמשים לצורך כך? תודה מראש שבוע טוב

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה