פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה
מטרת הפורום היא לתת מענה לשאלות בטווח הנושאים העוסקים באבחון, טיפול רפואי, טיפול כירורגי ושיקום (טכנולוגי, כירורגי ושילוב שלהם) של האוזן והשמיעה, תוך שימוש בשפה ברורה ופשוטה המאפשרת לאוכלוסיית לקויי השמיעה, בני משפחותיהם והמטפלים בהם בקהילה כללית (אוכלוסיית היעד) להבינם היטב ולהוות מקור הכוונה לגישה וטיפול. לפיכך, הנושאים הצפויים להידון בפורום מגוונים אך ממוקדים סביב נושא הרפואה והכירורגיה של שיקום האוזן והשמיעה: מגוון הטכנולוגיות לשיקום השמיעה: מכשירי שמיעה רגילים של החברות השונות, שתלים שבלוליים לסוגיהם (COCHLEAR IMPLAT), לרבות שתלים המשלבים הן טכנולוגיה של שתל שבלול והן טכנולוגיה של מכשירי שמיעה (HYBRIDS), מכשירי שמיעה מושתלים (VIBRANT SOUND BRIDGE, BAHA, פונטון, BONE BRIDGE), פרוטזות פאסיביות לשיקום עצמות השמע לסוגיהן. מגוון הניתוחים המיועדים לטיפול במחלות האוזן ושיקום השמיעה: החדרת צינוריות אוורור ("כפתורים"), טימפנופלסטיקה, אנדוסקופיה של האוזן, שימוש בלייזר בניתוחי אוזניים, סטפדקטומיה, אוסיקולופלסטיקה, מסטואידקטומיה, השתלה שבלולית, השתלת מכשירי שמיעה. יש מגוון טכנולוגיות הדמיה המיועדות לאבחון המחלות, והכוונה מושכלת של הניתוחים בהם מדובר. הכוונה ל-CT, MRI ושימוש בנביגציה תוך ניתוחית. .
357 הודעות
351 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

שלום עשינו צילום ורשמו לנו היצרות קשה של נתיב האויר בנזופרינקס הנגרמת ע"י בליטת רקמות רכות מהדופן האחורי. הגדלה של השקדים הפלטינלים. ובבדיקת שמיעה יש ירידה בשני האוזניים עקב נוזלים ביתי בת 3.5 לא מדברת ברור ובלילה נוחרת מה אמורים לעשות? מה זה אומר? האם חייבים ניתוח? האם המים באוזניים משפיעים על הירידה בשמיעה? האם בגלל השקד המורחב יש מים באוזניים? מה לעשות? בבקשה עזרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מבינה שביתך בת 3.5 שנים וסובלת מליקוי שמיעה על רקע של דלקת אוזן נסיובית הקרויה גם SOM ומתבטאת בנוכחות נוזלים באוזן התיכונה. כתוצאה מהנוזלים עצמות השמע אינן יכולות לזוז ומתפתחת ירידת שמיעה. ירידת השמיעה מובילה להפרעה בהתפתחות שפתית ולכן הדיבור לא "שלם" (אינה שומעת נכון את המילים ולכן אינה מבטאת נכון). בנוסף לכך יש לה שקד שלישי מוגדל בצילום וגם שקדים "פלטיניים" מוגדלים. השקד השלישי נמצא בקיר האחורי של הנזופריגס (הלוע האפי) וכאשר הוא מוגדל עלול לחסום מעבר אויר דרך האף וכך לגרום להפרעה נשימתית ולנחרה. השקדים "הפלטיניים" הם שני השקדים שאנו רואים בלוע מאחורי הלשון בעת פתיחת הפה. הגדלה שלהם עלולה לגרם להפרעה נשימתית ויתכן גם לנחרה. ניתוח לכריתת שקדים אכן צפוי לעזור לנחרה אבל כמובן אי אפשר להבטיח זאת במאה אחוז שכן ישנן סיבות נוספות לנחרה. אם הנחרה קשה וישנן הפרעות נשימה בשינה (ועוד יותר קיצוני, בעירנות) יש לשקול כריתת שקדים. לגבי הנוזלים באוזניים, אם אכן נמשך המצב מספר חודשים וישנה הפרעה בשמיעה ניתן לעזור לכך על ישי ניתוח החדרת צינוריות איוורור. חשוב מאד לפתור את בעיית השמיעה שכן ירידה בשמיעה מפריעה להתפתחות השפה ולהתפתחות חבריתית וכללית. ישנו קשר בין הגדלת שקד שלישי ונוכחות נוזלים אולם לא בהכרח בכל מקרה בו יש נוזלים ומחליטים לטפל בכל על ידי החדרת צינוריות איוורור יש לכרות גם שקד שלישי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול כל דבר לגופו. בהצלחה פרופ לונץ

05/02/2014 | 09:32 | מאת: צביקה

היי תודה רבה על התשובה המפורטת! במידה וצריכים ניתוח , את עושה אותו? ואיך ניתן להגיע לביקור אצלך? תודה

21/01/2014 | 21:12 | מאת: שירה

לפרופ לונץ שלום רב שהרופא בודק את האוזניים שלי הוא אומר שעור התוף עכור למה? מה זה עור התוף עכור/אטום? אני כל הזמן שומעת את המושגים האלו פרופ ועכשיו עשיתי בדיקות דם ויש עלייה ב-CRP שהוא עכשיו 4.70 ואני בטוחה שעכשיו הוא כבר גבוה זה אומר שיש דלקת נכון? והאם לבצע את הניתוח כפי שהמליצו לי? ומה הבדיקה MRI אכן תראה מה קורה באוזניים שלי? תודה רבה אני פשוט רוצה לדעת שאני לא עושה סתם בדיקות מיותרות תודה רבה על המענה המהיר חכיתי לתשובה שלך תודה שירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה לגבי המושגים שאת שואלת עליהם 1. עור תוף עכור/אטום: עור ותף אטום/עכור יכול לבטא מצב רגיל אצל אנשים עם עור תוף מעובה ולא שקוף. אולם במצבים כמו שאת מציגה קרוב לודאי מדובר בנטכחות נוזלים דלקתיים מאחורי עור התוף. כנראה שזה מה שיש לך. 2. CRP גבוה: יכול לבטא מצב דלקתי 3. בדיקת MRI: כאשר לא ניתן לדעת בבדיקת אוזנייםרגילה בעזרת מיקרוסקופ (קרוב לודאי שעברת בדיקה כזו פעמים רבות, יכולה בדיקה זו להוסיף מידע מכוון לגבי סוג דלקת האוזן ממנה את סובלת בברכה פרופ' לונץ

17/01/2014 | 17:11 | מאת: שירה

לפרופ לונץ מיכל שבת שלום אבקש מענה בהקדם האפשרי אני סובלת! תודה רבה שירה

ראי תשובתי הקודמת

16/01/2014 | 08:31 | מאת: שירה

לפרופ לונץ שלום רב אני בת 23 ואני סובלת ומיואשת כי אני סובלת מדלקות של עור התוף בשתי האוזניים ימין ושמאל וזה חוזר על עצמו כל פעם מחדש שנותנים לי אנטיביוטיקה אז אני מקיאה כי הגוף פיתח הקאות כתוצאה מהטיפול האנטיביוטי עכשיו המליצו לי על החדרת צינורית אוורור אבל בסוף לא עשו לי כי הרופאים טוענים שזה רק יחמיר את המצב פרופ דן פליס מאיכילוב המליץ לי על הניתוח שרק הניתוח יעזור לי אני פשוט סובלת פרופ אני לוקחת 4 כדורי אופטלגין ולא עוזר אני שמה טיפות אנסתטיק ולא עוזר אני שמה עזרקאין ולא עוזר כבר הכל נסיתי וכל הזמן הדלקות של עור התוף חוזרות לי עכשיו אני מטופלת באיכילוב שהרופא שם לא ראה שיש לי דלקת והוא לקח את הסיטי שעשיתי לפגישה במחלקה ונראה מה הם יגידו הסיטי יצא תקין עכשיו אני מחכה שיזמנו אותי לבדיקת MRI יש לי מספר שאלות למה התרופות לא עוזרות לי? (נסיתי לקחת נרוסין אופטלגין) נורופן הרופא מהקופה כבר מיואש מימני והוא טוען שאין לי דלקת בעור התוף אבל הוא חושד שיש לי דלקת בעצב האומנם? שהוא בודק את האוזניים שלי עור התוף עכור לגמרי למה? מה זה עור התוף עכור/אטום? האם הבדיקה תעזור באבחנה של בולוס מרינגיטיס כרוני? ואיך מטפלים בדלקת הזאת שהיא חוזרת כל הזמן? עשיתי בדיקות מעבדה הכל תקין עשיתי גם בדיקה לחיידק מיקופלסמה וגם יצא תקין (יצא שלילי) אבל מצד שני יש דלקת כי בפרמטר של הסירפי יש מגמת עליה למה הסירפי בקצב עליה? ומה עושים כדי להפסיק את הסבל הזה ושהדלקות יפסיקו לחזור לי? אני פשוט סובלת האם הניתוח כפתורים יעזור במצב של בולוס מרינגיטיס? כי אין לי למעשה נוזלים אבל יש לי דלקות כל הזמן תודה אני פשוט מיואשת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה אכן יש מצבים קשים מאד לשליטה, ונראה כי זה אחד מהם. נראה כי מטפלים בך באופן רציני ואינטנסיבי ואפילו במסגרת אישפוזית קשה לשלוט במצבך. ברוב המכריע של מחלות האוזניים ניתן בכל זאת להגיע לשליטה. לצערי לא ניתן להגיע להחלטות אכחנתיות וטיפוליות במצבים כאלו מבלי לבדוק את החולה ביסודיות. בשלב זה לא נראה כי נכון מבחינתך לעבור מבית חולים לבית חולים, נסי למצות את ההמלצות של הרטפאים המטפלים בך כעת בבית חולים איכילוב. במידה ובכל זאת לא תושג רגיעה אתבהחלט מוזמנת לעבור לטיפול במחלקת אאג בביתחוליםבני ציון, בחיפה. בברכה פרופ לונץ

12/01/2014 | 16:56 | מאת: עימאד

שלום רב פרופ' לונץ סובל מבעית טינטון מתנדנד בשתי האוזניים מזה כבר 3.5 חודשים 1.בדיקת MRI מצביעה על חשד לשוואנומה ויסטיבולרית באוזן שמאל בגודל 2.3*0.7 מ"מ (לפי חודשים) 2.בדיקת אודיולוגית ב-18.12.13 ירידה באוזן ימין 15% בתדר 3500 ו- 5% באוזן שמאל בתדר 3500 ביתר תקינה (מבחנתי אני לא מרגיש ירידה בשמיעה בכלל) 3. בדיקת אפיון טנטון: תדר הטנטון,עצמתו ומאפיניי המיסוך מתאמים לטנטון המלווה הפרעה ממקור קוכלארי מפושט 4.בדיקת שינה: אין הפרעה פיזיולוגית במנגנוני שינה,מתאים לאינסומניה בלתי ספציפית בגלל הטנטון.רמת עוררות גבוהה (מתח) 5.בדיקת ENG: אין עדות על ממצא ויסטיבולרי (לפי 3 שבועות) 6.בדיקת BERA+SN10 אין עדות להאטת הולכה במסילת השמע בגזע המוח (לפי שבוע) עוד נתון מעניין :אני לא מרגיש את הטנון במך היום בכלל להבדיל מהתקופה הקודמת שכן הרגשתי הבעיה שלי היא שהטנטון מתחזק בשינה כמעט מדי לילה כך שהוא מעיר אותי פעמיים או שלוש עם דפיקות לב מהירות יחסית לנורמלי ולמעשה זה מפריע לי יחסית בתפקוד היומי(קצת עייפות) האם להמתין בסבלנות כפי שאומר לי רופא אאג (קופ"ח) או שאני חייב טיפול בטינטון? מה עלי לעשות ? מה המסקנה שך ? אודה לך מאוד על תגובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום על סמך מה שכתבת אני מבינה שעליך לחזור על ה MRI בעוד זמן מה לפי מה שאמר הרוםא המטפל. לגבי הטינטון, במידה והוא לא חולף כדאי לפנות למומחה לטינטון שהינו רופא אאג, ישנם מספר נונחים כאלו, בין איזור חדרה לחיפה ידוע לע על שניים מצויינים, ד"ר בן דוד בחיפה וד"ר מרק בחדרה בברכה פרופ לונץ

12/01/2014 | 09:14 | מאת: דנה

שלום, נראה כי השבת לשאלתי אך התשובה לא מופיעה..אשמח אם תעזרי לי בעניין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בבקשה תשובתי הקודמת אנא אשר שקיבלת אותה לום אני מבינה שבנך סובל מליקוי שמיעה תחושתי עיצבי ובנוסף מדלקות אוזניים אשר בגינן הוחדרו צינוריות איוורור. עקב בדלקות ישנה הפרשה מתמדת מהצינוריות ובשל כך לא יכול להשתמש במכשירי השמיעה. במיקרים כאלו יש כמובן לעשות כל מאמץ לייבש את האוזניים בהקדם האפשרי. ניתן ברוב המקרים להשיג יבוש של האוזנים בטיפול אינטנסיבי משולב, מקומי על ידי טיפות 0מי חמצן זה בסדר) אולם אם זה לא עוזר יש צורך לעבור לשילוב של טיפול מקומי וטיפול אנטיביוטי סיסטמי (כלומר דרך הפה, או דרך הוריד באישפוז). אני מצרפת דוגמא לטיפול מסןג זה במקרים העקשניים. טיפול בהפרשה עקשנית מהאוזניים לאחר ניתוח החדרת צינוריות או ללא צינוריות (דרך נקב בעור התוף) – מעודכן 3.4.13 פרופ לונץ השלבים המקובלים בטיפול במקרים כאלו הינם : 1. לקיחת תרבית מהאוזניים ומתן טיפול בטיפות אוזן (אפשרי מי חמצן 3%) 3-4 טיפות X 3 פעמים ביום למשך כשבועיים. במידה והאוזניים לא מתייבשות, אזי יש : 2. לקחת תרבית חוזרת ולתת אנטיביוטיקה בהתאם לתוצאות התרבית (יש לקחת בחשבון גם את תוצאות התרבית הראשונה שנלקחה- סעיף 1). רצוי לתת את האנטיביוטיקה בשלב זה דרך הפה, תוך המשך הטיפול המקומי באוזניים. במידה והבעיה לא נפתרת עוברים לשלב הבא: 3. לקיחת תרבית נוספת ומתן אנטיביוטיקה מתאימה דרך הוריד לפי תוצאת התרביות תוך כדי אשפוז ותוך לקיחת תרביות חוזרות ומעקב מתמיד אחרי תוצאותיהן. במהלך האשפוז יש צורך בטיפול מקומי מספר פעמים ביום עם לקיחת תרביות מהאוזניים בכל יום. במידה וטיפול זה לא עוזר או ההפרשה שהתייבשה חוזרת יש וקיימת כמובן אפשרות שהגורם להפרשה הן צינוריות האיוורור (כאשר יש צינוריות איוורור) לשקול מעבר לשלב הבא: 4. הוצאת צינוריות האוורור (מתוך מחשבה שהצינוריות עצמן הזדהמו כתוצאה מההפרשה ומהוות כרגע גורם להפרשה). במידה ולאחר הוצאת הצינוריות הילד מתחיל שוב לסבול מדלקות אוזניים חריפות חוזרות, אזי עוברים לשלב הבא : 5. החדרה חוזרת של צינוריות אוורור חדשות. אם גם אחרי החדרת הצינוריות החדשות ההפרשה מתחדשת, מתחילים שוב לטפל כפי שכתבתי בסעיפים: 4, 3, 2, 1 ואם עדיין יש הפרשות, יש צורך לבצע Cortical Mastoidectomy. ברוב המכריע של הילדים הבעיה נפתרת קודם לכן. באיחולי בקריאות שלימה פרופ' לונץ

שלום כנראה ששלחתי לך תגובה לשאלה אחרת... לגבי שתל או מכשיר שמיעה, המידע שמסרת בהחלט אינו מבפק כדי להשיב.עליך לפנות למרכז השתלות כדי לבצע הערכה מליאה ואז ניתן יהיה לתת תשובה מה הכי נכון ומועיל לבנך בשלב זה. בברכה פרופ לונץ

09/01/2014 | 10:40 | מאת: דנה

שלום בני בן השלוש מרכיב מכשירי שמיעה מגיל שנה הוא פיתח שפה בסדר. לבני לקות שמיעה דו צדדית באוזן ימין 70DB ובאוזן שמאל הוא 50DB מכשירי השמיעה עוזרים לו הוא שומע איתם בין 25DBולפעמים כשהוא חולה מגיע ל40DB אך לאחרונה רופא אף אוזן גרון הציע לי לחשוב על שתל אומר שיעזור לבני יותר מהמכשירים..יש לציין שעד שהגעתי לרופא החדש(לפני חודש) בני לא היה מועמד כלל לשבלול, הוא לומד במיח"א ותמיד במעקב. אני לא יודעת מה עדיף לבני שתל או מכשירי שמיעה?

לקריאה נוספת והעמקה

07/01/2014 | 18:25 | מאת: ענת

שלום ביתי בת 13 עומדת לפני ניתוח חוזר באוזן שמאל, בעקבות נקבים בשתי האוזניים עברה ניתוח באוזן ימין לפני ארבע שנים , הניתוח הצליח. באוזן שמאל השתל לא נקלט. לכן היום אחרי שנתיים הוחלט לנתח שוב, אני מבינה שלא נותרה רקמה של עור תוף לכן לוקחים חומר ממקום אחר, האם זה אומר שהסיכויים להצלחת הניתוח החוזר קטנים ? אם כן מה הם אחוזי ההצלחה בניתוח חוזר ? תודה רבה ענת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת לגבי ניתוח חוזר לסגירת נקב בעור התוף. ככלל סיכויי הצלחת ניתוח לסגירת נקב בעור התוף טובים, כולל בניתוח חוזר. אולם ההצלחה תלויה במספר גורמים, בינהם גודל הנקב, מיקומו (קידמי, מרכזי אחרי), אנטומיה של תעלת האוזן החיצונית. לכן קשה לנקוב במספרים אולם הסיכוי לסגירה מוצלחת של עור התוף בניתוח חוזר הינו עדיין בסדר גודל של 70-80%. ברור כי נקב צריך להיות סגור ויש לעשות כל מאמץ לסגרו. באופן נדיר קיימות אוזניים שלא ניתן לסגור, אך זה כאמור נדיר בהצלחה פרופ לונץ

04/01/2014 | 09:39 | מאת: איסלאם מראר

שלום רב בני בן 16.5 הןשתל בגיל שנתיים נוקליוס 24 באוזן ימין.כיום הוא מדבר שלוש שפות ושומע מצוין.הבעיה שיש כרגע בצקת באזור השתל והרופה אומר שיש חשד ל DEVICE MALFUNCTION.הילד קיבל אנטביוטיקה וסטירואידם לפני יומיים לקראת טור בעוד שבועיים 15/1 להערכה.בינתיים הוא שומע רגיל אב הרופא לא אופטימי וממליץ על החלפת השתל הישן בחדש ועל ניתוח באוזן השניה.האם כדאי להסתכן בניתוח באוזן השניה בגילו והאם יוכל להפיק תועלת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איסלאם באופן כללי נראה כי בנך משוקם היטב בעזרת שתל השבלול וכל הכבוד! כרגע התעוררה בעיה והגישה המוצעת הינה הגישה הנכונה ככל הנראה, על סמך מה שכתבת. ניתוח השתלה שבלולית הינו ניתוח סטנדרטי ושכיח מאד, המבוצע על ידי מנתחים מיומנים. מובן שתמיד קיים סיכון אולם התועלת בצידו רבה מאד כפי שאת כבר יודעת. מאד לא כדאי להמשיך ולהשאיר את האוזן השניה ללא שיקום גם אם קיימת אפשרות שהתועלת לא תהייה רבה. כרגע אי אפשר לדעת וקיים בהחלט סיכוי טוב שבנך יפיק תועלת מהשתל בצד השני. ויפה שעה אחת קודם. לגבי השתל הבעייתי, במידה והצוות המנתח יגיע למסקנה שיש להחליפו, יהיה צורך להחליפו. זה ברור גם לך. אני מאחלת לכם הצלחה בהתהליך ושוב, בנך, את והמשפחה ראויים למחמאות גדולות על הדרך שעברתם. בברכה פרופ לונץ

29/12/2013 | 13:12 | מאת: דנה

אני אמא לילד בן שלוש הסובל מליקוי שמיעה בשתי האוזניים בימין חמור ובשמאל בינוני עד חמור הוא לומד במיח"א ועם מכשירי שמיעה הכל היה בסדר הוא פיתח שפה יפה והיה במעקב לפני עשרה חודשים הוא עבר ניתוח להוצאת השקד השלישי וכמה חודשים מאז כל תקופה של כמה שבועות היתה לו דלקת באוזניים עם הפרשות והוא לא יכל לשים את מכשירי השמיעה (בהתחלה הוא היה שומע עם המכשירים 15-25DBועם הזמן הוא הגיע ל50DB עם המכשירים אני כמעט בטוחה שזו ירידה בגלל הדלקות החוזרות לאחר כמה בדיקות והחלפת רופא א.א.ג הומלץ על הוצאת שקדים וניתוח צינוריות, הוא נותח לפני כחודש ומאז יש לו הפרשות לבנות צהובות מהאוזן באופן תמידי כל היום דבר שמונע ממני להרכיב לו את מכשירי השמיעה. ניגשתי לרופא והוא אמר לי לשים לו מי חמצן. האמת אני מותשת מאוד ומפחדת שכל הזמן הזה בני לא שומע טוב ומפסיד המון אני מרגישה כמו סביבון עושה מה שמבקשים אך שום דבר לא נפתר ובינתיים בני סובל. מה ניתן לעשות במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מבינה שבנך סובל מליקוי שמיעה תחושתי עיצבי ובנוסף מדלקות אוזניים אשר בגינן הוחדרו צינוריות איוורור. עקב בדלקות ישנה הפרשה מתמדת מהצינוריות ובשל כך לא יכול להשתמש במכשירי השמיעה. במיקרים כאלו יש כמובן לעשות כל מאמץ לייבש את האוזניים בהקדם האפשרי. ניתן ברוב המקרים להשיג יבוש של האוזנים בטיפול אינטנסיבי משולב, מקומי על ידי טיפות 0מי חמצן זה בסדר) אולם אם זה לא עוזר יש צורך לעבור לשילוב של טיפול מקומי וטיפול אנטיביוטי סיסטמי (כלומר דרך הפה, או דרך הוריד באישפוז). אני מצרפת דוגמא לטיפול מסןג זה במקרים העקשניים. טיפול בהפרשה עקשנית מהאוזניים לאחר ניתוח החדרת צינוריות או ללא צינוריות (דרך נקב בעור התוף) – מעודכן 3.4.13 פרופ לונץ השלבים המקובלים בטיפול במקרים כאלו הינם : 1. לקיחת תרבית מהאוזניים ומתן טיפול בטיפות אוזן (אפשרי מי חמצן 3%) 3-4 טיפות X 3 פעמים ביום למשך כשבועיים. במידה והאוזניים לא מתייבשות, אזי יש : 2. לקחת תרבית חוזרת ולתת אנטיביוטיקה בהתאם לתוצאות התרבית (יש לקחת בחשבון גם את תוצאות התרבית הראשונה שנלקחה- סעיף 1). רצוי לתת את האנטיביוטיקה בשלב זה דרך הפה, תוך המשך הטיפול המקומי באוזניים. במידה והבעיה לא נפתרת עוברים לשלב הבא: 3. לקיחת תרבית נוספת ומתן אנטיביוטיקה מתאימה דרך הוריד לפי תוצאת התרביות תוך כדי אשפוז ותוך לקיחת תרביות חוזרות ומעקב מתמיד אחרי תוצאותיהן. במהלך האשפוז יש צורך בטיפול מקומי מספר פעמים ביום עם לקיחת תרביות מהאוזניים בכל יום. במידה וטיפול זה לא עוזר או ההפרשה שהתייבשה חוזרת יש וקיימת כמובן אפשרות שהגורם להפרשה הן צינוריות האיוורור (כאשר יש צינוריות איוורור) לשקול מעבר לשלב הבא: 4. הוצאת צינוריות האוורור (מתוך מחשבה שהצינוריות עצמן הזדהמו כתוצאה מההפרשה ומהוות כרגע גורם להפרשה). במידה ולאחר הוצאת הצינוריות הילד מתחיל שוב לסבול מדלקות אוזניים חריפות חוזרות, אזי עוברים לשלב הבא : 5. החדרה חוזרת של צינוריות אוורור חדשות. אם גם אחרי החדרת הצינוריות החדשות ההפרשה מתחדשת, מתחילים שוב לטפל כפי שכתבתי בסעיפים: 4, 3, 2, 1 ואם עדיין יש הפרשות, יש צורך לבצע Cortical Mastoidectomy. ברוב המכריע של הילדים הבעיה נפתרת קודם לכן. באיחולי בקריאות שלימה פרופ' לונץ

שלום רב יש למטופל שתל באוזן אחת כבר הרבה שנים ורוצים לעשות שתל נוסף באוזן השניה השאלה אם הכרחי מאותה חברה לעשות שתל ? או שאפשר לבחור חברה אחרת ? תודה מראש

שלום לעיניין סוג השתל באוזן הנגדית, לאחר שיש כבר שתל אחד באוזן אחת. בעקרון רצוי מאד להשתיל אצל אותו אדם את אותו סוג שתל בשתי האוזניים. זו בחירה יותר פשוטה ויותר קלה מבחינות רבות, בינהן חיי היום יום של המושתל. ידועים כמובן מקרים בהם בכל אוזן ישנו שתל אחר אולם אין זו בחירה אופטימאלית בהצלחה פרופ' לונץ

06/01/2014 | 09:38 | מאת: א

נחכה להחלטה אישית שלו

שלום בתי בת 11 טענה שלא שומעת טוב, לאחר בדיקה אודיולוגית נקבע שזקוקה למכשירים. התוצאות ימין 100\35 שמאל100\40 . כמו כן ביצענו בדיקה ממוחשבת ובדיקת ברה ושניהן יצאו תקינות. מה אמינות הבדיקות ברה+ממוחשבת? האם יש צורך בבדיקת סי.טי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצערי לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לראות את הבדיקות עצמן. בעיקרון כאשר בדיקת שמיעה רגילה מראה ליקוי שמיעה גם ברה תראה בדיקת שמיעה. בגיל 11 אין צורך ב ברה שכן בדיקת שמיעה רגילה היא הבדיקה הנכונה והאמינה. את מתארת מצב מעט מוזרת. פרופ לונץ

07/12/2013 | 15:52 | מאת: תגובה לבהמשך לתשובתך מס' שורות למטה

ההודעה לא מובנת לאיזו הודעה את/אתה מתייחס/ת?

04/12/2013 | 18:27 | מאת: קרן

בני בן ה10 התחיל לאחרונה לסבול מירידת שמיעה חד צדדית באוזן ימין. הליקוי באוזן ימין בינוני עד חמור. השמיעה באוזן שמאל תקינה. 3 בדיקות שמיעה הראו זאת. בדיקת ברה יצאה תקינה. אין לו תופעות בעייתיות נוספות כלל. הוא בריא בד"כ. עשינו לו אם. אר.איי ואני מצרפת את הממצאים. 1. מה משמעותם? 2. 2. האם בד"כ הפתרון הוא הכנסת שאנט או פתרון ניתוחי אחר? ואם כן עד כמה הניתוח מסובך ומסוכן? האם יש פתרון תרופתי או אחר שאינו כירורגי? 3. קראתי שאצל -70% חל שיפור ספונטני. האם כדאי להמתין? האם יש בכך סכנות? 4. האם בעיה כזו עלולה לגרום בעתיד לתסמונת מנייר? (הוא אינו סובל כרגע מהתופעות שלה). הערה: ב-2008 הוא עשה אם.אר.איי בעקבות הופעת פזילה. הבדיקה יצאה תקינה. תודה!! . הבדיקה בוצעה בתאריך 30/11/2013 של : המוח והפרימידות MRI להלן ממצאי בדיקת במישורים השונים. T2 , T1 טכניקה: ערכי התוויה קלינית: ירידה בשמיעה מימין. ממצאים: . 1. התייחסות לבדיקה קודמת מוגבלת מ 16.11.08- 2. הרחבה של השק/ הדוקט האנדו-לימפטי מימין, בקורלציה להסתמנות. האזור לא נכלל בבדיקה הקודמת בצורה המתאימה להשוואה. הדגשה מעטה של השק משמאל, ללא הרחבה מובהקת. 3. לא הודגמו ממצאים משמעותיים נוספים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הרחבה של ב ENDOLYMPHATIC DUCT במקרה של הבן שלך, הסובל מליקוי שמיעה תחושתי עיצבי מימין והרחבה של ה ENDOLYMPHATIC DUCT מימין אינה קשורה למחלת מנייר והניתוחים שאת מזכירה אינם ניתוחים הקשורים לבעייתו של הבן שלך. אצל בנך לפי הבנתי יש ליקוי שמיעה חד צדדי על רקע מבנה מולד לא תקין מעט של האוזן הפנימית אשר בהדמייה נראה כהרחבה הנ"ל. הממצא לא הודגם בבדיקה מ 2008, קרוב לודאי מכיון שלא נעשה MRI מכוון לאוזניים בברכה פרופ לונץ

05/12/2013 | 08:53 | מאת: קרן

פרופ' לונץ אני מודה לך מאוד על תשובתך! 1. האם צפויה התדרדרות בשמיעה? האם יכול להיות שיהיה שיפור בשמיעה? 2. חשוב לנו לקבוע אליך תור. חוות דעתך חשובה לנו ביותר. כיצד עושים זאת? תודה! קרן

03/12/2013 | 11:04 | מאת: מתענינת

שלום לך. בני בעל ירידה חמורה בשמיעה. לפני 17 שנה עבר ניתוח שתל קוכליארי בבית חוילם תל השומר אצל פרופסור קורננברג. מאז חל שיפור קל בשמיעתו, אך הוא עדין אינו שומע טוב ומתקשר רק באמצעות קריאת שפתיים. שמענו שיש עכשיו מכשיר חדש, אולם בשביל להרכיב אותו יש צורך בניתוח מחדש. היינו מעונינים לקבל פרטים נוספים על המכשיר. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאד לא שכיח שהשיפור כתוצאה מהשתלה שבלולית אינו מתאים לציפיות בטרם הניתוח. כדי להתייחס לשאלתך יש כמובן צורך ביותר מידע לגבי הסיבות לאי ההצלחה של ההתערבות במקרה של הבן שלך. במידה ויש צורך להחליף את השתל, אכן יש לנתח מחדש. בעקרון השתלה חוזרת הינה דבר צפוי למדי אצל מועמדים להשתלה, ואם יש בכך צורך ויש סיכוי טוב לתועלת כתוצאה מכך, זה כדאי כמובן. כדי לדעת האם יש אכן סיכוי לתועלת רבה מהליך ההחלפה יש לבצע ההערכה מסודרת שאני מניחה שעשו או יעשו לבנך . בברכה פרופ לונץ

01/12/2013 | 14:42 | מאת: עימאד

לשום פרופ' מיכל לונץ הנושא:טינטון באוזניים זה התחיל ב-15.09.13 עם תוצאות בדיקת שמיעה של ירידה באוזן שמאל כ-25% ו-5% בימין לאחר אבחון של רופא אאג קבלתי תורפת פרדניזון למשך שבועיים ב-30.09.13 תוצאות בדיקת השמיעה ירידה 5% באוזן ימין ו-20-15% בשמאל במשך חודש ביקרתי אצל רופא אאג ונאמר לי שהמצב אמור להשתפר תוך 6-8 חודשים וזה יעלם לבד הרופא הפנה אותי לצילום MRI ליתר בטחון תוצאות הבדיקה ב-14.10.13 ממצא דקיק שמימדו 0.7X2.3 מ"מ .מוקד זה נראה כמואדר בגדוליניום וחשד כשוואנומה וסטיבולרית יושבת על העצב ה-8 משמאל בחלקו העמוק. לאחרונה ביצעתי עוד בדיקת שמיעה ב-15.11.13 עם תוצאות הפוכות ירידה 20-15% באוזן ימין -5% באוזן שמאל . הרעש נשמע לא רק באוזן שמאל אלא בגם בימין ד.א. לפני כמה ימים הרעש נחלש לגמרי וחשבתי שזה כבר עבר יום למחרת זה שוב חזר יש מצב שהרעש עובר מאוזן לאוזן ועל מה זה מעיד ? האם זה אומר שאין קשר לממצא הדקיק שנתגלה אוזן שמאל בצילום ה-MRI ? האם ישנו קשר בין הטינטון לבין התזונה שלי כפי שנאמר לי ע"י אחרים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה שמה שיש לה הינו "ירידת שמיעה תחושתית עיצבית פלורטואנטית ("מתנדנדת" ) בשמיעה, דו צדדית. זה בהחלט דורש מעקב בבדיקות שמיעה, מעקב MRI, מעקב רופא נוירולוג ובעיקר, מעקב רופא אאג שהוא ממומחה לשמיעה ורפאת האוזן ונוירואוטולוגיה. קיימים בארץ מספר מומחים כאלו ועליך להיות במעקב אצל אחד מהם ובמידת הצורך לעשות בדיקות נוספות. טינטון על פי רוב הינו מצב חולף אך יכול לקחת זמן מה עם עליות וירידות כפי שאתה חווה. בברכה פרופ לונץ

30/11/2013 | 20:00 | מאת: אורית

לידיעת הורים לילדים שנולדו עם מיקרוטיה וכן מבוגרים עם מיקרוטיה, נפתחה לאחרונה קבוצת microtia Israel בפייסבוק, בה נוכל להחליף מידע, חוויות, או סתם לתמיכה כשקשה... אתם מוזמנים להצטרף.

אכן דבר חשוב

30/11/2013 | 12:26 | מאת: ירון

אני בן 37 וסובל כשנה מטינטון ללא הפוגה שנשמע ממרכז הראש כזימזום במשך 24,שעות ביממה שנגרם לאחר דלקת גרוןצשהסתבכה לדלקת באוזן ימין שנאטמה למשך כשלושה שבועות שבמהלכן נוצר הטינטון טופלתי רק באנטיביויטקה מסוג מוקסיוויט למרות שבבדיקת שמיעה הייתה ירידה בינונית דו צדדית בכל התדרים שנעלמה כעבור כחודשיים ונותרה רק ירידה דו צדדית בינונית בתדרים 6000-10000 בדיקות ברה וmri תקינות האם מכיון שהיה מדובר על ירידה פתאומית בשמיעה לא היה חשוב לטפל במתן סטרואידים על מנת למנוע את הנזק הקבוע לאוזן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לשאלתך האם היה צורך בסטרואידים בעת האירוע לפני שנה, כמובן קשה כעת לומר, עם שאת, לפי מה שאתה מתאר, קרוב לודאי שלא היה מדובר אז בליקוי תחושתי עיצבי שהצדיק זאת, אחרת היו מין הסתם נותנים כי זה טיפול מקובל. ללא קשר לכך, לסטרואידים ככל הנראה אין השפעה ארוכת טווח ויתכן שמה שאתה עובר עכשיו לא ניתן היה למנוע לשימחתנו, טינטון חולף אצל מרבית האנשים. במידה ואתה זקוק לטיפול ספציפי להקלת הטינטון ולהכללתו המהירה יותר ברקע הכללי כך שלא תחוש בו או תחוש בו פחות, ישנם בארץ מספר מומחים לעיניין ספציפי זה, בינהם לפי סדר האלף בית: ד"ר בן דוד, ד"ר טליה מרק בהצלחה פרופ לונץ

02/12/2013 | 09:08 | מאת: ירון

הייתה ירידה עיצבית מעורבת בינונית דו צדדית בזמן הדלקת בכל התדרים והרופא במיון טען שהירידה היא מכיון שיש דלקת עם מוגלה למרות שכבר התחיל אצלי כשבוע טינטון והתעקש כי אין צורך בסטרואידים ושאמשיך רק עם האנטיביוטיקה למשך 10 ימים האם לדעתך הוא לא טעה? וכן ניתן היה למנוע את הנזק הקבוע?

18/11/2013 | 19:07 | מאת: אבי

התכוונתי לירידת שמיעה עצבית ולא הולכתית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כדי שניתן יהיה להתייחס לשאלה (שנראיית לי חשובה), בבקשה שלח שוב את סיפור המחלה מלא וגם בדיקת שמיעה אם אפשר בברכה פרופ לונץ

18/11/2013 | 18:30 | מאת: אבי

שלום,לבני בן ה-14 שיש ירידת שמיעה הולכתית מולדת באוזן שמאל (45DB קבוע מגיל קטן). הוא צריך לעבור ניתוח לסגירת נקב בעור התוף באוזן זו. בבדיקה נמצא שיש שחיקה של עצמות השמע ונאמר לי שכדאי לתקן את עצמות השמע כדי לשפר את השמיעה. למיטב הבנתי אם הירידה בשמיעה היא הולכתית ניתוח שכזה לא ישפר את השמיעה. האם אפשר לוותר על הניתוח? האם אי ביצוע הניתוח יגרום לירידה הדרגתית בשמיעה לאורך השנים או לסיבוכים אחרים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גדי לענות על השאלה שלך, או לדוןבה, מוכרחים לראות את האודיוגרם המלא 0בדיקת שמיעה) פרופ לונץ

שלום טרם העברת מידע לגבי בדיקת השמיעה בברכה פרופ לונץ

הנני 10 שנים לאחר ניתוח מסטואיד( אחרון מ-7 ניתוחים). בתקופה האחרונה חזרו הפרשות ותחושת סחרור קלה. הנני חבר קופ"ח מכבי. מעוניין להגיע לבדיקה בהקדם. אני גר באזור הצפון. אשמח לתשובה היכן ומתי אוכל להגיע לפגישה ובדיקה. הופנתי אלייך ממתמחה שלך בשם שלמה מרחבי, והוא המליץ לי מאוד להזדרז. אודה על תשובתך בהקדם. אציין כי נעשו מספר פניות למרפאתך בחיפה הושארה הודעה בתא קולי אך לא קיבלתי פניה חוזרת.א

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מצטערת שלא ענו לך אנא השאר שם ומספר טלפון אצל המזכירה ויחזרו אליך פרפו לונץ

07/11/2013 | 22:14 | מאת: נטלי

שלום, בתי עם נקב בעור התוף והומלץ עד הניתוח להיעזר במכשיר bone. באף מכון שמיעה שפניתי לא עובדים על המכשיר. רופא אאג וגם לא בקופה לא יודעים לאן להפנות אותי. האם תוכלי לומר באיזה מכון ניתן להשיג מכשיר זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצערי איני יכולה להמציא רשימת מקומות בהם ניתן לרכוש מכשיר כזה. קרוב לודאי שניתן להשיג רשימה כזו דרך אגודת מיח"א אואגודת שמע. קימים בשוק מספר סוגים של מכשירים כאלו, בעלי איפיונים ואיכויות שונות. נסי לפנות למיח"א ושמע לפי מקום המגורים שלך. אני מניחה שנציגים של מכוני השמיעה השונים קוראים בפורום זה מדי פעם, ויתכן שמישהו מהם יוכל להגיב. במידה ותאתרי מקום כזה אנא הוסיפי תגובה שתתייחס לכך. בברכה פרופ לונץ

עקב כולסטאטומה באוזן אחת אני צפוי לעבור ניתוח. האם ניתן יהיה לעשות את שיחזור עצמות השמע כבר בעת הניתוח או יהיה צורך בניתוח נוסף לצורך זה (בהנחה כי ימצא כי נזקי המחלה אינם דרסטיים)? שאלה נוספת, כיצד ניתן לוודא שהמחלה לא חזרה? האם יהיה בהכרח צורך בניתוח נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תום לגבי שיקום עצמות שמע: שיקום עצמות שמע בכולסטאטומה יכול להעשות בניתוח "הראשון", זה שנעשה לסילוק המחלה או בניפרד, לאחר מכן. מרבית המנתחים כיום ינסו לבצע את שיקום עצמות השמע הניתוח הראשון שכן כיום על פי רוב לא מבוצע "ניתוח הסתכלות שניה" מתוכנן אלא רק במידה וחושבים שיש חזרת של המחלה (דבר שמחליטים עליו לפי ממצאי MRI או לפי בדיקת מיקרוסקופ במירפאה). יש לזכור כי ביצוע שיחזור של עצמות השמע אינו מבטיח כי השרשרת המשוחזרת אכן תתפקד. אני מניחה שהרופא המיועד לנתח אותך הסביר לך זאת. לגבי חזרת מחלה: הסיכוי לחזרת מחלה הינו כ 30%, או כי נשארה מחלה מיקרוסקופית באחד התאים או כי עור התוף שוקע מחדש ומייצר מחדש כולסטאטומה. במידה ואין שקיעת עור תוף, לא ניתן לראות זאת בבדיקה במירפאה ולכן מבצעים MRI. במידה ויש יצירה מחודשת של כולסטאטומה, כלומר עור התוף שוקע ויוצר ממחדש כולסטאטומה, ניתן על פי רוב לראות זאת בבדיקה במירפאה. במיקרוסקופ. לכן גם לאחר ניתוח כולסטאטומה חייבים להיות במעקב אצל הצוות המנתח לאורך שנים רבות מאד. ברוב הפעמים שיבוא החולה יאמר לו שהכל בסדר אבל כדאי מאד שיהיה מי שיראה את החזרה ויחשוד בה מוקדם ככל האפשר. לא בטוח שרופא אאג רגיל שאינו מנתח אוזניים, הינו אכן בעל ההכשרה והנסיון לכך. בברכה פרופ לונץ

27/10/2013 | 20:17 | מאת: שלומי

שלום רב מיכל אני בן 47 סובל כחמש שנים מירידת שמיעה הלכתית באוזן ימין לאחר בדיקה של רופא א.א.ג הומלץ לי לבצע ניתוח או מכשיר שמיעה יש לי מספר שאלות : 1. מהם הסיכונים בניתוח ומה הסטטיסטיקה לגביהם ? 2 . מה לגבי ההחלמה וחזרה לשגרה ? 3. מה את היית ממליצה ניתוח או מכשיר שמיעה? בברכה, שלומי

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תגובתי הקודמת. ההודעה שלך נכתבה פעמיים

27/10/2013 | 20:17 | מאת: שלומי

שלום רב מיכל אני בן 47 סובל כחמש שנים מירידת שמיעה הלכתית באוזן ימין לאחר בדיקה של רופא א.א.ג הומלץ לי לבצע ניתוח או מכשיר שמיעה יש לי מספר שאלות : 1. מהם הסיכונים בניתוח ומה הסטטיסטיקה לגביהם ? 2 . מה לגבי ההחלמה וחזרה לשגרה ? 3. מה את היית ממליצה ניתוח או מכשיר שמיעה? בברכה, שלומי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומי ניתוח סטפדקטומיה שהוא הניתוח לשיקום שמיעה באוטוסקלרוזיס משפר את השמיעה בכ 95% מהמנותחים. הסיכון העיקרי הינו פגיעה בשמיעה באוזן המנותחת ושיעורו מקובל כ 1%. פרט לכך לכל החולים יש לאחר הניתוח סחרחורת שחולפת תוך ימים. סיכוני ניתוחי אוזניים רגילים חלים גם במקרה של ניתוח אוטוסקלרוזיס אולם שיעורים נמוך ביותר מכיון שמדובר באוזן ללא זיהום אשר המבנים האנטומיים שלה אינם מוסתרים. מרבית החולים חוזרים לשגרה לאחר כשבועיים. ההחלמה מהניתוח אינה קשה והמרוצות מהניתוח מאד מאד גבוהה. זהו אחד הניתוחים היותר מוצלחים לשיקום שמיעה, אולי המוצלח שבהם. לגבי ההמלצה לניתוח או מכשיר שמיעה? לא ניתן להמליץ מבלי לדעת פרטי פרטים על מצב השמיעה של החולה, מצב האוזן, השמיעה ועוד. עליך לפנות לרופא של ולשאול אותו מהי המלצתו בברכה פרופ לונץ

26/10/2013 | 14:12 | מאת: זוהר

שלום פרופ' לונץ. נבדקתי במרפאות חוץ (בני צ.) ונקבע לי תור לנתוח השתלת צינוריות באוזן ימין. אני סובלת מאוזניים כבר שנים (אני בת 27 ) ובשלושת החודשים האחרונים טופלתי התרופות שונות לייבוש (אלרגית לאריום ובגללו אושפזתי ). עור התוף משוך פנימה בשתי האוזניים ויש הטוענים כי העור מצולק. כולי תקווה שהשתלת צינורית תפתור לי את הבעייה, אם כי הרופא שבדק אותי אמר שיתכן והשתל יפלט מהר מידי, יתכן והנקב לא יסגר, ויתכן ואם עור התוף לא יעלה אצטרך ניתוח נוסף (פתיחת האוזן). האם אני עומדת בפני איבוד השמיעה באוזן ימין ? נקבע לי תור לניתוח בתחילת נוב' תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב על הנטיה לשקיעה של עור התוף לא ניתן להשפיע בעזרת תרופות. שקיעה של עור התוף יכולה להשתפר באופן ספונטני, להשאר כפי שהיא או להחמיר. כאשר שקיעה מחמירה עלולה להתפתח מחלת הנקראת כולסטאטומה אשר הורסת באופן איטי והדרגתי את האוזן התיכונה ויכולה להרוס גם את האוזן הפימית ולגרום לסיבוכים משמעותיים ביותר כיון שהמצב הזה נוטה מאדג להזדהם. מדובר בסיבוכים שהינם חמורים בהרבה מפגיעה בשמיעה. לכן יש לעשות הכל כדי למנוע התפתחות כולסטאטומה. כאשר למרות הכל מתפתחת כולסטאטומה יש לטפל בה ולסלקה. הטיפול הוא כירורגי. בחלק משמעותי ממקרי כולסטאטומה נדרשים יותר מניתוח אחד ולא פעם הרבה יותר מניתוח אחד, כי זו מחלה שנוטה לחזור מסיבות שונות, בינהן, שקיעה מחודשת של עור התוף (שעליה כאמור לא ניתן להשפיע). כולסטאטומה הינה מחלה שכיחה ויש נסיון רב מאד בטיפול בה. אם יש שקיעה מחודשת של עור התוף לאחר ניתוחים עקב כולסטאטומה, וזה יכול להופיע גם אחרי שנים רבות, יש לטפל בה באופן מיידי אם רואים שקיימת החמרה מתמדת ונטיה לפתח כולסטאטומה. חולים הסובלים מכולסטאטומה או משקיעה של עור התוף חייבים להיות במעקב צפוף אצל רופא אאג שבודק בעזרת מיקרוסקופ ורצוי רופא אאג שהיה מעורב בניתוח. כאשר יש שקיעה הולכת ומחמירה של עור התוף, כלומר עלולה להתפתח כולסטאטומה, עלינו לטפל בה. הטיפול הבסיסי והפשוט ביותר בשקיעה הולכת ומחמירה של עור התוף הינו החדרת צינוריות בתקוה שעור התוף יחזור למקומות והשקיעה תיפסק. לצערנו צינורית איוורור נפלטת מעור התוף במוקדם או במאוחר. אם השקיעה מתחדשת (וכאמור אין לנו השפעה על הנטיה להשקיע את עור התוף) יש צורך להחדיר מחדש צינורית אם רק אפשר. לא תמיד אפשר כיון שאחרי החדרות רבות וחוזרות עור התוף נעשה סמרטוטי ולעיתים צריך להחליפו. לפי מה שאת מבינה ממה שכתבתי עד כה שקיעת עור התוף (וגם כולסטאטומה) הינה מחלה "שצריך להתעסק איתה" אולם ברוב המקרים אם החולים "לא מתייאשים" אפשר לחיות איתה בצורה מאד טובה ולהגיע למספר קטן ככל האפשר של ניתוחים. הרבה חולים מתייאשים באמצע הדרך ומזניחים ואז מגיעים הסיבוכים. לגבי השמיעה, ככלל ניתן לעזור לך עם השמיעה בבצורה מאד טובה במידה ויהיה צורך גם בעזרת טכנולוגיה חיצונית וזה לא "אסון". חולים הסובלים משקיעה של עור התוף אינם מגיעים בדרך כלל למצב של חרשות. לסיכום, במקרה שלך כפי שאני מבינה אותו מתוך מה שאת כותבת, בשלב ראשון יש אכן לנסות ולהחדיר צינורית איוורור בתקוה שזה יתן פתרון ובתקוה שהנטיה להשקיע את עור התוף תחלוף מאליה ולפי הצורך יוחלט על המשך טיפול, כולל המשך טיפול בשמיעה. בהצלחה פרופ לונץ

28/10/2013 | 13:49 | מאת: זוהר

תודה מקרב לב לתשובתך (פרו' מיכל ל. ההשתלה נקבעה ל- 3 בנוב'. עולי תקווה שאהיה תחת השגחתך. היא חשובה לי מאוד.

24/10/2013 | 22:14 | מאת: מירב

בני בן ה-4 מתוכנן לעבור ניתוח כפתורים הוא סובל מתת לחץ (C ) וירידה קלה (20). האם יש עדיפות לסוג מסויים של צינוריות - דונאלד או ארנסטרום (ייתכן והאיות מוטעה...)? אשמח לקבל המלצה ופירוט.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאשר עולה שאלת הצורך בהחדרת צינוריות איוורור הנקודה החשובה ביותר היא ההתוויה. האם יש נוזלים בחלל התוף וליקוי שמיעה הולכתי או האם קיימת שקיעה של עור התוף, או האם קיימות דלקות אוזניים חריפות חוזרות. במידה ואחד מאלו מתקיים יש בדרך כלל התוויה להחדרת צינוריות איוורור. אין הבדל משמעותי בין צינורית מסוג ARMSTRONG וצינורית מסוג DONALDSON. שני הסוגים טובים. במידה והרופא שמיועד להחדיר את הצינוריות מעדיף אחד משני הסוגים כדאי ללכת לפי הנוחיות שלו והמלצתו. פרופ לונץ

25/10/2013 | 09:05 | מאת: מירב

בני סובל משקיעה של עור התוף ("אין לו אוזן" , לפי דברי הרופא, "אין חלל". אני תוהה לגבי סוג הצינורית מכיוון שהרופא המטפל עם כפתורי DONALDSON טוען שבגלל החתך של הכפתור אין סיכוי להחדרת מים ואף שולל שימוש לא הכרחי באטמים, בניגוד ל ARMSTRONG שמצריך התאמה לאוזן ואולי יותר עמיד...??? בכל מקרה אם ידועה ההתוויה, האם יש העדפה לסוג טיפול מסויים? תודה על התגובה והתשובה המפורטת שבהחלט מאירה ומכוונת.

23/10/2013 | 22:25 | מאת: Olka

מיכל שלום אני בעלת ליקוי שמיעה עצבי דו צדדי לא סימטרי מגיל הילדות. אינני יודעת מה מקור הליקוי אך כיוון שהדיבור שלי תקין, מניחים שהליקוי הינו נרכש (אינו תורשתי). כרגע אני בהריון ראשון - איך ההריון ולידה עלולים להשפיע על השמיעה שלי? האם ניתן למנוע הדרדרות בשמיעה? האם אצטרך לעבור ניתוח קיסרי על מנת לא לאבד את שמיעתי? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במצבים גופניים כמו שפעת, מחזור חודשי או הריון יכולה להיות השפעה שלילית על השמיעה אצל אנשים לקויי שמיעה. עם זאת השפעה זאת הינה לא שכיחה ומרבית לקויי השמיעה אינם סובלים מתופעות אלו. אין שום סיבה לעבור ניתוח קיסרי בהקשר לחשש מהדרדרות שמיעתית. מאחלת לך המשך הריון הריון ולידה קלים פרופ לונץ

12/09/2013 | 11:08 | מאת: אבי

שלום אני סובל מירידה בשמיעה וטינטון כ18 שנה בשל חשיפה לרעש חריג בשנים האחרונות יש ירידה חדה (אני בן 46) לאחר בדיקה נאמר לי כי אני סובל מאוטוסקלרוזיס למרות שאין רקע תורשתי האם יש סיבות נוספות/אחרות לירידה בשמיעה בספרות הרפואית ותודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי אני מבינה שבנוסף לירידת השמיעה התחושתית עיצבית הידועה אצלך מזה זמן רב, יש כעת גם מרכיב הולכתי לירידת השמיעה ולכן נקבע כי מדובר ככל הנראה באוטוסקלרוזיס. בעקרון ירידת השמיעה באוטוסקלרוזיס נובעת מקיבוע של אחת מעצמות השמע, הארכובה. ליקוי שמיעה מסוג זה יכול להתפתח עקב פגיעה אחרת בעצמות השמע במקורה יכול להיות בדלקות אוזניים כרוניות או חבלה. קיימים גורמים נוספים הממובילים לירידת שמיעה דומה אולם הללו נדירים ביותר. אמנם אוטוסקלרוזיס קשורה במרכיבים גנטיים, עם זאת אצל מרבית החולים לא ניתן לאתרם לפי סיפור המחלה. בברכה פרופ לונץ

שלום, ביום א' נפגעתי בתאונת דרכים בה התנגשתי ברכב שלפני בעוצמה. כתוצאה מכך יש ירידת שמיעה של 80% באוזן שמאל. 1. מה הטיפול המומלץ? אשמח לקבל הסבר על אופן ומשך הטיפול 2. האם יש דחיפות בטיפול או שכדאי להמתין ולראות אם חל שיפור? כרגע חלפו 4 ימים מיום התאונה. בתודה מראש, נעמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמי הטיפול המומלץ המקובל בליקוי שמיעה פתאומי, כולל כזה שנובע מחבלה, הינו מנוחה ומתן תרופות ממשפחת הסטרואידים. אני מניחה שנאמר לך כבר כאשר נעשתה האבחנה של ליקוי השמיעה, כי ככל שמועד התחלת הטיפול קרוב יותר לאירוע אובדן השמיעה יעילות הטיפול גדולה יותר. עם זאת מקובל כי הטיפול יכול להיות יעיל בתוך שבועיים מהאירוע. בברכה פרופ' לונץ

25/08/2013 | 16:10 | מאת: עודה

שלום , אני לא שומעת בשני האוזניים , אילו פתרונות לשיקום השמיעה עומדות לרשותי ? אני בת 19 , זה מפריע לי לתפקוד והבנתי מקרובי משפחה שיש מספר פתרונות אודה לעזרתך עודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הפתרונות לליקוי שמיעה רבים ושונים ותלויים במידת ליקוי השמיעה והסוג שלו. כאשר את אומרת שאת לא שומעת, האם את מתכוונת שאת חרשת לגמרי? לא מבינה היטב דיבור? מהו סף השמיעה? האם יש לך אוזניים שנראות תקינות? מחלת אוזניים עכשיו או בילדות? את התשובות לכל השאלות ושאלות רבות נוספות הללו יש למצוא ולשם כך עליך לפנות לרופא אאג ולהתחיל בברור כולל בדיקת שמיעה ובהמשך יהיה עליך קרוס לודאי לפנות למומחה לרפואה וכירורגיה של אוזניים ושמיעה בהצלחה פרפו לונץ

16/08/2013 | 08:40 | מאת: רות

שלום מיכל, רציתי לברר אם את עושה ניתוחים להשתלה של מכשיר שמיעה מסוג Esteem, או דומה לו. מצרפת קישורית - http://envoymedical.com/the-esteem-implant/how-it-works/. מדובר על בת 22 שמאסה במכשירי השמיעה וגם מרגישה שהמכשירים התוך אוזניים פחות מועילים לה. האם עושים ניתוחים כאלה בארץ? ומה דעתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רות מכשיר ה ESTEEM אינו מושתל בארץ לפני שאת מחליטה על המרת שיקום השמיעה ממכשירי שמיעה קריגילים ל ESTEEM עליך לקחת בחשבון את כל הנתונים של השמיעה המקרה שלך ולברר כי אכן השתלת ESTEEM הינה האופציה הנכונה וצפויה לתת מענה לליקוי השמיעה שלך. בהצלחה פרופ לונץ

09/03/2014 | 18:04 | מאת: אלינה

האם יש דרך להזמינו? מה דעתך עליו?

11/08/2013 | 16:13 | מאת: אריק

אשתי בת כ- 50 החלה לסבול ב- 10-15 שנה האחרונות מדלקות אוזניים שקורות לאחר חדירת מים לאוזן (לאחר מקלחת פשוטה). מדי מס. שבועות היא מרגישה שנסתמת לה האוזן, רצה מהר לרופא א.א.ג שינקז את הנוזלים אחרת היא סובלת מכאבי אוזניים קשים. זה יכול לקרות אפילו מטיפת מים שחדרה במקרה לאוזן. מיותר לציין שלאורך אותה תקופה היא לא צוללת בבריכה או בים, מתקלחת מאד בזהירות, תרחץ בים רק אם אין גלים ובמרחק מאנשים שעשויים להתיז מים. אפילו שימוש באטמי סיליקון לא עזר. בבדיקות שנערכו לה לא מזמן אובחנה ירידה בשמיעה שאני מבחין בה גם בתקשורת היויומית. לדברי הרופא המטפל בה אין מה לעשות וצריך להשלים עם זה. האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מתנצלת על האיחור בתשובה. לאישתך בעיה מורכבת של דלקות אוזן חיצונית (ככל הנראה)וליקוי שמיעה אשר לא בהכרח נובע רק מדלקות האוזן החיצוניות. נדיר מאד שלא ניתן לשקם ליקוי שמיעה וקשה מאד להשלים עם ליקוי שמיעה. על פי רוב אפילו חרשות מליאה ניתנת לשיקום. לכן יש לפנות לרופא אאג המתמחה באוזניים באופן ספציפי. בהצלחה פרופ לונץ

20/08/2013 | 09:43 | מאת: אריק

בוקר טוב פרופ' לונץ הבעייה היא פחות בירידה בשמיעה ויותר בדלקות החוזרות ונישנות כתוצאה מחדירה של טיפת מים והעובדה שהיא לא יכולה להתקלח כמו כל אדם ונמנעת מלרחוץ במקורות מים שלא לדבר על לצלול. כל מס.שבועות היא מגיעה אליו כדי שינקז לה את האוזן רופא א.א.ג שטיפל בה אמר לה שאין מה לעשות, יש לה צינוריות דקות. האם המצב הזה בלתי נמנע? תודה מראש על ההתייחסות בברכה אריק

03/08/2013 | 22:48 | מאת: דבורה קורץ

לבני אובחנה זו השנה השלישית ברציפות כולסטטומה. פעמיים כבר נותח וקיבלנו שוב הזמנה לניתוח. למי אפשר לפנות לייעוץ? הרופא אומר שהניתוח הכרחי הוא אומר שזו רקמה ולא גידול. אשמח לייעוץ מה עושים. תודה ד.ב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאשר מתייחסים לכולסטאטומה יש להבין כי כולסטאומה הינה מחלה הרסנית בה עור צומח בתוך האוזן התיכונה וחללי הגז המחוברים אליה. ללא טיפול גורמת המחלה להרס מבני האוזן וזיהום וכן להרס המעטפת של האוזן (כלומר עלולה לחדור לחלל התוך גולגולתי). הטיפול הוא ניתוחי ואין טיפול שאינו ניתוחי. המחלה הינה מחלה עקשנית ונוטה מאוד להתפשט. כמו-כן נטיית המחלה לחזור גבוהה מאוד (או מכיון שנשאר באוזן תא של מחלה או מכיון שעור התוף שוקע מחדש), לכן בחלק גדול של המקרים משמעותו של הטיפול הניתוחי הינו יותר מאשר ניתוח אחד. את ההגדרה המפורטת לעייל בודאי מסרו לכם בטרם הניתוח הראשון. עם זאת ברור כי יש לשאוף למזער את מספר הניתוחים הנדרשים ובודאי לשאוף לכך שבין הניתוחים לא תהייה הפרשה מהאוזניים. יש להניח כי מדובר במחלה עקשנית במיוחד במקרה שלכם יש כמובן להתיעץ עם מומחה לרפואה וכירורגיה של אוזניים. יש מספר רופאים כאלו בארץ. בברכה פרופ לונץ

שלום רב בשבוע שעבר עברתי, לאחר המלצת רופא, ניתוח כפתורים ב-2 האזניים. מיד בתום הניתוח הבחנתי ששמיעתי נחלשה יותר מכפי שהיתה בטרם ביצוע הניתוח. שאלתי הראשונה היא מה יכולה להיות הסיבה לכך ששמיעתי במקום להשתפר דווקא נחלשה. שאלתי השניה היא האם אני יכול לגשת מיד לביצוע בדיקת שמיעה, למרות שחלף רק שבוע מהניתוח, או להמתין כחודש ימים כפי שהמנתח המליץ מלכתחילה, עוד בטרם ביצע הניתוח עצמו. תודה על ההתיחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד אכן השמיעה אמורה להשתפר לאחר החדרת צינוריות אשר אני מניחה שנעשתה עקב דלקת אוזן נסיובית דו צדדית (כאשר זו הסיבה להחדרת הצינוריות השמיעה צפויה להשתפר לאחר הפעולה), אלא אם כן ישנה הפרשה רבה מהאוזניים התיכונות אשר חוסמת את הצינוריות והן אינן מאווררות. ישנן סיבות אחרות להחדרת צינוריות איוורור ובאופן הדיר יתכן שלא יהיה שיפור שמיעה לאחר החדרת הצינוריות. בכל מקרה עליך לבצע בדיקת שמיעה מיד כאשר אתה מרגיש הדרדרות בשמיעה אולם אני מציעה שלפני כן תיגש לרופא שביצע את הניתוח . פרופ לונץ

פרופ' לונץ-תודה על ההתיחסות המהירה והעיניינית. אבקש להוסיף מס' נתונים שמא יש באפשרותך ליעץ לי פעם נוספת. ציטוט מדו"ח המנתח.."בבדיקה לפני ניתוח רושם של SOM מועט דו"צ...לאחר אלחוש בוצעו מירינגוטומיות ברביע קדמי תחתון...לאחר המירינגוטומיה יציאה של נוזל בכמות מינימלית ביותר...סוף ציטוט. לדעתיאין לי דלקת כלשהי. צויין בפניי לפני הניתוח שיש כנראה הצטברות מועטה של נוזלים מאחורי עור התוף והכפתורים אמורים לנקז אותם. לגשת למנתח אין לי אפשרות עקב כך שהניתוח בוצע בבי"ח ציבורי. נקבע לי תור לבדיקה לעוד כ-3 שבועות אך אני מוטרד מאוד עקב הירידה בשמיעה. אבצע מיידית בדיקת שמיעה בהמלצתך. אשמח לקבל תוספת לחוות דעתך הקודמת אם תמצאי זאת לנכון, כולל האפשרויות העומדות בפניי. במאמר מוסגר אציין שיש לי ביטוח פרטי ב-2 חברות ביטוח אך את הניתוח בחרתי לבצע דווקא בבי"ח ציבורי. תודה על התיחסותך. בברכה.

29/07/2013 | 20:35 | מאת: דפנה

נגיד שחברי יסכים לנתוח שתל,מה צריך לקחת בחשבון מבחינת שיקום?מותר למשל,לטוס לחו"ל? האם צריכים להבדק לעתים תכופות?מה מותר ומה אסור לעשות. יש לו גם לחץ דם גבוה ומקבל תרופות.

לקריאה נוספת והעמקה

ההליך של השתלה שבלולית כולל ניתוח בו מוחדר השתל לשבלול. מבחינה רפואית יש צורך בהשגחת הצוות המשתיל אולם בעקרון לא מדובר בהליך שאמור לשנות את אורח החיים לרעה, אלא לטובה. לאחר השתלה (בתום תקופת הבראה ראשונית לא ארוכה כלל) מותר בהחלט לטוס. מחלות "רגילות" הנמצאות בשליטה תרופתית אינן מונעות ביצוע הניתוח. יש מעט מאד דברים שלא ניתן לעשות לאחר ההשתלה, הללו קשורים לסיכון יתר לחבלות ראש, לכן לא מומלץ לעסוק בספורט כמו האבקות או איגרוף. ישנה מגבלה לביצוע MRI בעוצמות גבוהות. כמות השיקום הנדרשת, מעבר להתאמה של האביזר החיצוני (מספר פגישות לאחר ההשתלה ובהמשך פעם בשנה) תלויה ברמתו השמיעתית והשפתית של המושתל וגילו. יש לפנות למרכז ההשתלות ולהפנות שאלות ספציפיות אל הצוות. לגבי השאלה אם המועמד 'יסכים' להתשלה או לא, ברור כי אי אפשר להכריח אף אחד וזה צריך קודם להיות רצון שלו והוא אינו צריך 'להסכים'. הוא צריך מאד לרצות אם נמצא שהוא מתאים לכך. בהצלחה פרפו לונץ

29/07/2013 | 11:25 | מאת: שלומי

שלום רב, סובל מדלקת באוזן חודשים רבים השתמשתי בטיפות אוזניים זדורן וסילוקסן לאחר מכן נאמר לי שיש פטרייה השתמשתי באגיסטן, עדיין לא עזר לאחר ייעוץ עם רופא מומחה קיבלתי כדורים בשם ספורנוקס למשך שבועיים לאחר מכן עשיתי ct אוזניים הפיענוח אומר "תעלת שמע חיצונית תקינה. עם מעט רקמה רכה באספקט פנימי עד לאזור התופית".נשאר לי לעשות בדיקת שמיעה. מה זה אומר? איזה טיפול ניתן? האם צריך ניתוח? בברכת בריאות איתנה ובתודה מראש שלומי.

לקריאה נוספת והעמקה

בבקשה קרא את תגובתי הקודמת. נראה כי השאלה שלך נשלחה פעמיים

29/07/2013 | 11:25 | מאת: שלומי

שלום רב, סובל מדלקת באוזן חודשים רבים השתמשתי בטיפות אוזניים זדורן וסילוקסן לאחר מכן נאמר לי שיש פטרייה השתמשתי באגיסטן, עדיין לא עזר לאחר ייעוץ עם רופא מומחה קיבלתי כדורים בשם ספורנוקס למשך שבועיים לאחר מכן עשיתי ct אוזניים הפיענוח אומר "תעלת שמע חיצונית תקינה. עם מעט רקמה רכה באספקט פנימי עד לאזור התופית".נשאר לי לעשות בדיקת שמיעה. מה זה אומר? איזה טיפול ניתן? האם צריך ניתוח? בברכת בריאות איתנה ובתודה מראש שלומי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומי לפי הפרוט שנתת ניתן להבין שמדובר בדלקת כלשהיא של אוזן חיצונית בתהליך פתרון. נראה כי יש להשלים את ההליך הטיפולי שעברת עד כה בניקוי שלם של האוזן תחת ראיה ישירה עם מיקרוסקופ המיועד לבדיקת אוזניים וכן לעשות בדיקת שמיעה. לאחר מכן ניתן יהיה להתקדם ולהחליט האם יש בעיה עדיין וכיצד לטפל בה בריאות שלימה פרופ לונץ

היום עשיתי בדיקת שמיעה והתוצאה מראה שיש ירידה בשמיעה בתדרים גבוהים באוזן החולה תודה

22/07/2013 | 09:21 | מאת: מיכל

שלום רב, מזה כשבועיים אני מרגישה כי אוזן ימין שלי הולכת ונסתמת.בבדיקת א.א.ג שגרתית לא נמצא שום דבר - לא שעווה ולא נוזלים, אך התחושה היא כי יש פקק באוזן. הרופא שבדק אותי הפנה אותי לבדיקת שמיעה (טרם ביצעתי שכן רק אתמול נערכה הבדיקה). אילו סיבות יכולות לגרום לתחושת סתימות באוזן כאשר אין שעווה ואין נוזלים? המון תודה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל תחושת סתימה באוזן במצב בו האוזן תקינה בבדיקה, כלומר אין נוזלים בחלל התוף, אין שעוה בתעלה ואין דלקת מכל סוג שהוא יכולה להנבוע מליקוי שמיעה תחושתי עיצבי שהתפתח בבת אחת או בהדרגה (אך רק עכשיו שמת לב לכך) או עקב שינוי קטן בלחץ של הגז הנמצא באוזן) יש לבצע בדיקת שמיעה קודם כל. בברכה פרופ לונץ

10/07/2013 | 12:02 | מאת: אתי

בתי בת 16 סובלת מדלקות אזניים חוזרות ונישנות , מבדיקה מתברר שיש חור די משמעותי באוזן אחת והרופא המליץ על ניתוח לאחר בדיקת שמיעה היום ביצענו בדיקת שמיעה ומתברר שיש בעיית שמיעה גם באוזן עם החור וכנראה גם באוזן השניה בעוצמה פחותה יותר . האם ניתוח לסגירת החור יעזור לשמיעה ? מה האפשרויות שיש כרגע בידינו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאשר מחלת האוזן הינה נקב בעור התוף בלבד, עצמות השמע תקינות ולאחר סגירת הנקב לא מצטברים נוזלים בחלל התוף ועור התוף אינו שוקע, סגירת הנקב צפויה לשפר גם את השמיעה. אולם, אם יש ליקוי בעצמות השמע, מצטברים נוזלים בחלל התוף או שעור התוף שוקע,או שיש ליקוי שמיעה תחושתי עיצבי בנוסף לליקוי השמיעה הנובע מהבעיה באוזן התיכונה סגירת הנקב עלולה שלא לשפר את השמיעה בצורה מספקת.

14/06/2013 | 18:35 | מאת: נורית ארגוב

שלום פרופ' לונץ. מעל שבועיים אוזן ימין שלי סתומה אני לא שומעת כלום ואיכות החיים שלי ירדה פלאים. רופא משפחה נתן לי טיפות אוזניים וכדורי אריוס. ולאחר שבוע כשלא היה שינוי פניתי לרופא מומחה, שאמר שיש לי מים מאחורי קרום האוזן ונתן לי ספרי AVAMYS דרך האף. עבר עוד שבוע ללא שיפור. התכתבתי איתו היום והוא המליץ לקחת סטרואידים. אני לא יודעת מה המשמעות של לקחת סטרואידים ואם זה הפתרון.אני לא שלמה ושקטה עם הפתרון. אפשר לקבל ממך עיצה , או המלצה מה לעשות? תודה רבה נורית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לפי מה שאת כותבת נראה כי את סובלת מדלקת אוזן נסיובית, כלומר "נוזלים" (הכונה לנוזלים דלקתיים) מאחורי עור התוף. במקרים כאלו אם הנוזלים לא נעלמים באופן עצמוני, או לאחר טיפול שמרני (לגבי סוג הטיפול היעיל בהשוואה להמתנה בלבד, ואם קיים כזה יש ויכוח) יש מקום לשקול יצירת נקב בעור התוף ושאיבת הנוזלים, על פי רוב בתום התהליך מכניסים צינורית איוורור קטנה לעור התוף אשר שומרת שהפתח שעשינו לא יסגר מיד (צינורית צםויה לצאת 60 חודשים לאחר החדרתה, אך יכולה להשפאר זמן רב / קצר יותר). בשלב זה הכי חשוב מבחינה בריאתית מעבר לשמיעה הוא ללכת לרופא אאג כדי שישלים בדיקת הלוע האפי (נזופרינגס)

שלום נורית אני מבינה שיש לך ליקוי שמיעה חד צדדי עקב נוזלים בחלל האוזן התיכונה וקיבלת כבר טיפול שמרני במשך שבועיים-שלושה ללא תועלת. בעקרון כאשר יש ליקוי שמיעה חד צדדי עקב נוזלים מאחורי עור התוף סביר להמתין מספר שבועות עם או אפילו ללא טיפול שמרני (סטרואידים נחשבים כעוזרים לבעיה אולם בהחלט לא אצל כולם ויש להם תופעות לואי ידועות שכדאי להמנע מהן אם אפשר ומכבדת את החלטתך שלא לקחת סטרואידים בנתיים)אלא המתנה בלבד, ולאחר מכן יש מקום לשקול יצירת נקב בעור התוף ושאיבת הנוזלים. כל זאת בתנאי שישנו מעקב שמיעתי על ידי בדיקות שמיעה מלאות, המראות שאין שיפור. הכרחי במקרים אלו לבצע בדיקה של הלוע האפי בעזרת סיב אופטי כדי לשלול ממצא בפתח הצינור שמנקז את האוזן התיכונה ללוע (קוראים לו חצוצרת אוסטכיוס או חצוצרת האוזן). האם ביצעת עד כה בדיקות שמיעה?

14/06/2013 | 16:14 | מאת: אורלי

שלום רב, בני בן ה-8 עוד מניל 5 אותר עם לקות חד צידית באוזן ימין. בבדיקה האחרונהנמצא כתוב לקות sn בינונית חד צדדית באוזן ימין מומלץ שמוש במכשיר שמיעה{db=45}האם חייב מכשיר? הילד מאוד מבלבל אותנו, נקישות חלשות בדלת הוא שומע וכל רחש מפריע לו מה עלינו לעשות כאשר הרופא לא נותן לנו חוות דעת החלטית ולכאורה העניין נתון לשקול דעתנו?{יש לציין הילד עבר בגיל 6 נתוח צנוריות והורדת כל השקדים היות והממצאים היו דום נשימתי במצב חמור} אודה לתשובתך-אורלי

לקריאה נוספת והעמקה

לליקוי שמיעה חד צדדי ישנה גם כן השםעה משמעותית על תיפקוד שמיעתי כללית, במיוחד על יכולת הבנת דיבור בתנאי רעש ועל סבילות לרעשים. קיימת התוויה ברורה לשיקום שמיעה חד צדדי. מומלץ להתאים מכשיר שמיעה לאוזן הפחות טובה במקרה של בנך בהצלחה

09/06/2013 | 11:06 | מאת: didi

מיכל שלום, אני סובלת מאוטוסקלרוזיס. אני מעוניינת לעבור את הניתוח אך טרם נכנסתי להריון. ישנם רופאים הטוענים כי מומלץ לחכות לסיום כל ההריונות והלידות ורק אז לנתח מאחר שניתוח לפני הלידות עשוי לההרס במהלך ההריון והפרוטזה עלולה להסתייד או לזוז ממקומה. מנגד, יש הטוענים שאין שום בעיה לעשות את הניתוח לפני הריונות וכי הפרוטזה אינה יכולה להסתייד ובמצב של ניתוח לפני לידות המצב לא יכול להחמיר (כפי שבוודאי יחמיר בהרין אם לא אעשה את הניתוח). אני דיי מבולבלת. אשמח לקבל את הצעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון מקובל כי ליקוי השמיעה באוטוסקלרוזיס מחמיר בהריונות אולם למיטב ידיעתי מעולם לא הוכח כי לנשים הסובלות מאוטוסקלרוזיס אשר עברו הריונות ולידות יש ליקוי שמיעה חמור יותר מאשר לנשים הסובלות מאוטוסקלרוזיס ולא עברו הריונות ולידות. אין ראיות המצביעות על כך כי הסתיידות סביב הפרוטזה לאחר ניתוחי אוטוסקלרוזיס מחמירה / מתרחשת לאחר וסביב הריונות. ההחלטה לעבור או לא לעבור ניתוח סטפדקטומיה לא צריכה להיות מושפעת מהחשש הנ"ל.

25/05/2013 | 18:07 | מאת: אבי

לאבי יש מכשיר שמיעה מסוג Bernafon CHRONOS 9 ורציתי לדעת בבקשה האם למכשיר זה יש מגנט בתוכו ואם כן באיזה עוצמה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לגבי המפרט הטכני המדוייק של מכשיר השמיעה יש לפנות לסוכן מכשירי השמיעה ממנו קנית את המכשיר

20/05/2013 | 21:22 | מאת: אמא מודאגת

ערב טוב, אני אמא לילד בן 11 וחצי. לבני הסטוריה של דלקות אוזניים חוזרות, בגיל 3 עבר ניתוח כתפורים. היום עשיתי לבני בדיקת שמיעה והאמת שהתוצאות מטרידות אותי מעט: SRT LT - 30 SRT RT - 15 DB LT - 65 DB RT - 50 בבדיקה הקלינאית רשמה: LT MILD COND. H.L RT SLIGHT COND. H.L אסימטריה הולכתית לרעת שמאל, וובר אינו תומך. מה זה אומר מבחינת השמיעה? (עלי לציין שלבני יש חור בעור התוף באוזן שמאל בשל כפתור שיצא והותיר חור באון) אודה לתגובתכם!

לקריאה נוספת והעמקה

בנך סובל כפי שאת מספרת ממחלת אוזן כרונית וליקוי שמיעה, משמעותי יותר באוזן שמאל. למרות שהנתונים שמסרת אינם רבים, ברור כי אכן יש הכרח בהתייעצות יסודית הן עקב בעיית השמיעה והן עקב בעעית האוזן התיכונה, מחלה שהחלה לפני הרבה שנים. יש לפנות לרופא אאג המתמחה ברפואה וכירורגיה של אוזניים.

11/05/2013 | 01:12 | מאת: מירי

שלום פרו' לונץ, בני בן שנה (היום) וגילינו בבדיקת ברה בשבוע שעבר בשניידר כי אינו שומע כלל והוא סובל ממחלה נדירה שנקראת נרופתיה אודיטורית. ככל הנראה נצטרך לעבור סדרת בדיקות עד לניתוח שתל אם יתאפשר. מכיוון שהזמן הוא קריטי להתפתחות הייתי רוצה להתייעץ איתך איך לזרז את התהליך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי אני מצטערת שבנך סובל מליקוי שמיעה עמוק וזקוק לשתל אך בדרך כלל התפתחות השמיעה והשפה לאחר השתלה שבלולית טובה, גם אצל מרבית הילדים הסובלים מנוירופטיה אודיטורית. נוירופטיה אודיטורית הינהמ"סל" גדול הכולל הרבה מאד מצבים. את יכולה להגיע עם הילד למירפאתי בתל אביב. הטלפון לקביעת התורים הינו 03-7645464 או נייד של המזכירה ננה 054-7697957 בכל מקרה אני מאחלת לכם בריאות שלימה והצלחה בהליך

07/05/2013 | 22:04 | מאת: שושי ז.

מה גורם לכולסטאוטומה? האם ניתן למנוע אותה? האם הטיפול הוא רק ניתוחי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כולסטאטומה של האוזן והמסטואיד הינה מחלה בה עור צומח בתוך האוזן והמסטואיד (באופן תקין אין זה המצב). עור זה גדלל ומזדהם, מתנהג כמו גידול למרות שאינו גידול ואינו שלוח גרורות מרוחקות. באופן מקומי הורס את כל מה שבדרכו, בדרך כלל באיטיות, אך בעקביות. הסיבה הכי שכיחה לכולסטאטומה הינה פיזיולוגיה לא תקינה של מנגנון האיוורור של האוזן, ויצירת מצב בו עור התוף נשאב לחלל ומתחיל לצמוח פנימה. הטיפול בכולסטאטומה הינו ניתוחי ואין טיפול שאיננו ניתוחי. בהצלחה

22/04/2013 | 09:34 | מאת: יניב

שלום פרוםסור מיכל .. עברתי תבאונת דרכים בגיל 9 וחצי .. עם פגיעת מוח , עקב זה נפגעתי בשמיעה בשתי האוזניים .. כיום אני בן30 .. מרכיב 7 שניםמכשיר שמיעה באוזן ימין .. הדיבור שלי טוב וגם ההבנה היא ברמה טובה .. אך עדיין יש לקות בשמיעה .. המכשיר עוזר לי קצת .. באוזן שמאל אף פעם לא הרכבתי מכשיר .. אך אין ממש שינוייםרציניים בבדיקות השמיעה .. לאחרונה ירדה לי השמיעה באוזן שמאל קצת יותר .. והיא עומדת על 90-95 דציבלים רציתי לדעת האם שתל יעזורלי באוזן הזו וכמה הוא יעזור .. מכשיר לא ממש עוזר .. הוא נותן הגברה אך עדיין לא מספיק .. תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניב תחילה, התנצלות על האיחור בתגובה. היתה תקלה טכנית מחשבית. בעיקרון, אנשים מבוגרים אשר רכשו שפה דבורה בעלי ליקוי שמיעה קשה -עמוק (כפי שאני מבינה שיש לך) אשר אינם מפיקים תועלת ממכשירי שמיעה יכולים להפיק תועלת מהשתלה שבלולית. נכון שהעובדה שלא השתמשת באוזן השמאלית מפחיתה בדרך כלל את מידת התועלת האפשרית מהשתלה באוזן שלא שוקמה, אולם עדיין, כיון שהשתמשת באוזן ימין במכשיר שמיעה (אני מבינה שגם מימין יש לך ליקוי שמיעעה משמעותי) אתה צפוי להנות מהשתלה משמאל. כדי שניתן יהיה לדעת יותר על הסיכוי להנות מהשתלה משמאל עליך לפנות למרכז השתלה ולעבור את סידרת הבדיקות הנדרשת כולל הדמייה של האוזניים ומבחני תפיסת דיבור בעזרת המכשירים שבשתי האוזניים.

06/05/2013 | 09:58 | מאת: יניב

היי מיכל,תודה רבה על התגובה .. רציתי לשאול עוד כמה דברים אני אכן בטיפולים וכן מועמד לשתל,אך עדיין לא סגור אם זה אכן מה שאני רוצה. עשיתי בדיקות CT של האוזנים , כמו כן עשיתי גם MRI ובשני הבדיקות הכל תקין . בשנה האחרונה השמיעה באוזן שמאול ירדה לי פתאומית . מה שמקשה עליי יותר . לפני כן זה עמד על 80 דציבלים +- ועדיין הייתי יכול לדבר בפלאפון או לשמוע טלוויזיה באוזניות .. לא ברמה גבוהה אבל עדיין היו צלילים .. ועכשיו אני מתקשה לגמריי גם בטפלון אני לא שומע וגם בטלוויזיה .. אני ממש שומע מן רעשים ולא מבין כלום. יש לי גם טיניטון מאז התאונה שזה ללא הפסקה ממש 24 שעות ביממה .. לזה כבר איכשהו התרגלתי .. ולמדתי לחיות עם זה .. בשנה האחרונה השמיעה הייתה עולה ויורדת עולה ויורדת ועכשיו זה נתקע . רציתי לדעת האם יש סיכוי שהשמיעה תעלה לבד פתאום .. האם יש דברים אחרים שניתן לעשות חוץ משתל ? הבעיה אצלי היא יותר בדיבור בהבנה .. אני שומע אך לא מבין .. אשמח לשמוע ממך מה עוד ניתן לעשות ? וגם לגבי טינטון האם יש לזה איזשהו טיפול ?? תודה רבה נ.ב רציתי רק לומר שבעשריםשנה השמיעה באוזן שמאל הייתה ללא שינוי רק בשנה האחרונה היא פתאום ירדה משמעותית .. באוזן ימין הייתה ירידה נוספת לאחר 7 שנים מאז התאונה .

17/04/2013 | 16:43 | מאת: ירון

שלום פרופסור לונץ אני בן 37 וסובל כ-5 חודשים מטינטון רצוף וקבוע שאותו אני שומע מהמוח וממרכז הראש שנוצר עקב דלקת באוזן ימין שנאטמה וטופלתי רק במוקסיוויט למשך 10 ימים לא טיפול בסטרואידים שהבנתי מאוחר יותר כי יכלו למנוע את הטינטון והנזק -ללא כל שיפור וגם לאחר דיקור התופית ושאיבת המוגלה לא הייתה כל הטבה, בבדיקת שמיעה קיימת ירידה עיצבית בינונית דו צדדית אסטמטרית בתדרים הגבוהים 6,000-10,000 הרץ בדיקת bera וmri תקינות, הטינטון שהוא ללא כל הפוגה גורם לי לסבל רב, האם יש סיכוי סביר לכך שלמרות שקיימת ירידה עיצבית בשמיעה הטינטון יחלוף או שהוא ימשיך כך לכל אורך חיי, תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון טינטון פתאומי חולף אצל הרוב המכריע של הסובלים ממנו. במידה ולא חולף ישנן דרכים לעזור. במידה ועדיין יש לך טינטון, והבדיקות שבוצעו שוללות מחלה באוזן או בעצב (אני מבינה שה MRI תקין, אני ממליצה לפנות לרופאי אאג שמומחיותם הינה טיפול בטינטון. ידוע לי כי (לפי סדר האלפבית) ד"ר בן דוד וד"ר מרק מטפלים ספציפית בבעיית טינטון על ידי התאמת מכשירים ממסכים וכן בטיפול קוגניטיבי. בהצלחה ואני מקוה שהכל יחלוף מהר!

05/05/2013 | 19:44 | מאת: ירון

תודה על תגובתך אכן, בדיקות bera &mri תקינות הטינטון עדיין נמשך ללא הפוגה הרופאים שעמם שוחחתי העלו ספק רב אם הטינטון יחלוף הואיל וקיימת ירידה עיצבית בינונית אסימטרית בתדרים הגבוהים שאלתי היא האם מכיון שקיימת ירידה בתדרים הגבוהים שהייתה ככל הנראה עוד לפני הדלקת באוזן שכלל לא ידעתי על קיומה יש סיכוי גבוה שהטינטון יחלוף לגמרי או שאולי רק ייחלש בעתיד? תודה בשנית על תגובתך אני סובל מאוד מהטינטון שקיים ונמשך כחצי שנה.

שלום גם טינטון עקשני במרבית בהמקרים חולף בסופו של דבר. במידה ולא חולף וירידת השמיעה אינה כזו שניתנת לשיקום או טיפול כירורגי, ניתן לטפל באמצעים קוגניטיביים או בתרופות המקלות על הטינטון ובודאי בעזרת ממסכים. נראה כי לא ניתן בעזרת הפורום להעמיק יותר בבעיה הספציפית שלך. עליך לפנות לרופאים באצלם טופלת ולנסות להתקדם באמצעי הטיפול. בהצלחה ואני בטוחה שימצא הפתרון

08/04/2013 | 13:15 | מאת: יונתן

פרופ שלום רב אני בן 27 בריא בדכ אתמול עברתי ניתוח. Fess+ קונחיות + מחיצה , הניתוח לפי הרופא עבר בהצלחה היום יום לאחר הניתוח כשאני שותה יש לי לחץ חזק באוזניים מין פיצוצים רק כשאני שותה או בולע רוק השאלה שלי האם זה מצב מורמלי או משהו חריג שלא קורה בדכ אחרי ניתוח כזה? חשוב לציין שאני כרגע עדיין עם תחבושות באף

לקריאה נוספת והעמקה

כיון שעקב תקלה טכנית, תגובה זו נכתבת באיחור, אני מקוה ששלומך טוב ושאכן הניתוח הצליח. העקרון המומחיות הספציפית שלי בתחום אאג הינה ברפואה, כירורגיה ושיקום האוזן טהשמיעה ולא בנושא ניתוחי אף וסינוסים. ככלל - לאחר ניתוח יש לפנות בכל שאלה לרופא המנתח או לצוות המנתח אשר בודאי מסרו לך את מספר הטלפון אליו יש לפנות ושוב, אני מקוה ששלומך טוב