שתל נוסף - מאותו חברה או אפשר חברה אחרת?

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

24/12/2013 | 10:01 | מאת: א

שלום רב יש למטופל שתל באוזן אחת כבר הרבה שנים ורוצים לעשות שתל נוסף באוזן השניה השאלה אם הכרחי מאותה חברה לעשות שתל ? או שאפשר לבחור חברה אחרת ? תודה מראש

שלום לעיניין סוג השתל באוזן הנגדית, לאחר שיש כבר שתל אחד באוזן אחת. בעקרון רצוי מאד להשתיל אצל אותו אדם את אותו סוג שתל בשתי האוזניים. זו בחירה יותר פשוטה ויותר קלה מבחינות רבות, בינהן חיי היום יום של המושתל. ידועים כמובן מקרים בהם בכל אוזן ישנו שתל אחר אולם אין זו בחירה אופטימאלית בהצלחה פרופ' לונץ

06/01/2014 | 09:38 | מאת: א

נחכה להחלטה אישית שלו

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן