ירידת שמיעה באוזניים עקב מים + שדק מורחב בגרון

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

04/02/2014 | 08:47 | מאת: צביקה

שלום עשינו צילום ורשמו לנו היצרות קשה של נתיב האויר בנזופרינקס הנגרמת ע"י בליטת רקמות רכות מהדופן האחורי. הגדלה של השקדים הפלטינלים. ובבדיקת שמיעה יש ירידה בשני האוזניים עקב נוזלים ביתי בת 3.5 לא מדברת ברור ובלילה נוחרת מה אמורים לעשות? מה זה אומר? האם חייבים ניתוח? האם המים באוזניים משפיעים על הירידה בשמיעה? האם בגלל השקד המורחב יש מים באוזניים? מה לעשות? בבקשה עזרה?

שלום אני מבינה שביתך בת 3.5 שנים וסובלת מליקוי שמיעה על רקע של דלקת אוזן נסיובית הקרויה גם SOM ומתבטאת בנוכחות נוזלים באוזן התיכונה. כתוצאה מהנוזלים עצמות השמע אינן יכולות לזוז ומתפתחת ירידת שמיעה. ירידת השמיעה מובילה להפרעה בהתפתחות שפתית ולכן הדיבור לא "שלם" (אינה שומעת נכון את המילים ולכן אינה מבטאת נכון). בנוסף לכך יש לה שקד שלישי מוגדל בצילום וגם שקדים "פלטיניים" מוגדלים. השקד השלישי נמצא בקיר האחורי של הנזופריגס (הלוע האפי) וכאשר הוא מוגדל עלול לחסום מעבר אויר דרך האף וכך לגרום להפרעה נשימתית ולנחרה. השקדים "הפלטיניים" הם שני השקדים שאנו רואים בלוע מאחורי הלשון בעת פתיחת הפה. הגדלה שלהם עלולה לגרם להפרעה נשימתית ויתכן גם לנחרה. ניתוח לכריתת שקדים אכן צפוי לעזור לנחרה אבל כמובן אי אפשר להבטיח זאת במאה אחוז שכן ישנן סיבות נוספות לנחרה. אם הנחרה קשה וישנן הפרעות נשימה בשינה (ועוד יותר קיצוני, בעירנות) יש לשקול כריתת שקדים. לגבי הנוזלים באוזניים, אם אכן נמשך המצב מספר חודשים וישנה הפרעה בשמיעה ניתן לעזור לכך על ישי ניתוח החדרת צינוריות איוורור. חשוב מאד לפתור את בעיית השמיעה שכן ירידה בשמיעה מפריעה להתפתחות השפה ולהתפתחות חבריתית וכללית. ישנו קשר בין הגדלת שקד שלישי ונוכחות נוזלים אולם לא בהכרח בכל מקרה בו יש נוזלים ומחליטים לטפל בכל על ידי החדרת צינוריות איוורור יש לכרות גם שקד שלישי. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול כל דבר לגופו. בהצלחה פרופ לונץ

05/02/2014 | 09:32 | מאת: צביקה

היי תודה רבה על התשובה המפורטת! במידה וצריכים ניתוח , את עושה אותו? ואיך ניתן להגיע לביקור אצלך? תודה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן