חיפה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

14/06/2013 | 16:14 | מאת: אורלי

שלום רב, בני בן ה-8 עוד מניל 5 אותר עם לקות חד צידית באוזן ימין. בבדיקה האחרונהנמצא כתוב לקות sn בינונית חד צדדית באוזן ימין מומלץ שמוש במכשיר שמיעה{db=45}האם חייב מכשיר? הילד מאוד מבלבל אותנו, נקישות חלשות בדלת הוא שומע וכל רחש מפריע לו מה עלינו לעשות כאשר הרופא לא נותן לנו חוות דעת החלטית ולכאורה העניין נתון לשקול דעתנו?{יש לציין הילד עבר בגיל 6 נתוח צנוריות והורדת כל השקדים היות והממצאים היו דום נשימתי במצב חמור} אודה לתשובתך-אורלי

לליקוי שמיעה חד צדדי ישנה גם כן השםעה משמעותית על תיפקוד שמיעתי כללית, במיוחד על יכולת הבנת דיבור בתנאי רעש ועל סבילות לרעשים. קיימת התוויה ברורה לשיקום שמיעה חד צדדי. מומלץ להתאים מכשיר שמיעה לאוזן הפחות טובה במקרה של בנך בהצלחה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן