אוזן סתומה מעל שבועיים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

14/06/2013 | 18:35 | מאת: נורית ארגוב

שלום פרופ' לונץ. מעל שבועיים אוזן ימין שלי סתומה אני לא שומעת כלום ואיכות החיים שלי ירדה פלאים. רופא משפחה נתן לי טיפות אוזניים וכדורי אריוס. ולאחר שבוע כשלא היה שינוי פניתי לרופא מומחה, שאמר שיש לי מים מאחורי קרום האוזן ונתן לי ספרי AVAMYS דרך האף. עבר עוד שבוע ללא שיפור. התכתבתי איתו היום והוא המליץ לקחת סטרואידים. אני לא יודעת מה המשמעות של לקחת סטרואידים ואם זה הפתרון.אני לא שלמה ושקטה עם הפתרון. אפשר לקבל ממך עיצה , או המלצה מה לעשות? תודה רבה נורית

שלום לפי מה שאת כותבת נראה כי את סובלת מדלקת אוזן נסיובית, כלומר "נוזלים" (הכונה לנוזלים דלקתיים) מאחורי עור התוף. במקרים כאלו אם הנוזלים לא נעלמים באופן עצמוני, או לאחר טיפול שמרני (לגבי סוג הטיפול היעיל בהשוואה להמתנה בלבד, ואם קיים כזה יש ויכוח) יש מקום לשקול יצירת נקב בעור התוף ושאיבת הנוזלים, על פי רוב בתום התהליך מכניסים צינורית איוורור קטנה לעור התוף אשר שומרת שהפתח שעשינו לא יסגר מיד (צינורית צםויה לצאת 60 חודשים לאחר החדרתה, אך יכולה להשפאר זמן רב / קצר יותר). בשלב זה הכי חשוב מבחינה בריאתית מעבר לשמיעה הוא ללכת לרופא אאג כדי שישלים בדיקת הלוע האפי (נזופרינגס)

שלום נורית אני מבינה שיש לך ליקוי שמיעה חד צדדי עקב נוזלים בחלל האוזן התיכונה וקיבלת כבר טיפול שמרני במשך שבועיים-שלושה ללא תועלת. בעקרון כאשר יש ליקוי שמיעה חד צדדי עקב נוזלים מאחורי עור התוף סביר להמתין מספר שבועות עם או אפילו ללא טיפול שמרני (סטרואידים נחשבים כעוזרים לבעיה אולם בהחלט לא אצל כולם ויש להם תופעות לואי ידועות שכדאי להמנע מהן אם אפשר ומכבדת את החלטתך שלא לקחת סטרואידים בנתיים)אלא המתנה בלבד, ולאחר מכן יש מקום לשקול יצירת נקב בעור התוף ושאיבת הנוזלים. כל זאת בתנאי שישנו מעקב שמיעתי על ידי בדיקות שמיעה מלאות, המראות שאין שיפור. הכרחי במקרים אלו לבצע בדיקה של הלוע האפי בעזרת סיב אופטי כדי לשלול ממצא בפתח הצינור שמנקז את האוזן התיכונה ללוע (קוראים לו חצוצרת אוסטכיוס או חצוצרת האוזן). האם ביצעת עד כה בדיקות שמיעה?

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן