פעם שלישית גלידה??!

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

03/08/2013 | 22:48 | מאת: דבורה קורץ

לבני אובחנה זו השנה השלישית ברציפות כולסטטומה. פעמיים כבר נותח וקיבלנו שוב הזמנה לניתוח. למי אפשר לפנות לייעוץ? הרופא אומר שהניתוח הכרחי הוא אומר שזו רקמה ולא גידול. אשמח לייעוץ מה עושים. תודה ד.ב

שלום כאשר מתייחסים לכולסטאטומה יש להבין כי כולסטאומה הינה מחלה הרסנית בה עור צומח בתוך האוזן התיכונה וחללי הגז המחוברים אליה. ללא טיפול גורמת המחלה להרס מבני האוזן וזיהום וכן להרס המעטפת של האוזן (כלומר עלולה לחדור לחלל התוך גולגולתי). הטיפול הוא ניתוחי ואין טיפול שאינו ניתוחי. המחלה הינה מחלה עקשנית ונוטה מאוד להתפשט. כמו-כן נטיית המחלה לחזור גבוהה מאוד (או מכיון שנשאר באוזן תא של מחלה או מכיון שעור התוף שוקע מחדש), לכן בחלק גדול של המקרים משמעותו של הטיפול הניתוחי הינו יותר מאשר ניתוח אחד. את ההגדרה המפורטת לעייל בודאי מסרו לכם בטרם הניתוח הראשון. עם זאת ברור כי יש לשאוף למזער את מספר הניתוחים הנדרשים ובודאי לשאוף לכך שבין הניתוחים לא תהייה הפרשה מהאוזניים. יש להניח כי מדובר במחלה עקשנית במיוחד במקרה שלכם יש כמובן להתיעץ עם מומחה לרפואה וכירורגיה של אוזניים. יש מספר רופאים כאלו בארץ. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן