שאלה בנוגע לשתל שבלול

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

22/04/2013 | 09:34 | מאת: יניב

שלום פרוםסור מיכל .. עברתי תבאונת דרכים בגיל 9 וחצי .. עם פגיעת מוח , עקב זה נפגעתי בשמיעה בשתי האוזניים .. כיום אני בן30 .. מרכיב 7 שניםמכשיר שמיעה באוזן ימין .. הדיבור שלי טוב וגם ההבנה היא ברמה טובה .. אך עדיין יש לקות בשמיעה .. המכשיר עוזר לי קצת .. באוזן שמאל אף פעם לא הרכבתי מכשיר .. אך אין ממש שינוייםרציניים בבדיקות השמיעה .. לאחרונה ירדה לי השמיעה באוזן שמאל קצת יותר .. והיא עומדת על 90-95 דציבלים רציתי לדעת האם שתל יעזורלי באוזן הזו וכמה הוא יעזור .. מכשיר לא ממש עוזר .. הוא נותן הגברה אך עדיין לא מספיק .. תודה רבה .

שלום יניב תחילה, התנצלות על האיחור בתגובה. היתה תקלה טכנית מחשבית. בעיקרון, אנשים מבוגרים אשר רכשו שפה דבורה בעלי ליקוי שמיעה קשה -עמוק (כפי שאני מבינה שיש לך) אשר אינם מפיקים תועלת ממכשירי שמיעה יכולים להפיק תועלת מהשתלה שבלולית. נכון שהעובדה שלא השתמשת באוזן השמאלית מפחיתה בדרך כלל את מידת התועלת האפשרית מהשתלה באוזן שלא שוקמה, אולם עדיין, כיון שהשתמשת באוזן ימין במכשיר שמיעה (אני מבינה שגם מימין יש לך ליקוי שמיעעה משמעותי) אתה צפוי להנות מהשתלה משמאל. כדי שניתן יהיה לדעת יותר על הסיכוי להנות מהשתלה משמאל עליך לפנות למרכז השתלה ולעבור את סידרת הבדיקות הנדרשת כולל הדמייה של האוזניים ומבחני תפיסת דיבור בעזרת המכשירים שבשתי האוזניים.

06/05/2013 | 09:58 | מאת: יניב

היי מיכל,תודה רבה על התגובה .. רציתי לשאול עוד כמה דברים אני אכן בטיפולים וכן מועמד לשתל,אך עדיין לא סגור אם זה אכן מה שאני רוצה. עשיתי בדיקות CT של האוזנים , כמו כן עשיתי גם MRI ובשני הבדיקות הכל תקין . בשנה האחרונה השמיעה באוזן שמאול ירדה לי פתאומית . מה שמקשה עליי יותר . לפני כן זה עמד על 80 דציבלים +- ועדיין הייתי יכול לדבר בפלאפון או לשמוע טלוויזיה באוזניות .. לא ברמה גבוהה אבל עדיין היו צלילים .. ועכשיו אני מתקשה לגמריי גם בטפלון אני לא שומע וגם בטלוויזיה .. אני ממש שומע מן רעשים ולא מבין כלום. יש לי גם טיניטון מאז התאונה שזה ללא הפסקה ממש 24 שעות ביממה .. לזה כבר איכשהו התרגלתי .. ולמדתי לחיות עם זה .. בשנה האחרונה השמיעה הייתה עולה ויורדת עולה ויורדת ועכשיו זה נתקע . רציתי לדעת האם יש סיכוי שהשמיעה תעלה לבד פתאום .. האם יש דברים אחרים שניתן לעשות חוץ משתל ? הבעיה אצלי היא יותר בדיבור בהבנה .. אני שומע אך לא מבין .. אשמח לשמוע ממך מה עוד ניתן לעשות ? וגם לגבי טינטון האם יש לזה איזשהו טיפול ?? תודה רבה נ.ב רציתי רק לומר שבעשריםשנה השמיעה באוזן שמאל הייתה ללא שינוי רק בשנה האחרונה היא פתאום ירדה משמעותית .. באוזן ימין הייתה ירידה נוספת לאחר 7 שנים מאז התאונה .

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן