אוטוסקלרוזיס

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

09/06/2013 | 11:06 | מאת: didi

מיכל שלום, אני סובלת מאוטוסקלרוזיס. אני מעוניינת לעבור את הניתוח אך טרם נכנסתי להריון. ישנם רופאים הטוענים כי מומלץ לחכות לסיום כל ההריונות והלידות ורק אז לנתח מאחר שניתוח לפני הלידות עשוי לההרס במהלך ההריון והפרוטזה עלולה להסתייד או לזוז ממקומה. מנגד, יש הטוענים שאין שום בעיה לעשות את הניתוח לפני הריונות וכי הפרוטזה אינה יכולה להסתייד ובמצב של ניתוח לפני לידות המצב לא יכול להחמיר (כפי שבוודאי יחמיר בהרין אם לא אעשה את הניתוח). אני דיי מבולבלת. אשמח לקבל את הצעתך.

בעיקרון מקובל כי ליקוי השמיעה באוטוסקלרוזיס מחמיר בהריונות אולם למיטב ידיעתי מעולם לא הוכח כי לנשים הסובלות מאוטוסקלרוזיס אשר עברו הריונות ולידות יש ליקוי שמיעה חמור יותר מאשר לנשים הסובלות מאוטוסקלרוזיס ולא עברו הריונות ולידות. אין ראיות המצביעות על כך כי הסתיידות סביב הפרוטזה לאחר ניתוחי אוטוסקלרוזיס מחמירה / מתרחשת לאחר וסביב הריונות. ההחלטה לעבור או לא לעבור ניתוח סטפדקטומיה לא צריכה להיות מושפעת מהחשש הנ"ל.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן