צפון הארץ

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

12/01/2014 | 16:56 | מאת: עימאד

שלום רב פרופ' לונץ סובל מבעית טינטון מתנדנד בשתי האוזניים מזה כבר 3.5 חודשים 1.בדיקת MRI מצביעה על חשד לשוואנומה ויסטיבולרית באוזן שמאל בגודל 2.3*0.7 מ"מ (לפי חודשים) 2.בדיקת אודיולוגית ב-18.12.13 ירידה באוזן ימין 15% בתדר 3500 ו- 5% באוזן שמאל בתדר 3500 ביתר תקינה (מבחנתי אני לא מרגיש ירידה בשמיעה בכלל) 3. בדיקת אפיון טנטון: תדר הטנטון,עצמתו ומאפיניי המיסוך מתאמים לטנטון המלווה הפרעה ממקור קוכלארי מפושט 4.בדיקת שינה: אין הפרעה פיזיולוגית במנגנוני שינה,מתאים לאינסומניה בלתי ספציפית בגלל הטנטון.רמת עוררות גבוהה (מתח) 5.בדיקת ENG: אין עדות על ממצא ויסטיבולרי (לפי 3 שבועות) 6.בדיקת BERA+SN10 אין עדות להאטת הולכה במסילת השמע בגזע המוח (לפי שבוע) עוד נתון מעניין :אני לא מרגיש את הטנון במך היום בכלל להבדיל מהתקופה הקודמת שכן הרגשתי הבעיה שלי היא שהטנטון מתחזק בשינה כמעט מדי לילה כך שהוא מעיר אותי פעמיים או שלוש עם דפיקות לב מהירות יחסית לנורמלי ולמעשה זה מפריע לי יחסית בתפקוד היומי(קצת עייפות) האם להמתין בסבלנות כפי שאומר לי רופא אאג (קופ"ח) או שאני חייב טיפול בטינטון? מה עלי לעשות ? מה המסקנה שך ? אודה לך מאוד על תגובתך

שלום על סמך מה שכתבת אני מבינה שעליך לחזור על ה MRI בעוד זמן מה לפי מה שאמר הרוםא המטפל. לגבי הטינטון, במידה והוא לא חולף כדאי לפנות למומחה לטינטון שהינו רופא אאג, ישנם מספר נונחים כאלו, בין איזור חדרה לחיפה ידוע לע על שניים מצויינים, ד"ר בן דוד בחיפה וד"ר מרק בחדרה בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן