ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

24/10/2013 | 22:14 | מאת: מירב

בני בן ה-4 מתוכנן לעבור ניתוח כפתורים הוא סובל מתת לחץ (C ) וירידה קלה (20). האם יש עדיפות לסוג מסויים של צינוריות - דונאלד או ארנסטרום (ייתכן והאיות מוטעה...)? אשמח לקבל המלצה ופירוט.

שלום כאשר עולה שאלת הצורך בהחדרת צינוריות איוורור הנקודה החשובה ביותר היא ההתוויה. האם יש נוזלים בחלל התוף וליקוי שמיעה הולכתי או האם קיימת שקיעה של עור התוף, או האם קיימות דלקות אוזניים חריפות חוזרות. במידה ואחד מאלו מתקיים יש בדרך כלל התוויה להחדרת צינוריות איוורור. אין הבדל משמעותי בין צינורית מסוג ARMSTRONG וצינורית מסוג DONALDSON. שני הסוגים טובים. במידה והרופא שמיועד להחדיר את הצינוריות מעדיף אחד משני הסוגים כדאי ללכת לפי הנוחיות שלו והמלצתו. פרופ לונץ

25/10/2013 | 09:05 | מאת: מירב

בני סובל משקיעה של עור התוף ("אין לו אוזן" , לפי דברי הרופא, "אין חלל". אני תוהה לגבי סוג הצינורית מכיוון שהרופא המטפל עם כפתורי DONALDSON טוען שבגלל החתך של הכפתור אין סיכוי להחדרת מים ואף שולל שימוש לא הכרחי באטמים, בניגוד ל ARMSTRONG שמצריך התאמה לאוזן ואולי יותר עמיד...??? בכל מקרה אם ידועה ההתוויה, האם יש העדפה לסוג טיפול מסויים? תודה על התגובה והתשובה המפורטת שבהחלט מאירה ומכוונת.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן