שתי שאלות לגבי ניתוח לטיפול בכולסטאטומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

29/10/2013 | 11:39 | מאת: תום

עקב כולסטאטומה באוזן אחת אני צפוי לעבור ניתוח. האם ניתן יהיה לעשות את שיחזור עצמות השמע כבר בעת הניתוח או יהיה צורך בניתוח נוסף לצורך זה (בהנחה כי ימצא כי נזקי המחלה אינם דרסטיים)? שאלה נוספת, כיצד ניתן לוודא שהמחלה לא חזרה? האם יהיה בהכרח צורך בניתוח נוסף?

שלום תום לגבי שיקום עצמות שמע: שיקום עצמות שמע בכולסטאטומה יכול להעשות בניתוח "הראשון", זה שנעשה לסילוק המחלה או בניפרד, לאחר מכן. מרבית המנתחים כיום ינסו לבצע את שיקום עצמות השמע הניתוח הראשון שכן כיום על פי רוב לא מבוצע "ניתוח הסתכלות שניה" מתוכנן אלא רק במידה וחושבים שיש חזרת של המחלה (דבר שמחליטים עליו לפי ממצאי MRI או לפי בדיקת מיקרוסקופ במירפאה). יש לזכור כי ביצוע שיחזור של עצמות השמע אינו מבטיח כי השרשרת המשוחזרת אכן תתפקד. אני מניחה שהרופא המיועד לנתח אותך הסביר לך זאת. לגבי חזרת מחלה: הסיכוי לחזרת מחלה הינו כ 30%, או כי נשארה מחלה מיקרוסקופית באחד התאים או כי עור התוף שוקע מחדש ומייצר מחדש כולסטאטומה. במידה ואין שקיעת עור תוף, לא ניתן לראות זאת בבדיקה במירפאה ולכן מבצעים MRI. במידה ויש יצירה מחודשת של כולסטאטומה, כלומר עור התוף שוקע ויוצר ממחדש כולסטאטומה, ניתן על פי רוב לראות זאת בבדיקה במירפאה. במיקרוסקופ. לכן גם לאחר ניתוח כולסטאטומה חייבים להיות במעקב אצל הצוות המנתח לאורך שנים רבות מאד. ברוב הפעמים שיבוא החולה יאמר לו שהכל בסדר אבל כדאי מאד שיהיה מי שיראה את החזרה ויחשוד בה מוקדם ככל האפשר. לא בטוח שרופא אאג רגיל שאינו מנתח אוזניים, הינו אכן בעל ההכשרה והנסיון לכך. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן