החלפת שתל

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

04/01/2014 | 09:39 | מאת: איסלאם מראר

שלום רב בני בן 16.5 הןשתל בגיל שנתיים נוקליוס 24 באוזן ימין.כיום הוא מדבר שלוש שפות ושומע מצוין.הבעיה שיש כרגע בצקת באזור השתל והרופה אומר שיש חשד ל DEVICE MALFUNCTION.הילד קיבל אנטביוטיקה וסטירואידם לפני יומיים לקראת טור בעוד שבועיים 15/1 להערכה.בינתיים הוא שומע רגיל אב הרופא לא אופטימי וממליץ על החלפת השתל הישן בחדש ועל ניתוח באוזן השניה.האם כדאי להסתכן בניתוח באוזן השניה בגילו והאם יוכל להפיק תועלת

שלום איסלאם באופן כללי נראה כי בנך משוקם היטב בעזרת שתל השבלול וכל הכבוד! כרגע התעוררה בעיה והגישה המוצעת הינה הגישה הנכונה ככל הנראה, על סמך מה שכתבת. ניתוח השתלה שבלולית הינו ניתוח סטנדרטי ושכיח מאד, המבוצע על ידי מנתחים מיומנים. מובן שתמיד קיים סיכון אולם התועלת בצידו רבה מאד כפי שאת כבר יודעת. מאד לא כדאי להמשיך ולהשאיר את האוזן השניה ללא שיקום גם אם קיימת אפשרות שהתועלת לא תהייה רבה. כרגע אי אפשר לדעת וקיים בהחלט סיכוי טוב שבנך יפיק תועלת מהשתל בצד השני. ויפה שעה אחת קודם. לגבי השתל הבעייתי, במידה והצוות המנתח יגיע למסקנה שיש להחליפו, יהיה צורך להחליפו. זה ברור גם לך. אני מאחלת לכם הצלחה בהתהליך ושוב, בנך, את והמשפחה ראויים למחמאות גדולות על הדרך שעברתם. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן