ניתוח חוזר להשתלת עור תוף

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

07/01/2014 | 18:25 | מאת: ענת

שלום ביתי בת 13 עומדת לפני ניתוח חוזר באוזן שמאל, בעקבות נקבים בשתי האוזניים עברה ניתוח באוזן ימין לפני ארבע שנים , הניתוח הצליח. באוזן שמאל השתל לא נקלט. לכן היום אחרי שנתיים הוחלט לנתח שוב, אני מבינה שלא נותרה רקמה של עור תוף לכן לוקחים חומר ממקום אחר, האם זה אומר שהסיכויים להצלחת הניתוח החוזר קטנים ? אם כן מה הם אחוזי ההצלחה בניתוח חוזר ? תודה רבה ענת

שלום ענת לגבי ניתוח חוזר לסגירת נקב בעור התוף. ככלל סיכויי הצלחת ניתוח לסגירת נקב בעור התוף טובים, כולל בניתוח חוזר. אולם ההצלחה תלויה במספר גורמים, בינהם גודל הנקב, מיקומו (קידמי, מרכזי אחרי), אנטומיה של תעלת האוזן החיצונית. לכן קשה לנקוב במספרים אולם הסיכוי לסגירה מוצלחת של עור התוף בניתוח חוזר הינו עדיין בסדר גודל של 70-80%. ברור כי נקב צריך להיות סגור ויש לעשות כל מאמץ לסגרו. באופן נדיר קיימות אוזניים שלא ניתן לסגור, אך זה כאמור נדיר בהצלחה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן