התרחבות בשק האנדו לימפטי

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

04/12/2013 | 18:27 | מאת: קרן

בני בן ה10 התחיל לאחרונה לסבול מירידת שמיעה חד צדדית באוזן ימין. הליקוי באוזן ימין בינוני עד חמור. השמיעה באוזן שמאל תקינה. 3 בדיקות שמיעה הראו זאת. בדיקת ברה יצאה תקינה. אין לו תופעות בעייתיות נוספות כלל. הוא בריא בד"כ. עשינו לו אם. אר.איי ואני מצרפת את הממצאים. 1. מה משמעותם? 2. 2. האם בד"כ הפתרון הוא הכנסת שאנט או פתרון ניתוחי אחר? ואם כן עד כמה הניתוח מסובך ומסוכן? האם יש פתרון תרופתי או אחר שאינו כירורגי? 3. קראתי שאצל -70% חל שיפור ספונטני. האם כדאי להמתין? האם יש בכך סכנות? 4. האם בעיה כזו עלולה לגרום בעתיד לתסמונת מנייר? (הוא אינו סובל כרגע מהתופעות שלה). הערה: ב-2008 הוא עשה אם.אר.איי בעקבות הופעת פזילה. הבדיקה יצאה תקינה. תודה!! . הבדיקה בוצעה בתאריך 30/11/2013 של : המוח והפרימידות MRI להלן ממצאי בדיקת במישורים השונים. T2 , T1 טכניקה: ערכי התוויה קלינית: ירידה בשמיעה מימין. ממצאים: . 1. התייחסות לבדיקה קודמת מוגבלת מ 16.11.08- 2. הרחבה של השק/ הדוקט האנדו-לימפטי מימין, בקורלציה להסתמנות. האזור לא נכלל בבדיקה הקודמת בצורה המתאימה להשוואה. הדגשה מעטה של השק משמאל, ללא הרחבה מובהקת. 3. לא הודגמו ממצאים משמעותיים נוספים.

שלום הרחבה של ב ENDOLYMPHATIC DUCT במקרה של הבן שלך, הסובל מליקוי שמיעה תחושתי עיצבי מימין והרחבה של ה ENDOLYMPHATIC DUCT מימין אינה קשורה למחלת מנייר והניתוחים שאת מזכירה אינם ניתוחים הקשורים לבעייתו של הבן שלך. אצל בנך לפי הבנתי יש ליקוי שמיעה חד צדדי על רקע מבנה מולד לא תקין מעט של האוזן הפנימית אשר בהדמייה נראה כהרחבה הנ"ל. הממצא לא הודגם בבדיקה מ 2008, קרוב לודאי מכיון שלא נעשה MRI מכוון לאוזניים בברכה פרופ לונץ

05/12/2013 | 08:53 | מאת: קרן

פרופ' לונץ אני מודה לך מאוד על תשובתך! 1. האם צפויה התדרדרות בשמיעה? האם יכול להיות שיהיה שיפור בשמיעה? 2. חשוב לנו לקבוע אליך תור. חוות דעתך חשובה לנו ביותר. כיצד עושים זאת? תודה! קרן

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן