פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה
מטרת הפורום היא לתת מענה לשאלות בטווח הנושאים העוסקים באבחון, טיפול רפואי, טיפול כירורגי ושיקום (טכנולוגי, כירורגי ושילוב שלהם) של האוזן והשמיעה, תוך שימוש בשפה ברורה ופשוטה המאפשרת לאוכלוסיית לקויי השמיעה, בני משפחותיהם והמטפלים בהם בקהילה כללית (אוכלוסיית היעד) להבינם היטב ולהוות מקור הכוונה לגישה וטיפול. לפיכך, הנושאים הצפויים להידון בפורום מגוונים אך ממוקדים סביב נושא הרפואה והכירורגיה של שיקום האוזן והשמיעה: מגוון הטכנולוגיות לשיקום השמיעה: מכשירי שמיעה רגילים של החברות השונות, שתלים שבלוליים לסוגיהם (COCHLEAR IMPLAT), לרבות שתלים המשלבים הן טכנולוגיה של שתל שבלול והן טכנולוגיה של מכשירי שמיעה (HYBRIDS), מכשירי שמיעה מושתלים (VIBRANT SOUND BRIDGE, BAHA, פונטון, BONE BRIDGE), פרוטזות פאסיביות לשיקום עצמות השמע לסוגיהן. מגוון הניתוחים המיועדים לטיפול במחלות האוזן ושיקום השמיעה: החדרת צינוריות אוורור ("כפתורים"), טימפנופלסטיקה, אנדוסקופיה של האוזן, שימוש בלייזר בניתוחי אוזניים, סטפדקטומיה, אוסיקולופלסטיקה, מסטואידקטומיה, השתלה שבלולית, השתלת מכשירי שמיעה. יש מגוון טכנולוגיות הדמיה המיועדות לאבחון המחלות, והכוונה מושכלת של הניתוחים בהם מדובר. הכוונה ל-CT, MRI ושימוש בנביגציה תוך ניתוחית. .
357 הודעות
351 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

18/12/2014 | 19:20 | מאת: אמא דואגת

פרופ' מיכל לונץ, שלום רב ונעים מאוד. הבן שלי בן 3.5 שנים. מאתמול בצהריים מתקשה לבלוע, נמנע מלדבר, צרוד ומכחכך עם ליחה, שפתיים רוטטות מכאב, מלווה בצרחות אימה, מצביע על מיתרי הקול. איך אפשר לאבחן אם יש לו דלקת / יבלת / פוליפ או כל צרה אחרת? זה דחוף מאוד כך שאודה לך על תגובתך בהקדם האפשרי בבקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצערי לא הייתי זמינה. אני מקוה ששלום בנך טוב. הפורום מיועד למחלות של האוזן והשמיעה. בכל פעם שישנה בעיה נשימתית חריפה יש לפנות בדחיפות לחדר מיון בריאות שלימה פרפו לונץ

15/12/2014 | 08:01 | מאת: דורית

רציתי לדעת האם אפשר לעבור ניתוח שתל שבלול של מד אל אצלך באסותא רמת החייל בהקדם האפשרי? ואיך משתמשים במגן זהב של מכבי ובביטוח בריאות פרטי? איך נעשית הפנייה אליך? המון תודות לך.

15/12/2014 | 12:30 | מאת: דורית

ברשותי כל הבדיקות הדרושות לניתוח צריך רק תאריך בהקדם האפשרי.

13/12/2014 | 21:33 | מאת: מאיה

שלום רב! אחייני עבר השבוע ניתוח של ניקוי כולסטאטומה. לאחר שלושה ימיי אישפוז השפה שלו נוטה מעט ימינה. הוא החל לקבל טיפול של סטוריאידים. האם ייתכן שעצב הפנים נפגע? אשמח לתשובתך. תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם חולשת עצב הפנים לא הופיעה מיד עם ההתעוררות מהניתוח מדובר בתופעה שצפויה לחלוף. כמו כן קרוב לודאי שהמחלה חשפה את עצב הפנים והצטברות נוזלים (הצפויה בשלב זה) בחלל הניתוחי הובילה ללחץ על העצב החשוף. הטיפול בסטרואידים הוא נכון ויש לרופף את החבישה. באיחולי החלמה שלימה פרופ לונץ

13/12/2014 | 21:23 | מאת: איתי

שלום רב, אני בן 16. לאחר בדיקת שמיעה התברר כי אני זקוק לניתוח לתיקון פגם בעצמות השמע (איני בטוח איזה בדיוק). אני מעט מוטרד מהניתוח, ורציתי לדעת מה הסיכונים הכרוכים בו ומה ההליך עצמו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש יותר מניתוח אחד לתיקון עצמות השמע. עליך לדעת בדיוק על איזה ניתוח מדובר ובהתאם תוכל למצוא באתרים שונים באינטרנט מידע ללא בעיה. כמו כן בטרם הניתוח על הצוות המנתח להסביר במפורט את משמעויות הניתוח, מטרותיו וסיכוניו האפשריים בהצלחה בניתוח

07/12/2014 | 17:47 | מאת: אורית גבאי

פרופסור לונץ סליחה על העפרעה יש לי קאבים מיסביב לבאה הישן רציתי לשאול אותך אים זה דבר שיכול ליקרוא

08/12/2014 | 05:25 | מאת: הילה בן נון

אורית שלום במידה ויש לך כאבים בבקשה פני למירפאת בני ציון בדחיפות כדי לראות האם יש בעיה כלשהיא בריאות שלימה הילה

08/12/2014 | 05:27 | מאת: הילה בן נון

אנא צרי קשר היום. קוב לודאי שזה לא ממש בעיה אבל אסור להתעקב ולדחות

25/11/2014 | 00:04 | מאת: ליאור כהן

שלום, לבני בן התשע אפרכסת שמאל אדומה וחמימה, לעומת אפרכסת ימין בצבע רגיל ולא חמימה כלל. אין לו כאבים או חום, ואינו מוטרד מכך. התופעה חוזרת ללא קביעות לאורך כל שעות היום וגם אחרי שינה לאו דווקא על הצד של האוזן האדומה. מה מקור התופעה? למי פונים בקשר לכך? תודה רבה. ליאור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התופעה מוכרת ואינה נחשבת לבעייתי. רופאי ילדים נתקלים בה הרבה. כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם. בברכה פרופ לונץ

13/11/2014 | 11:50 | מאת: מיטל

שלום בת 35 לפני כשלוש שנים התחיל לי כאב באוזן מבחוץ..בהתחלה אמרו דלקת והתחלנו אנטיביוטיקה, ככה למשך חודש..מחליפים אנטביוטיקה והכאב שם. אך הכאב משתנה..פעם מחוץ לאוזן פעם בפנים מקרין לצוואר תחושה כאילו האוזן מלאה במים.. לאחר חודש התחל בירור מקיף שכלל..אורטופד, צילום צוואר, בלוטת התריס, בדיקות דם ואף CT עם חומר ניגודי, תודה לאל כל הבדיקות יצאו תקינות הכאב בא והולך יכול לבוא למספר ימים..ופתאום להעלם לחודש. יכול לבוא לחודש ולהעלם לחצי שנה..אבל הוא שם מידי פעם כשהוא מגיע כואב לי מציק לי ובעיקר אני חרדה (אני טיפוס חרדתי מאוד!!) כל הזמן חושבת שיש לי משהו שטרם גילו..הייתי אצל מומחה א.א.ג שאמר שזה לא קשור אליו, ואז עברנו לפה ולסת..ועקרתי 2 שינים בינה, ואז סד לילה ואולי היה שיפור למספר חודשים, ואז חזר.... זה פשוט מתיש אותי מפחיד אותי מעיק עלי כל הזמן אני בתחושה שיש לי משהו בראש/אוזן שטרם גילו ועד שיגלו כבר יהיה מאוחר. תמיד בסוף מכוונים אותי שזה נובע מהחרדה שלי.. הייתכן הדבר? אשמח לשמוע תגובה / המלצה תודה רבה מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן, לאחר שיעשו כל הברורים המתבקשים בתלונה מהסוג שאת מציגה, לרבות בדיקה מקיפה של הגרון כי לעיתים כאב באוזן נובע מבעיה בגרון (כאב מוקרן), ואחר שתמוצה ההדמייה (לעיתים יש צורך ב MRI של האיזור ) והכל יהיה תקין, יהיה מקום לבדיקת נוירולוג בשאלה של נויראלגיה. את בדיקת ה MRI אני ממליצה לדחות עד לבדיקת הנוירולוג . לאחר שכל הנל יהיה תקין ניתן יהיה אכן לומר כי אין בעיה שנתנת לאיבחון באוזן. אינני מכירה מחלה מסוכנת באיזור האוזן שאינה ניתנת לזיהוי בשלל הבדקות שנעשו כבר ואלו שהמלצתי לך להוסיף. בברכה פרופ' לונץ

14/11/2014 | 13:24 | מאת: מיטל

המלצתך כי עלי לפנות לנירולןג? ומשם להמשיך?

03/11/2014 | 15:37 | מאת: תימור

שלום רב אנחנו הורים לתינוק בן 7 חודשים שמועמד לניתוח שתל שבלול .אנחנו בשלב של בחירת סוג השתל מבקשים את עזרתך לגבי איזה שתל ממומלץ יותר . והאם יש הבדל באחוזי הצלחה בין סוגי השתלים . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בעקרון כל השתלים עובדים באותו אופן וההצלחה עם השתלים השונים מאד דומה. אני מניחה שבמרכז בו אתם מטופלים שוחחו איתכם על סוג השתל. במידה והם מעדיפים דוג מסויים (עקב בעיה במבנה למשל) מומלץ מאד לקבל את עצתם. בהצלחה פרופ' לונץ

19/10/2014 | 14:08 | מאת: מרים

פרופ' לונץ שלום, לפני שנה עברתי ניתוח לניקוי כולסטאטומה באוזן. האוזן עדיין רדומה ולא מורגשת. האם מדובר בתופעה זמנית או שמא מדובר בשיתוק האזור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאחר כל ניתוח קיימת רדימות באיזור החתך. זה צפוי לעבור לגמרי. בדרך כלל עובר מוקדם יותר. בכל מקרה לא מדובר בבעיה רפואית ואין מקום לדאוג בברכה פרופ לונץ

פרופ לונץ שלום בתי בת שנה ועשרה חודשים אובחנה כבר בסינון השמיעה הראשוני כסובלת מלקות שמיעה, מאז ולאחר בדיקות ברא רבות והתאמת מכשירי שמיעה , הלקות שלה נשארה יציבה כ 40 דציבל בשתי האזניים. לאחר בדיקת mri שביצענו לאחרונה אובחנה הרחבה דו צדדית שלהאקוודוקט הוסטיבולרי, האם תוכל להסביר לי בבקשה במה מדובר, עד כמה חמור המצב ומהם דרכי הטיפול אם בכלל? עליי לציין שבתי שומעת ומתפקדת בדיוק בהתאם לגילה גם ללא מכשירי שמיעה תודה מראש אמיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הרחבה של האקוודוקט הוסטבולרי הינה פגם מולד במבנה של האוזן הפנימית וגורם כמעט בכל המקרים לליקוי שמיעה. זהו פגם קטן במבנה ולכן בחלק מהמקרים ליקוי השמיעה אינו עמוק, לפחות בשלבים הראשונים. על פי רוב הליקוי מחמיר עם הזמן. קצב ההחמרה קשה לניבוי אבל על פי רוב ההחמרה חלה בשנים הראשונות לחיים. לא ניתן לתקן את הפגם עצמו ולא ניתן למנוע את ההחמרה בשמיעה. אפשר וצריך לשקם את השמיעה, בשלבים הראשונים בעזרת מכשירי שמיעה ואם השמיעה יורדת ומכשירי שמיעה אינם מועילים מקשמים את השמיעה בעזרת התשלה שבלולית. כיון שחבלות, גם קלות, יכולות לגרם להתדרדרות פתאומית בשמיעה באנדים עם הפגם שיש לביצכם, יש בעקרון להמנע מפעילות פיזית שיש עימה מגע. הזהרה זו מתייחסת כמובן יותר לבנים ובגילים גבוהים יותר (להמנע מספורט בו יש חשש למכה בראש). כרגע מבחינה רפואית עליכם לודא כי קיבלה את כל החיסונים של דלקת קרום המוח חיידקית. מבחינת שיקום השמיעה, שמיעה הינה הכרחית לפיתוח שפה ויכולות תקשורת (מילוליות, לא מילוליות וחברתיות). ספי השמיעה של בתכם (40 דציבל) אינם תקינים ואני מניחה שהומלץ לכם להתאים מכשירי שמיעה. יש אכן לעשות זאת ולהמשיך לעקוב אחרי התקדמות ירידת השמיעה בתקוה שירידת השמיעה תתקדם בצורה מאד איטית. העובדה שאתם חשים כי שמיעתה תקינה צריכה להבדק על ידי קלינאי תקשורת שוב ושוב אבל אני מבינה שזה נעשה. לסיכום, יש להתאים מכשירי שמיעה תוך המשך מעקב שמיעתי עם וללא מכשירים על מנת שלא להחמיץ את חלון הזמן האידאלי להתפתחות שפה שהוא כמובן בגיל ינקות. בברכה ובהצלחה פרופ' לונץ

עד איזה גיל בדרך כלל מתרחשת אותה ירידה דרסטית בשמיעה? האם יש משמעות מספרית לאותה הרחבה של האקוודוקט מעבר לרוחב הנורמלי התקין?ז"א "המספר" שיצא בבדיקת mri אמור ללמד אותי משהו? להבנתי לקות זו היא גנטית, בתי הגדולה בת ארבע ולא סובלת מבעיית שמיעה האם עליי לנסות וליזום בדיקת mri עבורה? תודה מראש אמיר

21/09/2014 | 22:05 | מאת: ענבל

שלום מיכל הילד שלי בן 9 אחרי 2 ניתוחי מסטואידקטומי וכעת שוב חזרה מחלת הכולסטאטומה הניתוח שכעת מומלץ לנו הוא הניתוח שביצעו פעם עם פתיחת החלל ואצלך קראתי שזה לא כזה מומלץ האם יש פיתרון אחר אשמח לשמוע תודה ענבל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עינבל אכן כולסטאטומה נוטה לחזור והמעקב לאחר הניתוח מיועד לאיבחון החזרה וביצוע ניתוח באופן מבוקר בטרם יתפתח זיהום מסכן. לגבי שאלתך בעיניין ביצוע מסטואידקטומיה רדיקלית עם השארת חלל פתוח, ניתוח זה אכן מאד לא מומלץ, כמעט 'בכל מחיר' כיון שהחולה נותר עם מצב מאד לא נוח ונטיה רבה מאד לזיהומים חוזרים של האוזן גם כאשר מתקיימת השגחה רפואית קפדנית לאחר הניתוח, ובודאי כשאר ההשגחה אינה מספיק קפדנית. לפיכך גם אם נאלצים לבצע ניתוח נירחב ובו נאלצים להוריד את הקיר הפמריד בין האוזן התיכונה והחיצונית וחלל המסטואיד (החלל שהתוך העצם הנמצאת מאחורי האוזן), או שהמחלה עצמה כבר הרסה קיר זה, יש בסיומו לבנות מחדש את קיר האוזן החיצונית ולבנות מחדש עור תוף. אני מקוה שתשובה זו מבהירה את הדברים בברכה פרופ' לונץ

24/08/2014 | 14:04 | מאת: אתי בן נעים

פרופ' לונץ שלום רב, חמי מאושפז בבית חולים כרמל מזה 3 שבועות עם דלקת אזניים חיצונית ממארת ואין שום שיפור במצבו. עדיין לא נמצא הטיפול אשר מתאים לו. לאחרונה הוא אינו מסוגל לאכול, נוזלים שהוא מנסה לשתות נשפכים החוצה, הדיבור אינו ברור ושמיעתו נפגע. אנו מיואשים. האם יש משהו שאנו יכולים לעשות בכדי שהוא יבריא. האם יש טיפול שיכול לעזור לו? מאז אשפוזו ניסו טיפול במס' אנטיביוטיקות, תא לחץ, ניקוז ודבר לא עוזר. תודה מראש אתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלו אכן מדובר במחלה שלעיתים הינה קשה מאד לטיפול. ככלל הטיפול הוא אנטיביוטי והוא מאד ממושך. פעמים רבות ישנן מחלות נילוות קשות המקשות עוד יותר על הטיפול. עם זאת מרבית החולים מבריאים אם המחלה הנילווית מאפשרת זאת. לפי מה שאתה כותב אני מתרשמת שנעשה כל מה שאפשר לעזור לו ולנסות לחלצו מהמצב הקשה והמכאיב. ישנם מקרים בהם יש לשקול ניקוי כירורגי. ללא ספק אתם נימצאים בידיים טובות ואני מקןה שאכן מצבו ישתפר. בברכה פרופ' לונץ

23/08/2014 | 18:54 | מאת: יהודית

אני סובלת מכאבים באוזן ימין והצד הימני בגלל איגל סינדרום מה עלי לעשות?

שלום את האבחנה של התופעה יש לבסס מעבר לכל ספק. לכן אני מציעה שתיפני קודם כל להערכה מחודשת על ידי נוירולוג מומחה, מומחה לכאב ורופא אאג שמתמקד ספציפית בכירורגיה של ראש וצואר. מובן שיש להתעמק בבדיקות ההדמיה, החשובה במקרה זה הינה בדיקת CT. מאד נדיר שאכן הזיז הארוך מהווה גורם לכאב. אולם אם זה אכן כך (וזה יוכל להאמר רק בסיומו של הברור המקיף), המומחה בכירורגיה של רא וצואר יוכל לטפל בכך כירורגית בברכה פרופ לונץ

19/08/2014 | 10:00 | מאת: אלי

שלום. הפנו אותי לבצוע CT לאוזניים. מה ההבדל בין CT ל MRI

שלום CT ו MRI הינן בדיקות הדמייה. CT הינה בדיקה המשתמשת בקרינת רנטגן, בעלת דיוק טוב ביותר באופן כללי ובפרט כאשר מדובר ביכולת הפרדה בין רקמת עצם לרקמות רכות. מכאן יעילותה בהדמיית אוזניים כהכנה מפורטת לניתוחי אוזן שונים והיא מאפשרת תיכנון מדוייק של הנתוח בדומה לנביגציה. משך הבדיקה קצר ביותר, שניות ספורות. MRI הינה בדיקה בה נעשה שימוש בשדה מגנטי חזק וגלי רדיו כדי ליצור את תמונת ההדמיה של הגוף. הדיוק שלה בקביעת גבולות רקמת עצם נמוכה יותר בהשוואה ל בדיקת ה CT והיא מיועדת להבדיל בין סוגים שונים של רקמה רכה ונוזל. משך הבדיקה ארוך למדי ונע בדרך כלל בין חצי שעה לשעה וחצי. בברכה פרופ' לונץ

17/08/2014 | 17:09 | מאת: מיכאל

חשוב לציין כי לפני 5 חודשים עברתי ניצוח טימפונופלסטיקה לפני שלוש שנים מיקרו טימפונופלסטיקה ולפני 8 שנים גם טימפונופלסטיקה כולן באוזן ימין נרשמתי לחדר קושר לפני חודש ובהתחלה כשהייתי מתחיל מריצה ואז עובר לאימון כוח שבה לי בטוב זה לא קרה . עכשיו המאמנת שלי עשתה לי תוכנית ועכשיו יש לי לפעמים כאבים קלים ומין סתימות כאלו באוזניים מדי פעם זה ממש מלחיץ כי אני התאהבתי בחדר קושר וממש חשוב לי להמשיך להתאמן . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכאל אין סיבה לחשוש כי עבודה בחדר כושר מסכנת באופן ייחודי את האוזן. אם יש לך תחושות לא רגילות באוזן, עלין לפנות לבדיקה אצל הצוות שניתח אותך לייתר ביטחון. תחושות שלל שינוי לחץ באוזן שהיתה פתוחה ועכשיו סגורה בעקבות טימפנופלסטיקה מוצלחת אינן דבר מדאיג באופן כללי. בברכה פרופ' לונץ

08/08/2014 | 14:31 | מאת: איהאב

שלום , יש לי בן בגיל 9.5 , עבר ניתוח שתל לפני 8 שנים מחברת קוכליאר , מאתמול מופיע לי על הצג H1 , החלפתי סוללות אז המכשיר חזר לעבוד ובעוד 10 ד עוד פעם הראה H1 , אם מישהו יודע מה הבעיה

שלום לעינייני חשש מתקלה טכנית במערכת השתל, עליך ליצור קשר עם המרכז המשתיל מחר בבוקר (יום ראשון) או לנציגי חברת כוכלאר בארץ שהם כפי שידוע לך חברת טרדיס גת. בברכה פרופ לונץ

שלום נסה להחליף שוב סוללות אם אתם משתמשים בסוללות חד פעמיות, ואם אתם משתמשים בסוללה נטענת נסה להטעין שוב זמן ארוך ובנתיים השתמשו בסוללה השניה. כנראה זו בעיה בסוללה. בכל מקרה המספר של טרדיס גת לתקלות טכניות הוא 03-9260400 במידה והסוללה הנטענת עדיין לא עובדת ישאפשרות כמובן שהיא מקולקלת כבר. ניתן לדעתי לרכוש סוללות חד פעמיות בסופרפארם גם בשבת בברכה פרופ לונץ

07/08/2014 | 10:11 | מאת: פפ

שימו לב שאין תוכן בהודעה זו

07/08/2014 | 00:31 | מאת: ליבנת

היי מיכל אני עברתי ניתוח ב29.7 בבני ציון וב4.8 השתחררתי מרגע הורדת התחבושות אני מרגישה נפיחות גדולה באזור ההשתלה ויורד לכיוון האוזן האם זה אמוא להיות ככה??? תודה לך ליבנת

שלום במידה וקיימת נפיחות לאחר ניתוח או אפילו רק נדמה לך שיש נפיחות עלייך לגשת לבית החולים כדי שיבדקו זאת בהקדם האפשרי. בברכה פרופ' לונץ

05/08/2014 | 11:54 | מאת: דנה

שלום פ.לונץ בני בן 3.5 עבר לפני כשמונה חודשים (11.12.2014) ניתוח צינוריות בשתי האוזניים וכל תקופה אני נגשת לא.א.ג לבדיקה הצינוריות והכל נמצא תקין, לפי מיטב הבנתי שמונה חודשים זה הממוצע של הצינוריות אם הצינוריות של בני עדיין לא נפלטו מה אני אמורה לעשות? יש לציין שבני בעל לקות שמיעה ומרכיב מכשירי שמיעה קבוע. תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן צינורית איוורור באופן ממוצע נשארת במקומה 6-8 חודשים. אולם לעתים קרובות נשארת זמן ארוך יותר, וזה על פי רוב רצוי. במידה והצינורית יושבת במקומה "בשקט" (אין גירוי ואין הפרשה סביבה והיא פתוחה), אין סיבה להוציאה בשלב זה. לאחר כשנה מתחילים לשקול האם יש מקום להוציא את הצינורית. בברכה פרופ' לונץ

01/08/2014 | 08:58 | מאת: יהודה

אני בן 43 ורופא א.א.ג. גילה אצלי שקדים מוגדלים, יש לציין שאני סובל מהפסקות נשימה בשינה, יובש בפה אחרי שינה, עייפות ואפילו תשישות אחרי שינה ונחירות. האם מומלץ ניתוח של הסרת השקדים שיפתור את כל הבעיות שציינתי ? האם כדאי להסיר חלק או את כל השקדים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שקדים מוגדלים אכן יכולים להוות סיבה, ביחד עם גורמים נוספים, להפרעות שציינת. חום עיסוקי העיקרי הינה רפואה וכירורגיה של אוזניים (במסגרת רפואת אאג) ואיני מחשיבה עצמי כמומחית לתחום הפרעות נשימה בשינה.עליך לפנות לרופא אאג שתחום עיסוקו העיקרי הינו הפרעות נשימה בשינה. למיטב ידיעתי בין המומחים העוסקים בנושא זה נמצאים ד"ר יניב אבנר, ד"ר יונתן להב, ד"ר יצחק ברברמן. בברכה פרופ' לונץ

01/08/2014 | 19:57 | מאת: יהודה

22/07/2014 | 12:59 | מאת: יעל

שלום, לפני כ-4 חודשים הייתי חולה בשפעת קלילה שעברה לי דיי מהר. מאז אוזן ימין שלי נסתמת ככה סתם לסירוגין. אני אמנם שומעת אבל זה סתום וממש מציק. לפעמים זה עובר אחרי 10 דקות אבל לפעמים מגיע גם לכמה ימים. עדיין לא הייתי אצל רופא משפחה אבל תוהה אם יש משהו לעשות לפני זה. מציינת שאני בהריון אז לא כל חומר או פתרון יהיה טוב לגביי. תודה! יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מתנצלת על התגובה המאוחרת. המצב הכללי מנע ממני לשבת בשקט על התשובה. תחושת לחץ באוזן לאחר שפעת שאינה חולפת הינה תופעה שכיחה למדי. בסופו של דבר אצל מרבית המטופלים היא אכן חולפת. דרוש בהחלט מעקב רופא אאג אשר יבדוק את האוזן בעזרת מיקרוסקופ שכן לעיתים ישנה ברקע בעיה אחרת המצביעה על נטיה למחלת אוזן תיכונה כרונית. יש במקרים עקשניים כאלו צורך לבצע בדיקת שמיעה. בברכה פרופ' לונץ

19/07/2014 | 13:41 | מאת: יעל לוין

שלום רב, אודה מאוד אם ינתן לי פיתרון כי אני נואשת! חזרתי מחול לפני כחודש. בטיול עצמו היו הפרשי גובה אשר גרמו לאוזניים להיסתם אך לאחר פימפום נפתחו (כמו לכולנו הרבה, לא משהו חריג). בבוקר הטיסה ארצה אוזניי נסתמו (הטיסה הייתה בלילה, כך שהאוזניים לא נסתמו מלחץ אויר מהטיסה) ועד לרגע זה לא נפתחו. לאחר ביקור במיון (אין לך נוזלים, יעבור מעצמו...), ביקור אצל רופא אאג מומחה ששלח אותי לבדיקת שמיעה(תקין) ובדיקה במרפאה שנאמר לי שאין דלקת/נוזלים וטיפול באינהלציות וקורטיזון ללא שיפור. איך פותחים את הסתימה הזאת??? כל הטיפולים השמרניים לא עוזרים ואני פשוט יוצאת מדעתי!! והיות וזו פעם ראשונה שזה קורה לי בחיים- (בתקווה שהבעיה תיפתר בקרוב) איך נמנעים בעתיד? מפחיד!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מצנצלת על התגובה המאוחרת. המצב הכללי מנע ממני לשבת בשקט על התשובה. אכן מדובר בתופעה לא שכיחה בה למרות שאין נוזלים באוזניים תחושת הלחץ אינה חולפת גם לאחר שבועות רבים. מדובר בתחושה שנובעת לפחות בהתחלה משינוי בלחץ שאינו מתאזן אך בפועל אינו כה חמור ולכן לא מצטברים נוזלים. לאחר זמן ארוך התופעה לרוב חולפת כיון שבסופו של דבר הלחצים מתאזנים. עם זאת ישנם אנשים אצלם למרות שהלחץ כבר מאוזן עדיין התחושה הלא נעימה קיימת. המענה הקונבנציונאלי לתחושות כאלו לא תמיד מספק (מעבר לזמן) אך כדאי לנסות טיפות משכחות כאב (תחושה) מסוג אוטידין אשר עשויות לעזור במידה והחיישנים הבעיתיים הינם אלו הפזורים על התופית. אפשרות נוספת היא כמובן החדרת צינורית איוורור לתופית הצפויה לאזן באופן מלא את הלחצים שבין חלל האוזן התיכונה לחלל החיצוני. כיון שלצינורית איוורור ישנם חסרונות מובהקים (בינהם יצירת נקב קטן בעור התוף, אשר אמנם לרוב נסגר לאחר יציאת הצינורית אולם באחוזים בודדים עלול להשאר)יש להמנע במקרים אלו עד כמה שאפשר מהחדרת צינורית איוורור. אני מקוה שבנתיים חלה תחושת הלחץ. בברכה פרופ' לונץ

18/07/2014 | 09:18 | מאת: איילת

ביתי בת ה-7 סבלה בעבר מפקקים באוזן בזמן האחרון, חלה ירידה בשמיעה והוחלט על ניתוח כפתורים ,מאחר ועור התוף שקע ונגרם נזק לתופיות ,ולכן נאמר לנו שלאחר ניתוח הכפתורים ויעלה עור התוף ובוצע עוד ניתוח וחס וחלילה היא עלולה לאבד את השמיעה באוזן, אודה לך מאוד על חוות דעתך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצערי הפרטים שאת מוסרת אינם מספקים מידע ברור. יש לפנות שוב למי שבדק אותך על מנת לקבל מידע באופן תוכלי לקבל תמונה טובה יותר. בברכה פרופ ךונץ

08/07/2014 | 10:13 | מאת: סופיה

פרופ' לונץ היקרה בוקר טוב. אם כל הכוונות הטובות שלך שרצית לעזור לי שאקבל אישור לשתל. נגרם לי צער רב עקב דחיית בקשתי ניתוח השתל. תליתי תקוות רבות ,שאחזור לתפקודי הקודם ,מה כן שהפגיעה נגרמה מרשלנות רפואית של בית חולים ציבורי. מבקשת לערער על החלטה זו ולשקול בשנית את הנושא. אם לי שום מסמך של הדחייה ,ומה הסיבה לדחיה? בבקשה עזרי לי לפנות לגורמים שיאשרו לי את השתל,ולמי עליי לפנות.אין לי את העתק שלא אושר לי.אם אפשר לקבל את המסמך הנ"ל. מודה לך על כל העזרה,יום טוב סופיה

שלו צר ליפ מאד שבשתך נדחתה. אפשר לנסות שוב במכתב חוזר. בבגרכה פרופ לונץ

02/07/2014 | 14:17 | מאת: ארז

שלום פרופסור לונץ, יש לי מזה מספר שנים בעיות בדיבור ובקול , כאשר עוצמת הקול שלי הולכת ונחלשת ככל שאני מדבר יותר , הדיבור שלי נעשה הרבה פעמים לא רציף , לא חלק , מילים נבלעות ולעיתים קצת נתקעות . יש לי תחושה של חוסר נוחות בגרון באופן כללי. נבדקתי ע"י רופא א.א.ג. והוא איבחן חוסר סגירת מיתרי קול . ניסיתי קלינאיות תקשורת ולא הרגשתי שום שיפור. שמעתי על אפשרות של הזרקת שומן למיתרים . האם את ממליצה על פיתרון זה ,ובכלל מה לדעתך הפיתרון לבעיה שתיארתי ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני רופאת אאג ותחום ההתמחות שלי בתוך רפואת אאג הינו רפואה, וכירורגיה של האוזן, השמיעה, מערכת שיווי משקל, גידולים הקשורים לכך וכו'. מחלות והפרעות במיתרי בקול אינם בתחום המומחיות שלי. בנושא זה עוסקים רופאי אאג שהינם מומחים לקול ודיבור. בברכה פרופ' לונץ

25/06/2014 | 12:21 | מאת: סופיה

פרופסור לונץ יקרה. אני סופיה מטופלת בבית חולים בני ציון. עברתי א כל הבדיקות כולל ביקור אצל המרדים. עברו מאז חודשיים ועד היום לא ידוע לי מה קורה עם האישור לשתל. כתבתי להילה בן - נון,בתקווה שהאישור יגיע בקרוב. מבקשת לדעת כמה זמן לוקח עד קבלת אישור לשתל. מודה לך על כל העזרה.

שלום פמיטב ידיעתי המזכירה טלפנה אליך אמול בעיניין זה. ככל הנראה כתבת את ההודעה בפורום לפני שקיבלת ממנה טלפון בברכה פרפו לונץ

שלום ד"ר, אני חיילת. לפני כ-7 חודשים אובחן במהלך בדיקת שמיעה במסגרת בדיקות תעסוקתיות בצבא שיש לי ליקוי שמיעה מעורב באוזן ימין. יש לי ירידה מעורבת בשמיעה. הייתי בייעוץ אצל פרופסורית בבי"ח תל השומר ונאמר לי שאני צריכה לעבור ניתוח שנקרא טיפנופלסטיקה וגם אוסקופ הזה שזה כנראה מדובר לגבי החלפת עצמות שמע לפי ההפניה שקיבלתי בצבא. כמו כן, עשיתי CT של עצמות הפירמידות כחלק מהבדיקות שעליי לעשות לפני הניתוח. הכל יצא תקין חוץ מדבר אחד: מודגם עיבוי רירית בתאי אטמואיד ומערת הלסת מימין. וזה לא לאחר ניתוח קונכיות כי לא עברתי לעולם ניתוח באזניים. היפרטרופיה של כרית האדנואידים. הניתוח נקבע ל-22.6 והטרום ניתוח ל-19.6 שניהם בתל השומר. האם זה הניתוח המומלץ טיפנופלסטיקה והחלפת עצמות שמע כדי לשפר את השמיעה כמו שבאמת נקבע לי? קראתי באתרים שסיכויי ההצלחה יחסית גבוהים כ-85% אני בריאה יש לי רק אסתמה קלה. הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית זה הגיוני שניתוח מסוג טיפנופלסטיקה והחלפת עצמות שמע יתבצע בה.מקומית? כמה זמן אורך הניתוח והאם יש צורך לאשפוז לאחריו אשמח למידע. אשמח לקבל תשובה בהקדם בתודה ברי נ.ב: סליחה על אורך ההודעה. אני פשוט יעשה הכל כדי לשפר את רמת השניעה שלי גם אם זה מותנה בניתוח כואב ואני לא מעוניינת במכשיר שמיעה כי מכשיר שמיעה לא פותר את הבעיה וגם כי אני חיילת לא בא לי על זה מבחינה אסתטית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתוח טיפנופלסטיקה ואוסיקולופלסטיקה מיועד לסגירת נקב בעור התוף ותיקון עצמות השמע. הסיכוי להצלחה בסגירת נקב, בתלות בגודל הנקב, מיקומו, מספר הניתוחים שבוצעו בעבר לצורך סגירתו ולא צלחו (ועוד גורמים נוספים) אכן הסיכוי לסגירה מוצלחת של הנקב כ 85% בממוצע. הסיכוי להצלחה של תיקון עצמות השמע קשה מאד לניבוי והוא קטן מהמספר שציינתי לגבי סיכוי לסגירת נקב. כמו כן תיקון מוצלח של השמיעה מיד לאחר הניתוח יכול אחר כך "להתקלקל" עקב הצטלקות אשר מנתקת את מערך עצמות השמע שתוקן בניתוח. ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית או כללית. הניתוח לוקח כשעהעד שעה וחצי נטו אולם ההכנה לניתוח וההתאוששות מהניתוח יכולים להוסיף זמן. במרבית המקומות קיים אישפוז לאחר הניתוח. בהצלחה פרופ' לונץ

21/05/2014 | 21:29 | מאת: עדי

שלום, אשמח לדעת מה תוצאות השמיעה במנותחים של שתל Vibraont sound bridge. האם גם בשתל זה, כמו בשתל כוכליארי צריך להחליף סוללות, או קיימת האופציה שהשתל לא עובד ואז צריך ניתוח חוזר? אם תוכלי לפרט מה היתרונות של שתל זה, ומה החסרונות שלו. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הפנייתי את שאלתך לנציגי החברה המייצרת ומשווקת את המכשיר (מדטכניקה אורטופון) וברשותם נמצא תמיד הריכוז הכי עדכני (מכלל המושתלים בעולם) של החומר בנושא) והם אמורים לחזר אלינו עם תשובה כוללת ועדכנית. התוצאה השמיעתית מותניית באינידיקציה לביצוע ההשתלה של המכשיר, בספי השמיעה בארם הניתוח וכן ביציבות של החיבור של מרכיבי המכשיר לעצמות השמע או לחלון העגול. אנו מחכים להתייחסות כוללת של חברת מדטכניקהץ בברכה פרופ לונץ

20/05/2014 | 19:30 | מאת: אריק 57

שלום פרופ לונץ אני בן 57 ומזה זמן רב יש לי ירידה בשמיעה באוזן ימין בביקור אצל רופא א.א.ג. ולאחר בדיקות נאמר לי שאנע צריך לעבור השתלת כפתור בעור התוף שאלתי היא האם זמן ההחלמה מהניתוח ארוך? האם קימות תופעות לוואי? אני מתוכנן לטוס בעוד כחודש וחצי לחו"ל האם עדיף לעבור את ההשתלה עכשיו או אחרי הטיסה? אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מבינה שאתה זקוק להחדרת צינורית איוורור עקב הצטברות נוזלים דלקתייים באוזן התיכונה מימין. צינורית האיוורור הינה טיםול מאד יעיל למטרה זו. אני גם מניחה שחלל הלוע האפי נבדק כנדרש (זה הכרחי במקרים אלו). באשר לשאלותיך אזי ניתוח החדרת צינורית איוורור כולל ניקוב בעור התוף ומאפשר שאיבת נוזלים והכנסת צינורית קטנה (Ventilation tube, 'כפתור'), המספקת אוורור לחלל האוזן התיכונה, מנקזת נוזלים או מוגלה ומאפשרת איזון לחצים בין האוזן התיכונה לחיצונית. כל עוד צינורית האוורור נשארת במקום האוזן תהיה מאווררת. כיון שהצינורית מאפשרת איזון לחצים כנ"ל אזי אין כל בעיה לטוס עם הצינורית, להיפך. צינורית נשארת במקום באופן ממוצע 6-8 חודשים. לאחר כשנה מרבית הצינוריות נפלטות והנקב בעור התוף שהן משאירות מאחוריהן נסגר מאליו. אם הצינורית לא נפלטה יש להוציאה בסופו של דבר, כדי להימנע מנזק קבוע לעור התוף. לגבי תופעות לואי: צינורית האוורור אינה חד כיוונית, ולכן האוזן התיכונה, שאמורה להיות סגורה לסביבה החיצונית (ולחומרים כמו מים, אוויר וכד') נחשפת בפני כל דבר וזיהום העלול לחדור מבחוץ. לכן יש להקפיד שלא להכניס מים לאוזן. לאחר החזרת הצינורית. באחוז מסויים של המטופלים (מיעוט קטן) עלולה להתפתח הפרשה ממושכת דרך הצינורית. הפרשה מתמדת דרך הצינורית עלולה להביא לצורך להכניס צינורית חדשה (להחליף, להוציא וכו') שכן קשה לדעת האם ההפרשה מהאוזן נובעת מדלקות שמפתח החולה אשר מתנקזות דרך הצינורית החוצה או שהדלקות והזיהום מקורם בצינורית עצמה ובסביבה החיצונית. עלול להיווצר נקב קבוע בעור התוף (אצל כ 3% מהמטופלים). הצינורית לא משפיעה על נטייתו של החולה לפתח את המחלה שבגינה הוכנסה הצינורית. לכן כאשר צינורית נפלטת, או כאשר מוציאים אותה, במידה ולחולה יש עדיין נטייה למחלות אלו, המחלה תחזור ויהיה צורך שוב להכניס צינורית אוורור. בהצלחה

18/05/2014 | 18:28 | מאת: מודאגת מאוד

מזה כחודשיים יצא לי גידול מחוץ לאוזן ליד בתנוך שאינו גדל אבל נימצא שם נאמר לי שעלי להוציא זאת האם זה מסוכן או עלול לפגוע בשמיעה ומה ההליך בניתוח מסוג זה אני די לחוצה ודואגת???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדרך כלל הוצאת גידולים בראיזור זה אינו כרוך בסיכונים משמעותיים, ובמיוחד לאור הסיכון הגדול הכרוך בהשארת גידול בכלל במיקום זה בפרט. הפעולה לפי מה שאני מבינה מתוך ההודעה שלך דחופה ואין לעקבה בהצלחה פרפו לונץ

18/05/2014 | 15:12 | מאת: ענת

רצינו לקבוע תור דחוף למרפאתך בלב המיפרץ והשארנו הודעה במשיבון. בשל הדחיפות רציתי לברר באילו ימים את מקבלת באסותא בחיפה ובאילו ימים בתא ? (הפרטים אינם מופיעים בשום מקום) על מנת שנחליט באם לחכות לתור תודה מראש ענת

שלום אני מצטערת על תקלות במענה טלפוני. הימים במירפאה עשויים להשתנות כך שאין טעם בידיעת הימים וממילא צריך לקבוע תור. הטלפון במירפאה בתל אביב הוא 03-7645464 ובחיפה הוא 04-8265858 במידה והבעיה דחופה אפשר להתקשר למספר נייד 054-7697957 השאירו לי הודעה אם אכן נקבע תור ואם לא, השאירו טלפון ואבקש שיתקשרו אליכם בברכה פרופ לונץ

18/05/2014 | 11:25 | מאת: יעל

שלום רב, עברתי פעמיים ניתוח שתל שבלול באוזן ימין שלא צלח, בפעם הראשונה בגלל קיבוע לא טוב של השתל שגרם לו נזק, בפעם השנייה יש לי הרושם שקרה אותו מקרה, לפי האופן שבו השתל התקלקל. חלק מהאלקטרודות עובדות וחלק לא. האם אפשר לעשות ניתוח החלפת השתל גם בבי"ח שונה מזה שבו עשיתי את הניתוח? (להבהרה, לא עשיתי את הניתוח בבני ציון או באסותא). אני מנסה לקבוע תור להתייעצות, ניסיתי לשלוח סמס ולהתקשר למזכירה וגם שלחתי הודעה דרך האתר, ולא קיבלתי תשובה.. אני מקווה שיהיה מענה בקרוב - האם המספר של המזכירה שונה? מאד קשה לי עם השתל הלא תקין. יש לי גם בעיית ראייה ואני חייבת שמיעה טובה ושתל תקין ועובד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מניחה שנאמר לך בבית החולים בו עברת השתלה כי יש להחליף את השתל. לגבי ביצוע הניתוח במקום אחר, אנחנו על פי רוב לא מעודדים מעבר ממרכז למרכז אולם במקרים מסויימים מאפשרים. אני מצטערת על הקושי שנוצר בהגשת מענה לקביעית תור במירפאתי בבקשה כיתבי לי היכן את גרה כדי שאעזור בתאום תור וכן מסרי לי את מספר הטלפון הנייד שלך כדי שאבקש מהמזכירה ליצור קשר. בברכה פרופ לונץ

20/05/2014 | 13:58 | מאת: יעל

בינתיים נוצר קשר וקבענו פגישה :) בברכה יעל

07/05/2014 | 23:18 | מאת: תומר

שלום, אשמח לדעת מה ההבדל בין ניתוח להשתלת שתל השבלול לבין ניתוח החלפת שתל השבלול, מהם הסיכונים ואיך עושים את הניתוח עצמו? עברתי ניתוח להשתלת שתל השבלול באוזן שמאל לפני שבועיים וכרגע אני מושתל בשני האוזניים, כרגע באוזן ימין יש לי שתל מאוד ישן (כ-20 שנים) ויש צורך להחליפו. מתי מומלץ לעשות ניתוח כזה?

שלום בעקרון בהשתלה חוזרת קיים כבר המסלול האנטומי המוביל את השבלול ומדובר בניתוח פוט למדי. החלפת האלקטרודה עצמה הינה בדרך כלל פשוטה והתוצאות של החלפת שתל טובות מאד ברוב המקרים. בהצלחה

11/05/2014 | 15:21 | מאת: תומר

תודה על התשובה מיכל :) שאלה, כרגע יש לי תוצאה של 30% הבנה במילים בבדיקת שמיעה ואני מרגיש התדרדרות בשמיעה, האם זו עילה מספקת בשביל לעבור ניתוח כזה? האם זה ממומן במסגרת סל הבריאות? הוריי שילמו על השתל הזה באופן מלא ב-1998 כי זה לא היה כלול בסל הבריאות.

17/04/2014 | 17:01 | מאת: תדהר

פרופ' לונץ שלום רב, מה האפשרויות לשיקום השמיעה לאחר ניתוח כולסטאטומה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בעיקרון שיקום שמיעה צריך להיות דו צדדי, סימטרי ובטווח התקין של סף השמיעה. לאחר ניתוח כולסטאטומה, בה נוצר הרס של מבני האוזן התיכונה, ולא פעם גם הרס של מנגנון השמיעה של האוזן הפנימית, שיקום השמיעה יכול להיות מאתגר מאד אך שילוב אמצעים כירורגיים [בניה מחושדת של תעלת האוזן החיצונית (במידה והיה אילוץ להורידה עקב התפשטות רבה של הכולסטאטומה), שיקום של עצמות השמע (בכולסטאטומה פעמים רבות רקונסטרוקציה של עצמות השמע אינה מביאה לתוצאה שמיעתית מצופה), שיקום עור התוף והשגת אוזן יבשה (קשה אך אפשרי לעיתים]טכנולוגיים (מכשירי שמיעה חיצוניים או מושתלים בחלקם)בשילוב עם נחישות וסבלנות של המטופל מבחינת רצון להגיע לשיקום שמיעה מיטבי דו צדדי, אכן יובילו לתוצאה טובה. כיום ישנם הרבה מאד אמצעים וכדאי להתאמץ. בהצלחה פרופ' לונץ

16/04/2014 | 10:10 | מאת: אורלי חדד

פרופסור לונץ שלום רב. בני בן ה-9 סובל מספר שנים מהפרשות באוזן שמאל. הוא עבר כבר שני ניתוחים בבהח רמבם עי דר אריה גורדין בהבחנה של כולסטאטומה . עצמות השמע שלו הרוסות לחלוטין. כמו כן ישנה ירדה בשמיעה באוזן כ 50 דציבלים. למרות הניתוחים האוזן ממשיכה להפריש ואף לדמם והילד סובל נורא. קבלתי המלצות חמות עלייך עי חברים שגם נותחו על ידך והייתי מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת ממך. כיצד ניתן ליצור קשר ולהגיע לבדיקה? לתשובתך אודה מראש- אורלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על הפניה טלפון הקליניקה בחיפה הוא 04-8265858, השאירי הודעה ויחזרו אליך בתל אביב הוא 03-7645464 את יכולה גם להתקשר לנייד של המזכירה ננה 0547697975 אנא אשרי שהכל סודר בברכה

שלום ותודה על הפניה טלפון הקליניקה בחיפה הוא 04-8265858, השאירי הודעה ויחזרו אליך בתל אביב הוא 03-7645464 את יכולה גם להתקשר לנייד של המזכירה ננה 0547697975 בברכה פרופ לונץ

פרופ לונץ שלום אני מועמדת לניתוח שתל ובמסגרת הבדיקות המקדימות עלי לקבל חיסון כנגד דלקת קרום המוח. אשמח לדעת באם מדובר בחיסון אחד,סוג (שם) החיסון וכמה זמן לפני הניתוח עלי לקבלו. בתודה מראש שרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום החיסון כולל פנוימןווקס ופרבנר 0שני חיסונים). ישנו פרוטוקוך משרד הבריאות בעיניין. למיטב זכרוני את מועמדת להשתלה בבני ציון. במידה ואת לא מצליחה להסדיר את החיסון במסגרת קופת חולים אנא חיזרי להילה בן נון והיא תעזור בהצלחה

שלום, בני בן ה-3 סובל בשבועיים האחרונים מנזלת עקשנית - צמיגית וסמיכה מאוד, בצבע צהוב, על גבול הירקרק.בכל התקופה הזו ללא שינוי. קיבל כמה ימים היסטדקס ללא שינוי. בכל התקופה הזו מתקשה מאוד בנשימה בזמן השינה - נוחר, וממש נאבק לחמצן - הפה והנחיריים מתרחבים, כל בית החזה במאמץ. הוא מאוד עייף בתקופה הזו, אני מניחה שזה קשור לאיכות השינה הירודה...אבל חוץ מזה הוא מתנהג די רגיל (קצת אוכל פחות אולי). האם צריך בדיקה של אאג? האם לחכות עוד שיעבור לבד? או שצריך לעשות משהו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין כל ספק שלאחר שלושה שבועות של נזלת מוגלתית יש לפנות לרופא אאג. מאחלת לבנך בריאות שלמה פרפו לונץ

26/03/2014 | 21:34 | מאת: צביה

האם ניתוח קיסרי עלול לפגוע בתינוק?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה השאלה

שלום לא ניתן להעריך את מצבו של החולה ללא בדיקה שלו. עליך להגיע לבדיקת רופא. בדרך כלל אם בדיקת החולה וההדמייה שלו תקינים לגמרי (תופיות עכורות אינן בהכרח חולות), ואין סימן לדלקת בבדיקת הדם, סיבת הכאב הינה אחרת גם אם נראה שהאוזניים כואבות. לצערי ללא בדיקה שלך הרופא לא יוכל לדעת מה הבעיה. בברכה

12/03/2014 | 12:55 | מאת: שירה

לפרופ לונץ שלום רב עברתי בדיקת אם אר איי לאוזניים הבדיקה יצאה תקינה אבל אני ממשיכה לסבול מכאבים וגם בזמן הבדיקה היתי עם כאבים בדקו לי פעמיים את מפרק הלסת אבל הכל תקין מה אני יכולה לעשות עכשיו? יש לי תור לרופא אאג רק בשבוע הבא בנתיים אני שמה אוטידין ולוקחת אופטלגין נגד כאבים אני כבר מיואשת עברתי לא מימזמן בדיקת סיטי וגם הסיטי הראה שהכל תקין אני כבר עובדת עצות האם במקרה הזה יעשו לי ניתוח כפתורים לאור הדלקות החוזרות? אני לא ממציאה שכואב לי פרופ ממש כואב לי זה לא כאב פסיכולוגי תודה רבה שירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ניתן להעריך את מצבו של החולה ללא בדיקה שלו. עליך להגיע לבדיקת רופא. בדרך כלל אם בדיקת החולה וההדמייה שלו תקינים לגמרי (תופיות עכורות אינן בהכרח חולות), ואין סימן לדלקת בבדיקת הדם, סיבת הכאב הינה אחרת גם אם נראה שהאוזניים כואבות. לצערי ללא בדיקה שלך הרופא לא יוכל לדעת מה הבעיה. בברכה פרופ לונץ

13/11/2014 | 11:56 | מאת: מיטל

שירה היי אני חווה את מה שאת מתארת בדיוק, אשמח לשוחח איתך מיטל

02/03/2014 | 20:04 | מאת: דוד

שלום מיכל. עקב עיקוב בדיבור שלחו את הבן שלנו (בו שנה ותשע חודשים), למכון שמיעה לבדיקה אודיאולוגית. שם אמרו שיש לנו ליקוי בשמיעה: אוזן ימין - 30dB, שמאל - 40. ובבדיקת טימפנומטריה בשני האוזניים B.גם בשנה שעברה היו לו נוזלים באוזן אחת, אך הרופא אמר שאין הרבה וכדאי לחכות עם טיפול. השאלה היא, מה אנחנו אמורים לעשות עם הנתונים אלו? למי לפנות, איזה טיפול נדרש במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה כי לילד יש דלקת אוזן נסיובית עם ליקוי שמיעה הולכתי משמעותי. ליקוי השמיעה דורש שקום אם הוא ממושך ואינו צפוי להשתפר מאליו בזמן הקרוב. הטיפול המקובל במקרים אלו הינו החדרת צינוריות איוורור. על מנת לעשות החלטה מושכלת לגבי המטופל הספציפי יש לבדוק את החולה כמובן. בברכה פרופ לונץ

25/02/2014 | 15:56 | מאת: ע.א.

שלום רב פרופ' לונץ מצבי נכון להיום : שמיעה: אוזן ימין 15%- בתדר 250 ותדר 3500 יתר התדרים תקנים אוזן שמאל 10%- בתדר 250 ו- 5%- בתדר 3500 עד 4000 היתר תקין בדיקת אפיון טינטון סיכום: תדר הטנטון,עצמתו ומאפיניי המיסוך מתאמים לטנטון המלווה הפרעה ממקור קוכלארי מפושט עוצמת הטינטון ,צד ימין 5+ dBSL צד שמאל 6+ תדר טינטון 6000 Hz בדיקת MRI ה-MRI מצביע על ממצא דקיק שמימדו 0.7X2.3 מ"מ באוזן שמאל .מוקד זה נראה כמואדר בגדוליניום וחשד כשוואנומה וסטיבולרית יושבת על העצב ה-8 משמאל בחלקו העמוק.(אוזן ימין תקין) בדיקת אפיון טינטון סיכום: תדר הטנטון,עצמתו ומאפיניי המיסוך מתאמים לטנטון המלווה הפרעה ממקור קוכלארי מפושט עוצמת הטינטון ,צד ימין 5+ dBSL צד שמאל 6+ תדר טינטון 6000 Hz בדיקת מעבדת שינה סיכום: אין הפרעה פיזיולוגית במנגנוני שינה,מתאים לאינסומניה בלתי ספציפית בגלל הטנטון.רמת עוררות גבוהה (מתח) בדיקת ENG סיכום: אין עדות על ממצא ויסטיבולרי בדיקת BERA סיכום: אין עדות להאטת הולכה במסילת השמע בגזע המוח בדיקת CT צוואר סיכום: פריצת דיסק בין C5-C6 ובין C6 ל C7 בדיקת דופלר עורקי צוואר סיכום: אין הפרעה המודינאמית בעלת משמעות בעורקי הצוואר השאלה היא :לאחר כל הבדיקות האלה במשך 5 חודשים ,מה לדעתך מקור הטינטון שלא עוזב אותי,למרות שלא חשים אותו ביום אלא בעשות השינה ? תוך כמה זמן להערכתך הטינטון יחלוף אם בכלל? מה לגבי ההמשך? תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצערי המקרה שאתה מציג מורכב ומפורט ופנים רבות לו. לא ניתן לדון בפרטים אלו במסגרת הפורום. בברכה פרפו לונץ

25/02/2014 | 11:17 | מאת: דנה

תודה רבה... בשאלתי רק רציתי לוודא כי אני בכיוון הנכון מאחר שבחצי שנה האחרונה קבלתי הרבה "כיווני טיפול" (רופאים) למצבו של בני מאחר שמצבו בגבול של בחירה לכיוון שתל..לכן אני מעוניינת שבני יהיה תחת פיקוח מתמיד ולאחרונה ידעתי שהינך מנהלת מחלקת אף אוזן גרון בבני ציון (היכן שבני מטופל) האם ניתן לקבוע תור אלייך בבית החולים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לגבי בדיקה אישית שלי בבית חולים בנית ציון. כיון שהעומס מאד גדול, ההחלטה אם להפנות או לא להפנות מטופל אלי כמנהלת המחלקה נעשייית לפי שיקולים המטפלים בממחלקה ובמידה והקלינאיות תחשובנה כי יש בכל צורך הן תעשיינה זאת. אני מניחה כי כרגע הן אינן חושבות שיש בכך צורך. בברכה פרפו לונץ

שלום ד"ר, בת שלי עברה ניתוח כפתורים בגיל 5, לאחר הניתוח אובחן חור באור תוף באוזן אחת. היום, בגיל 5 בבדיקה שמיעה התגלתה ירידה בין חמורה בינונית לבינונית באותה אוזן. מה ניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרוב לודאי ירידת השמיעה הינה עקב הנקב. יש לשקול סגירה של הנקב כדי למנוע המשך נזק לעוזן וסיכון לבריאות. ישנה בהחלט אפשרות שסגירת הנקב (אם תתאפשר, ולכך יש שיקולים רבים בגיל של ביתך) תשפק גם את השמיעה. בהצלחה פרפו לונץ

22/02/2014 | 11:47 | מאת: שראל

בתנו בת 5 עם ליקוי שמיעה בשתי האזניים 40-50 DB הולכתי, משתמשת במכשירי שמיעה מזה כחצי שנה, שני ניתוחי כפתורים נכשלו והכפתורים נפלו, רטרקציה דרגה 4 בשני הצדדים, סכנה לקלסטוטומה, המלצה של הרופא המטפל לניתוח דחוף לשיקום עור התוף, מה הסיכונים/סיכויים, האם לבצע את שתי האזניים בו זמנית ואם לא אז מה הפרש זמן מומלץ בין ניתוחים בין אוזן לאון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום השאלות שהיצגת מורכבות ומכסות את כל הטווח של רפואה כיוררגית של האוזניים. אנסה בכל זאת לענות בצורה ממצה וברורה. המצב הנוכחי של ביתכם לפי המתואר אינו טוב והסיכון שבהשארתו גבוה מהסיכון שבניתוח, בהרבה, בתנאי שהניתוח נעשה בתנאים נכונים. קשיים ותופעות לוואי של מחלות אוזן תיכונוה נובעים מהאנטומיה של האוזן וסביבתה. סיכון להתפתחות פגיעה בעצב הפנים, בשמיעה (תחושתית עיצבית- שבלול, הולכתית- אוזן תיכונה וחיצונית), סיכון לזיהומים בראש וצואר בעיקר וחשש מצורך בניתוח דחוף עקב זיהום או סיבוך אחר. סיכוני הניתוח נובעים אף הם מהעובדה שהאוזן מועדת לזיהומים ומהקירבה למבנים חיוניים (בעיקר הכונה למנגנון השמיעה, עצב הפנים, מגנון שיווי משקל, חלל תוך גולגלתי). לא מקובל בתחום זה לנתח את שתי האוזניים בבת אחת. הפרש הזמן מותנה במהלך ההבראה לאחר הניתוח. יש לצמצו עד כמה שאפשר. בברכה פרופ לונץ

האם ניתוח קיסרי עלול לפגוע בשמיעה של התינוק?

17/02/2014 | 14:21 | מאת: דנה

שלום בעבר שלחתי לך לגבי מצבו של בני והמצלת לי להיות במעקב לגבי מכשיר שמיעה או שתל אז כרגע אני במעקב בבני ציון וקלינאית התקשורת מתרשמת שעדיף לשמור על השמיעה של בני במכשירים (הוא שומע 35DB כמעט לאורך כל התדרים עם מכשירים וללא מכשירים שומע 85DB באוזן ימיןו70DB באוזן שמאל) אני רוצה לדעת מה עוד עליי לעשות מאחר ובני בן שלוש וזהו גיל שמתפתחים הרבה מבחינה שפתית ואני לא רוצה שפתאום אגלה שמאוחר מדי או שפספסתי משהו בתהליך שיקום השמיעה של בני. יש לציין שבני כרגע מדבר ברור ויפה ומרכיב משפטים אם תוכלי בבקשה לכוון אותי...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לפי מה שאת כותבת הקלינאית אינה חושבת שיש מקום להשתלה כרגע. אם הילד מפתח שפה יפה וטובה, עושה רושם שבאמת אין בכך צורך כרגע. ברור שלא לניתן לתת תשובה יותר מעמיקה וספציפית לגבי הילד הספציפי דרך הפורום. בברכה פרפו לונץ

23/02/2014 | 09:45 | מאת: דנה

תודה רבה... בשאלתי רק רציתי לוודא כי אני בכיוון הנכון מאחר שבחצי שנה האחרונה קבלתי הרבה "כיווני טיפול" (רופאים) למצבו של בני מאחר שמצבו בגבול של בחירה לכיוון שתל..לכן אני מעוניינת שבני יהיה תחת פיקוח מתמיד ולאחרונה ידעתי שהינך מנהלת מחלקת אף אוזן גרון בבני ציון (היכן שבני מטופל) האם ניתן לקבוע תור אלייך בבית החולים?

22/02/2014 | 12:12 | מאת: שראל

למי שאינו יודע, ירידה בשמיעה מעבר ל 40DB בשתי האוזניים מאפשרת קבלת קצבת נכות מהביטוח הלאומי, יש לפנות עם טפסים מתאימים

שלום בני כיום בן שבע וחצי בגיל 5 נגלה מחלת כלאוסטאטומה חריפה באוזן ימין הרס של 3 עצמות שמיעה נותח מאסטודאקטמי .המחלה חדרה לחלון הסגלגל לעצב vii.לאחר 4 חודשים שוב המחלה חזרה בשאריות קטנות יותר מעל החלון העגול .מאז אנו בביקורות כבר עברה שנה מהניתוח השני ללא סימנים וממצאים מחשידים נשלחנו לmri בוצע באסותא התוצאות הן -שני נגעים באפיטימנפום ובמזוטימפנום מימין 2x4מ"מ ו- 2x9 מ"מ מוקפים ברקמת גרנולציה כמו כן הפרשות במסטואיד לסיכום המסמך נכתב כי שני מוקדים החשודים למוקדי כלאוסטאטומה dwi non epi .אנא עזרתך האם המחלה חזרה שוב ? מה זה אפיטימנפום ו מזוטימפנום ? האם מתישהו ניתן לנצח מחלה זו ? אני מיואשת כל החיים נכנס לניתוחים ??מהי דעתך אשמח לשמוע אציין שמעולם הילד לא סבל מדלקות אוזניים וזו הפעם הראשונה שאנו נחשפים לבעיות אוזניים שכאלה ...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לפי תאורך בנך סבל מלכתחילה ממחלה מאד מפושטת. כולסטאטומ הינה מחלה שנוטה לחזור בממוצע ב 30% מהמטופלים, אולם עיקר החזרות הן במחלות המפושטות ובילדים. כך שהסיכוי לחזרה אצל בנך הוא גבוה ביותר. כל עוד המצב מושגח ואין זיהום, מדובר במצב בטוח מבחינה רפואית ויש להתייחס לניתוחים כמו ל "ניקוי" בהרדמה כללית. ברור כי מדובר בדברים יותר משמעותיים מסתם ניקוי אולם זו המטרה. גודל הממצאים וטיבם ב MRI אכן מצביעים על חזרה של כולסטאטומה. כדאי להוציאם בטרם יתפתח זיהום. במידה והרופא המנתח (הוא תמיד הקובע) אינו בטוח כי אכן מדובר בחזרה של מחלה, ניתן אולי להמתין מספר חודשים ולחזור על MRI. אפיטימנפום = חלק עליון של החלל, מעל לחלל האוזן התיכונה מזוטימפנום = חלל האוזן התיכונה עצמו. "לנצח" את המחלה - רק בהתמדה. אם המחלה לא חדרה לעומק מעבר לאוזן תיכונה, אפיטימפנום, ומסטואיד, ניןת לנצח. יש מחירים. אבל אין שום אפשרות להתייאש כמובן. זו בחירה לא מתאימה. בברכה פרופ לונץ

שלום אני מבינה שהשאלה כתובה בהודעה הבאה...

10/02/2014 | 17:05 | מאת: רוני

שלום, התקשרתי למוקד של אסותא והם הפנו אותי לאסותא חיפה ושם עונה ישר מענה קולי אחרי שני צלצולים. כיצד אוכל לקבוע תור אצלך? תודה מראש, רוני

שלום ותודה על הפניה בבקשה השאר הודעה במשיבון כדי שיוכלו לחזור אליך ואם לא חוזרים אתה יכול להשאיר פרטים שלך כאן והמזכירה שלי תחזור אליך תודה