דלקות אוזניים חוזרות ונשנות

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

11/08/2013 | 16:13 | מאת: אריק

אשתי בת כ- 50 החלה לסבול ב- 10-15 שנה האחרונות מדלקות אוזניים שקורות לאחר חדירת מים לאוזן (לאחר מקלחת פשוטה). מדי מס. שבועות היא מרגישה שנסתמת לה האוזן, רצה מהר לרופא א.א.ג שינקז את הנוזלים אחרת היא סובלת מכאבי אוזניים קשים. זה יכול לקרות אפילו מטיפת מים שחדרה במקרה לאוזן. מיותר לציין שלאורך אותה תקופה היא לא צוללת בבריכה או בים, מתקלחת מאד בזהירות, תרחץ בים רק אם אין גלים ובמרחק מאנשים שעשויים להתיז מים. אפילו שימוש באטמי סיליקון לא עזר. בבדיקות שנערכו לה לא מזמן אובחנה ירידה בשמיעה שאני מבחין בה גם בתקשורת היויומית. לדברי הרופא המטפל בה אין מה לעשות וצריך להשלים עם זה. האם זה נכון?

שלום אני מתנצלת על האיחור בתשובה. לאישתך בעיה מורכבת של דלקות אוזן חיצונית (ככל הנראה)וליקוי שמיעה אשר לא בהכרח נובע רק מדלקות האוזן החיצוניות. נדיר מאד שלא ניתן לשקם ליקוי שמיעה וקשה מאד להשלים עם ליקוי שמיעה. על פי רוב אפילו חרשות מליאה ניתנת לשיקום. לכן יש לפנות לרופא אאג המתמחה באוזניים באופן ספציפי. בהצלחה פרופ לונץ

20/08/2013 | 09:43 | מאת: אריק

בוקר טוב פרופ' לונץ הבעייה היא פחות בירידה בשמיעה ויותר בדלקות החוזרות ונישנות כתוצאה מחדירה של טיפת מים והעובדה שהיא לא יכולה להתקלח כמו כל אדם ונמנעת מלרחוץ במקורות מים שלא לדבר על לצלול. כל מס.שבועות היא מגיעה אליו כדי שינקז לה את האוזן רופא א.א.ג שטיפל בה אמר לה שאין מה לעשות, יש לה צינוריות דקות. האם המצב הזה בלתי נמנע? תודה מראש על ההתייחסות בברכה אריק

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן