צפון הארץ

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

01/12/2013 | 14:42 | מאת: עימאד

לשום פרופ' מיכל לונץ הנושא:טינטון באוזניים זה התחיל ב-15.09.13 עם תוצאות בדיקת שמיעה של ירידה באוזן שמאל כ-25% ו-5% בימין לאחר אבחון של רופא אאג קבלתי תורפת פרדניזון למשך שבועיים ב-30.09.13 תוצאות בדיקת השמיעה ירידה 5% באוזן ימין ו-20-15% בשמאל במשך חודש ביקרתי אצל רופא אאג ונאמר לי שהמצב אמור להשתפר תוך 6-8 חודשים וזה יעלם לבד הרופא הפנה אותי לצילום MRI ליתר בטחון תוצאות הבדיקה ב-14.10.13 ממצא דקיק שמימדו 0.7X2.3 מ"מ .מוקד זה נראה כמואדר בגדוליניום וחשד כשוואנומה וסטיבולרית יושבת על העצב ה-8 משמאל בחלקו העמוק. לאחרונה ביצעתי עוד בדיקת שמיעה ב-15.11.13 עם תוצאות הפוכות ירידה 20-15% באוזן ימין -5% באוזן שמאל . הרעש נשמע לא רק באוזן שמאל אלא בגם בימין ד.א. לפני כמה ימים הרעש נחלש לגמרי וחשבתי שזה כבר עבר יום למחרת זה שוב חזר יש מצב שהרעש עובר מאוזן לאוזן ועל מה זה מעיד ? האם זה אומר שאין קשר לממצא הדקיק שנתגלה אוזן שמאל בצילום ה-MRI ? האם ישנו קשר בין הטינטון לבין התזונה שלי כפי שנאמר לי ע"י אחרים ? תודה

שלום נראה שמה שיש לה הינו "ירידת שמיעה תחושתית עיצבית פלורטואנטית ("מתנדנדת" ) בשמיעה, דו צדדית. זה בהחלט דורש מעקב בבדיקות שמיעה, מעקב MRI, מעקב רופא נוירולוג ובעיקר, מעקב רופא אאג שהוא ממומחה לשמיעה ורפאת האוזן ונוירואוטולוגיה. קיימים בארץ מספר מומחים כאלו ועליך להיות במעקב אצל אחד מהם ובמידת הצורך לעשות בדיקות נוספות. טינטון על פי רוב הינו מצב חולף אך יכול לקחת זמן מה עם עליות וירידות כפי שאתה חווה. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן