חור בעור התוף

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

10/07/2013 | 12:02 | מאת: אתי

בתי בת 16 סובלת מדלקות אזניים חוזרות ונישנות , מבדיקה מתברר שיש חור די משמעותי באוזן אחת והרופא המליץ על ניתוח לאחר בדיקת שמיעה היום ביצענו בדיקת שמיעה ומתברר שיש בעיית שמיעה גם באוזן עם החור וכנראה גם באוזן השניה בעוצמה פחותה יותר . האם ניתוח לסגירת החור יעזור לשמיעה ? מה האפשרויות שיש כרגע בידינו ? תודה

שלום כאשר מחלת האוזן הינה נקב בעור התוף בלבד, עצמות השמע תקינות ולאחר סגירת הנקב לא מצטברים נוזלים בחלל התוף ועור התוף אינו שוקע, סגירת הנקב צפויה לשפר גם את השמיעה. אולם, אם יש ליקוי בעצמות השמע, מצטברים נוזלים בחלל התוף או שעור התוף שוקע,או שיש ליקוי שמיעה תחושתי עיצבי בנוסף לליקוי השמיעה הנובע מהבעיה באוזן התיכונה סגירת הנקב עלולה שלא לשפר את השמיעה בצורה מספקת.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן