טינטון רצוף ללא הפוגה כשנה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

30/11/2013 | 12:26 | מאת: ירון

אני בן 37 וסובל כשנה מטינטון ללא הפוגה שנשמע ממרכז הראש כזימזום במשך 24,שעות ביממה שנגרם לאחר דלקת גרוןצשהסתבכה לדלקת באוזן ימין שנאטמה למשך כשלושה שבועות שבמהלכן נוצר הטינטון טופלתי רק באנטיביויטקה מסוג מוקסיוויט למרות שבבדיקת שמיעה הייתה ירידה בינונית דו צדדית בכל התדרים שנעלמה כעבור כחודשיים ונותרה רק ירידה דו צדדית בינונית בתדרים 6000-10000 בדיקות ברה וmri תקינות האם מכיון שהיה מדובר על ירידה פתאומית בשמיעה לא היה חשוב לטפל במתן סטרואידים על מנת למנוע את הנזק הקבוע לאוזן?

שלום לשאלתך האם היה צורך בסטרואידים בעת האירוע לפני שנה, כמובן קשה כעת לומר, עם שאת, לפי מה שאתה מתאר, קרוב לודאי שלא היה מדובר אז בליקוי תחושתי עיצבי שהצדיק זאת, אחרת היו מין הסתם נותנים כי זה טיפול מקובל. ללא קשר לכך, לסטרואידים ככל הנראה אין השפעה ארוכת טווח ויתכן שמה שאתה עובר עכשיו לא ניתן היה למנוע לשימחתנו, טינטון חולף אצל מרבית האנשים. במידה ואתה זקוק לטיפול ספציפי להקלת הטינטון ולהכללתו המהירה יותר ברקע הכללי כך שלא תחוש בו או תחוש בו פחות, ישנם בארץ מספר מומחים לעיניין ספציפי זה, בינהם לפי סדר האלף בית: ד"ר בן דוד, ד"ר טליה מרק בהצלחה פרופ לונץ

02/12/2013 | 09:08 | מאת: ירון

הייתה ירידה עיצבית מעורבת בינונית דו צדדית בזמן הדלקת בכל התדרים והרופא במיון טען שהירידה היא מכיון שיש דלקת עם מוגלה למרות שכבר התחיל אצלי כשבוע טינטון והתעקש כי אין צורך בסטרואידים ושאמשיך רק עם האנטיביוטיקה למשך 10 ימים האם לדעתך הוא לא טעה? וכן ניתן היה למנוע את הנזק הקבוע?

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן