ירידה בשמיעה לאחר ביצוע ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

30/07/2013 | 15:20 | מאת: דוד

שלום רב בשבוע שעבר עברתי, לאחר המלצת רופא, ניתוח כפתורים ב-2 האזניים. מיד בתום הניתוח הבחנתי ששמיעתי נחלשה יותר מכפי שהיתה בטרם ביצוע הניתוח. שאלתי הראשונה היא מה יכולה להיות הסיבה לכך ששמיעתי במקום להשתפר דווקא נחלשה. שאלתי השניה היא האם אני יכול לגשת מיד לביצוע בדיקת שמיעה, למרות שחלף רק שבוע מהניתוח, או להמתין כחודש ימים כפי שהמנתח המליץ מלכתחילה, עוד בטרם ביצע הניתוח עצמו. תודה על ההתיחסות.

שלום דוד אכן השמיעה אמורה להשתפר לאחר החדרת צינוריות אשר אני מניחה שנעשתה עקב דלקת אוזן נסיובית דו צדדית (כאשר זו הסיבה להחדרת הצינוריות השמיעה צפויה להשתפר לאחר הפעולה), אלא אם כן ישנה הפרשה רבה מהאוזניים התיכונות אשר חוסמת את הצינוריות והן אינן מאווררות. ישנן סיבות אחרות להחדרת צינוריות איוורור ובאופן הדיר יתכן שלא יהיה שיפור שמיעה לאחר החדרת הצינוריות. בכל מקרה עליך לבצע בדיקת שמיעה מיד כאשר אתה מרגיש הדרדרות בשמיעה אולם אני מציעה שלפני כן תיגש לרופא שביצע את הניתוח . פרופ לונץ

30/07/2013 | 20:26 | מאת: דוד

פרופ' לונץ-תודה על ההתיחסות המהירה והעיניינית. אבקש להוסיף מס' נתונים שמא יש באפשרותך ליעץ לי פעם נוספת. ציטוט מדו"ח המנתח.."בבדיקה לפני ניתוח רושם של SOM מועט דו"צ...לאחר אלחוש בוצעו מירינגוטומיות ברביע קדמי תחתון...לאחר המירינגוטומיה יציאה של נוזל בכמות מינימלית ביותר...סוף ציטוט. לדעתיאין לי דלקת כלשהי. צויין בפניי לפני הניתוח שיש כנראה הצטברות מועטה של נוזלים מאחורי עור התוף והכפתורים אמורים לנקז אותם. לגשת למנתח אין לי אפשרות עקב כך שהניתוח בוצע בבי"ח ציבורי. נקבע לי תור לבדיקה לעוד כ-3 שבועות אך אני מוטרד מאוד עקב הירידה בשמיעה. אבצע מיידית בדיקת שמיעה בהמלצתך. אשמח לקבל תוספת לחוות דעתך הקודמת אם תמצאי זאת לנכון, כולל האפשרויות העומדות בפניי. במאמר מוסגר אציין שיש לי ביטוח פרטי ב-2 חברות ביטוח אך את הניתוח בחרתי לבצע דווקא בבי"ח ציבורי. תודה על התיחסותך. בברכה.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן