אובדן שמיעה באוזן אחת עקב תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

28/08/2013 | 20:16 | מאת: נעמי

שלום, ביום א' נפגעתי בתאונת דרכים בה התנגשתי ברכב שלפני בעוצמה. כתוצאה מכך יש ירידת שמיעה של 80% באוזן שמאל. 1. מה הטיפול המומלץ? אשמח לקבל הסבר על אופן ומשך הטיפול 2. האם יש דחיפות בטיפול או שכדאי להמתין ולראות אם חל שיפור? כרגע חלפו 4 ימים מיום התאונה. בתודה מראש, נעמי

שלום נעמי הטיפול המומלץ המקובל בליקוי שמיעה פתאומי, כולל כזה שנובע מחבלה, הינו מנוחה ומתן תרופות ממשפחת הסטרואידים. אני מניחה שנאמר לך כבר כאשר נעשתה האבחנה של ליקוי השמיעה, כי ככל שמועד התחלת הטיפול קרוב יותר לאירוע אובדן השמיעה יעילות הטיפול גדולה יותר. עם זאת מקובל כי הטיפול יכול להיות יעיל בתוך שבועיים מהאירוע. בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן