השפעת הריון ולידה על שמיעה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

23/10/2013 | 22:25 | מאת: Olka

מיכל שלום אני בעלת ליקוי שמיעה עצבי דו צדדי לא סימטרי מגיל הילדות. אינני יודעת מה מקור הליקוי אך כיוון שהדיבור שלי תקין, מניחים שהליקוי הינו נרכש (אינו תורשתי). כרגע אני בהריון ראשון - איך ההריון ולידה עלולים להשפיע על השמיעה שלי? האם ניתן למנוע הדרדרות בשמיעה? האם אצטרך לעבור ניתוח קיסרי על מנת לא לאבד את שמיעתי? בתודה

שלום במצבים גופניים כמו שפעת, מחזור חודשי או הריון יכולה להיות השפעה שלילית על השמיעה אצל אנשים לקויי שמיעה. עם זאת השפעה זאת הינה לא שכיחה ומרבית לקויי השמיעה אינם סובלים מתופעות אלו. אין שום סיבה לעבור ניתוח קיסרי בהקשר לחשש מהדרדרות שמיעתית. מאחלת לך המשך הריון הריון ולידה קלים פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן