כולסטאוטומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

07/05/2013 | 22:04 | מאת: שושי ז.

מה גורם לכולסטאוטומה? האם ניתן למנוע אותה? האם הטיפול הוא רק ניתוחי?

שלום כולסטאטומה של האוזן והמסטואיד הינה מחלה בה עור צומח בתוך האוזן והמסטואיד (באופן תקין אין זה המצב). עור זה גדלל ומזדהם, מתנהג כמו גידול למרות שאינו גידול ואינו שלוח גרורות מרוחקות. באופן מקומי הורס את כל מה שבדרכו, בדרך כלל באיטיות, אך בעקביות. הסיבה הכי שכיחה לכולסטאטומה הינה פיזיולוגיה לא תקינה של מנגנון האיוורור של האוזן, ויצירת מצב בו עור התוף נשאב לחלל ומתחיל לצמוח פנימה. הטיפול בכולסטאטומה הינו ניתוחי ואין טיפול שאיננו ניתוחי. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן