שתל

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

29/07/2013 | 20:35 | מאת: דפנה

נגיד שחברי יסכים לנתוח שתל,מה צריך לקחת בחשבון מבחינת שיקום?מותר למשל,לטוס לחו"ל? האם צריכים להבדק לעתים תכופות?מה מותר ומה אסור לעשות. יש לו גם לחץ דם גבוה ומקבל תרופות.

ההליך של השתלה שבלולית כולל ניתוח בו מוחדר השתל לשבלול. מבחינה רפואית יש צורך בהשגחת הצוות המשתיל אולם בעקרון לא מדובר בהליך שאמור לשנות את אורח החיים לרעה, אלא לטובה. לאחר השתלה (בתום תקופת הבראה ראשונית לא ארוכה כלל) מותר בהחלט לטוס. מחלות "רגילות" הנמצאות בשליטה תרופתית אינן מונעות ביצוע הניתוח. יש מעט מאד דברים שלא ניתן לעשות לאחר ההשתלה, הללו קשורים לסיכון יתר לחבלות ראש, לכן לא מומלץ לעסוק בספורט כמו האבקות או איגרוף. ישנה מגבלה לביצוע MRI בעוצמות גבוהות. כמות השיקום הנדרשת, מעבר להתאמה של האביזר החיצוני (מספר פגישות לאחר ההשתלה ובהמשך פעם בשנה) תלויה ברמתו השמיעתית והשפתית של המושתל וגילו. יש לפנות למרכז ההשתלות ולהפנות שאלות ספציפיות אל הצוות. לגבי השאלה אם המועמד 'יסכים' להתשלה או לא, ברור כי אי אפשר להכריח אף אחד וזה צריך קודם להיות רצון שלו והוא אינו צריך 'להסכים'. הוא צריך מאד לרצות אם נמצא שהוא מתאים לכך. בהצלחה פרפו לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן