בדיקת בלוטת יותרת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

20/09/2011 | 14:11 | מאת: ישראל

שלום רב עשיתי בדיקת דם קיבלתי תוצאה של 11.20 סידן בדם(בחודש יוני 2011 ). ב09/2011 עשיתי בשנית ירדתי ל 10.60. בבדיקת pth יבלתי תוצאה של 113.0. בצעתי בדיקה של הבלוטה במכון האיזוטופיים (איכילוב).. תאור הבדיקה בוצע מיפוי הצוואר עם 15 מיליקירי בוצע מיפוי פלנרי עד שלוש שעות מההזרקה .וspect כמו כן בוצע מיפויי בלוטת מגן פלנרי וpect. במיפויי עם פרטכנטט הודגמה קליטה אחידה בשתי האונות של בלוטת התריס. במיפוי עם mibi בשלבים המוקדמים נצפתה קליטה מוגברת בחלק האמ.צעי של אונה ימינית של בלוטת התריס במיפויי המאוחר הודגם מוקד רטנציה מוגדר באזור הזה.. עדות ל פאראת ירואיד אדנומה מאחורי החלק האמצעי של האונה הימינת של בלוטת התריס. אבקש את התיחסותך . בתודה ישראל

ישראל הבדיקות שלך מראות על פעילות יתר ראשונית של בלוטת יותרת התריס (PRIMARY HYPERPARATHYROIDISM )בסיכוי גבוה. בדיקת ה-MIBI תומכת באבחנה זו ואף רומזת על מיקום הבלוטה הפתולוגית הגורמת למחלה זו. כדי להשלים את התמונה עליך לבצע בדיקה על-קולית (אולטרא סאונד) של הצוואר ולפנות לכירורג המתמחה בטיפול במחלה זו וליעוץ של אנדוקרינולוג פרופ מיכאל קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית