תורשה בהקשר הבלוטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

11/09/2011 | 14:41 | מאת: b

אני בת 32 ועד היום בכל בדיקות הדם שלי רמת הTSH עמדה על 1.20-1.40 אך מכיוון שגם אמא שלי סובלת מתת פעילות בבלוטה, וגם אחיותיי מגיל מאוד צעיר סבלו מהתופעה ... ברצוני לדעת האם התופעה היא תורשתית כלומר,האם עליי להתחיל לבצע מעקבים (לאור הגיל) ובמידה וארצה להיכנס להריון בקרוב ,האם יש סיכוי שהתופעה תצוץ אחרי..או במהלך!

לך סמני תתפעילות של בלוטת התריס ולכן עליך להכנס למעקב של אנדוקרינולוג, ובודאי למעקב אחרי תפקוד הבלוטה בזמן הריון פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית